DOVEO GA SRBIN / Vatreni konačno pobjegao iz Rusije. Karijeru nastavlja u kultnom talijanskom klubu koji tradicionalno voli Hrvate

Image

Klub je naveo kako je riječ o transferu, ali Transfermarkt javlja kako je riječ o posudbi vrijednoj 1.5 milijuna eura

29.8.2022.
13:41
VOYO logo

Nakon mjeseci nagađanja i traženja kluba, povremeni hrvatski reprezentativac, Nikola Moro, konačno je uspio napustiti Dinamo Moskvu i karijeru će nastaviti u Serie A. Moro će nakon dvije godine provedene u Moskvi zaigrati za kultni talijanski klub, Bolognu.

Klub je naveo kako je riječ o transferu, ali Transfermarkt javlja kako je riječ o posudbi vrijednoj 1.5 milijuna eura, no to vjerojatno znači da postoji opcija ili obveza otkupa, za, nagađa se neslužbeno, oko šest milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moro je 2020. godine prodan za 8.5 milijuna eura u Moskvu i tamo je odigrao 66 utakmica te je zabio pet golova. Ove godine je uspio dogurati i do reprezentacije za koju je nastupio jednom, ali se uglavnom uvijek nalazi na širem popisu Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doveo ga legendarni Srbin

Moro će, inače, postati treći Hrvat od osamostaljenja koji će igrati u Bologni, tamo su ranije bili Bruno Petković i Damjan Đoković, ali su u vrijeme Jugoslavije crveno-plavi dres nosili Frane Matošić i Bernard Vukas.

"Dešnjak je, ali ima i jaku ljevicu. Tehnički je nadaren, voli igrati ofenzivno, ali može pokriti bilo koju poziciju u veznom redu. Voli se ubacivati iz drugog plana, dobro vidi igru i rođeni je vođa", piše tako o Mori njegov novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvata je u Bolognu doveo legendarni srpski nogometaš, a danas trener talijanskog kluba, Siniša Mihajlović. Nažalost, Bologna ove sezone ne stoji dobro, imaju samo jedan bod i nalaze se na 13. mjestu, a jedan od razloga možda je i činjenica što Mihajlović vodi novu tešku bitku s leukemijom i dugo ga nije bilo na klupi. No, nedavno se vratio i sada se sve polako vraća u normalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo