PUNO MU TOGA SMETA / Varane napao Engleski nogometni savez: 'Zašto nas nitko ne sluša?!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Stao je u obranu svojih kolega

7.8.2023.
12:45
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Raphael Varane na društvenim se mrežama pobunio protiv Engleskog nogometnog saveza i sve natrpanijeg rasporeda utakmica. Također, naglasio je i veći rizik od ozljeda i umora, što na kraju može prouzročiti i veće nezadovoljstvo navijača.

Image
ŠUŠKA SE /

'Ivanušec odlazi nakon AEK-a, bit će osmo pojačanje Feyenoorda'

Image
ŠUŠKA SE /

'Ivanušec odlazi nakon AEK-a, bit će osmo pojačanje Feyenoorda'

Branič Manchester Uniteda nije bio štedljiv na riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već godinama i igrači i treneri upozoravaju da je previše utakmica, da je raspored prenatrpan i na opasnoj razini za fizičku i mentalnu dobrobit igrača. Unatoč tome, za sljedeću sezonu preporučuju se dulje utakmice, više intenziteta i manje emocija koje igrači smiju pokazati. Samo želimo biti u dobrom stanju na travnjaku da damo 100 posto za naš klub i navijače. Zašto nitko ne sluša naše mišljenje?

Kao igrač, privilegiran sam jer svakog dana radim posao koji volim, ali smatram da ove promjene štete igri. Želimo biti na maksimalnoj razini, najbolji što možemo biti, i imati nevjerojatne izvedbe koje navijači mogu slaviti svakog tjedna. Vjerujem da je važno da mi, igrači i treneri, naglasimo ovu važnu temu ako želimo zaštititi igru koju volimo i dati sve od sebe za navijače", napisao je Varane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačke preporuke

Engleski nogomet uskoro bi mogao osvojiti neka nova pravila poput strožeg sankcioniranja igrača pri nekom jačem izljevu emocija, ako ih suci ocijene neprimjerenima.

Također, žele da se u sudačkoj nadoknadi uračuna svako ''izgubljeno'' vrijeme na utakmici, čime bi susreti mogli trajati debelo preko 100 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije naodmet ni spomenuti ni sve veći broj natjecanja koji se uvodi u svijetu, od Lige nacija, Konferencijske lige, proširenog Svjetskog klupskog prvenstva, ali i raznih prijateljskih utakmica širom svijeta.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo