VATRENE U SUBOTU U OSIJEKU ČEKA - PAKAO: / Igrači će izgubiti čak šest kilograma; 'Takve vrućine pogoduju momčadima poput Walesa'

Image
Foto: PIXSELL

Protiv Walesa u Osijeku očekuje se temperature iznad 30 stupnjeva

6.6.2019.
7:32
PIXSELL
VOYO logo

I sam je izbornik Zlatko Dalić na presici u Podstrani prošlog tjedna, točnije u srijedu kad su se počeli okupljati Vatreni uoči prijateljskog ogleda s Omišom, spomenuo kako će subotnja eurokvalifikacijska utakmica protiv Walesa biti teška iz više razloga, a kao jedan je naveo i nezgodan termin (susret je na rasporedu u subotu u 15 sati, a dolazi nakon naporne sezone), te moguću vrućinu. Očekuje se, prema prognostičkim kartama DHMZ-a, temperatura iznad 30 stupnjeva.

Image
DALIĆ POTVRDIO: /

Protiv Walesa bez jednog od ključnih igrača; procurila informacija koja će mnoge rastužiti

Image
DALIĆ POTVRDIO: /

Protiv Walesa bez jednog od ključnih igrača; procurila informacija koja će mnoge rastužiti

'U takvim uvjetima ne da vam se ni stajati na terenu, a kamoli trčati'

Također, izbornik je spomenuo u svojem obraćanju javnosti i prošlogodišnji pripremni susret sa Senegalom u Osijeku uoči SP-a u Rusiji, koji su odigrali po pasjoj vrućini. U takvim uvjetima, kažu liječnici, igrač može izgubiti šest kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U takvim uvjetima ne da vam se ni stajati na terenu, a kamoli trčati. Nije čak toliko problem vrućina, koliko velika vlaga i sparina. Užasno puno se znojite i gubite tekućinu. Pred kraj utakmice osjećate se ošamućeno i nije nimalo ugodan osjećaj. Nekoliko dana prije utakmice dobivali smo dodatne elektrolite kako bi ih tijelo akumuliralo", rekao je Ivan Strinić, koji je paklenu vrućinu osjetio upravo u Osijeku prošle godine protiv Senegala, javlja 24 sata.

Image
Image

Profimedia, TASS

Niti Velšanima neće biti lako

I tada su igrači izgubili između pet i šest kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubi se, ali to nije mišićna masa nego voda, pa se brzo nadoknadi", objasnio je Strinić.

Niti Walesu neće biti lako. U Hrvatsku, na "ugodnih" 30 stupnjeva, Ryan Giggs i društvo stižu s 10 stupnjeva Celzijevih, tako da će i oni imati težak posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vruća tradicija

"Bit će jako vruće, a takve vrućine pogoduju momčadima koje se brane, troše mnogo manje energije. Wales će se u Osijeku braniti i njima će biti lakše. Igrači se moraju dobro hidratizirati kako bi se tijelo pripremilo", rekao je proslavljeni bivši VatreniDario Šimić.

Inače, po velikim vrućinama igrali smo protiv Japana i Rumunjske u Francuskoj 1998., protiv Kameruna u Manausu 2014. i protiv Španjolske na Euru 2016., i u svim tim susretima smo slavili. Nadamo se kako će se vruća tradicija nastaviti i protiv Velšana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo