VAN GAAL POMEO POD S MOURINHOM: / 'Njegov nogomet je dosadniji od mog. Radije bih gledao Manchester City'

Image
Foto: AFP, PEDRO ARMESTRE
Image
Foto: AFP, PEDRO ARMESTRE

Van Gaal smatra da Mourinho igra previše defenzivan nogomet, a nitko ga zbog toga ne kritizira.

12.12.2017.
9:29
AFP, PEDRO ARMESTRE
VOYO logo

Bivši trener Manchester Uniteda Louis van Gaal žestoko je opleo po svome nasljedniku Joseu Mourinhu i načinu na koji danas igraju Crveni vragovi. Nizozemac je vodio United od 2014. do 2016. godine i pritom osvojio jedan FA Cup, ali pritom je stalno bio pod optužbama da njegova momčad igra dosadan nogomet, s dodavanjima unedogled, a bez stvaranja prilika.

Čelnici kluba su nakon dvije sezone izgubili strpljenje i dali mu otkaz s čime se Van Gaal još uvijek nije pomirio. Nakon nedjeljnog derbija 16. kola Premier lige u kojem je Guardiolin Manchester City pobijedio United s 2-1, 66-godišnji nizozemski stručnjak oštro je kritizirao svoj bivši klub i njegova aktualnog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ANALIZA PO MOURINHU: ‘Mislim da City ima sreće, da su odluke sudaca na njihovoj strani, a golove koji su postigli bili su loši’

'Moj nogomet se ne cijeni u Engleskoj'

"Radije bih gledao City nego United. Momčad mora imati kvalitetu, a jasno je da City ima bolju momčad. Ako me pitate kako sam radio u Unitedu, reći ću vam da mi je to bila najbolja godina u karijeri s obzirom na okolnosti", istaknuo je Van Gaal u razgovoru za Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo nogomet koji je bio prilično dobar, ali takav se nogomet u Engleskoj ne cijeni. A kad pogledam današnji United, moram zaključiti da se Mourinha ne kritizira iako je njegov nogomet daleko dosadniji. United danas igra defenzivan nogomet, a ja sam uvijek igrao napadački. Dokaz tome je da su naši suparnici uvijek parkirali autobus. Danas to ne rade jer Mourinho igra tako defenzivno", zaključio je Nizozemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo