VAHI JE SVE JASNO: / 'Guardiola? Je li on bio u Dijonu ili Guingampu? Znam zašto PSG ne uspijeva u Ligi prvaka'

Image
Foto: AFP

'Evo, uzmimo za primjer Guardiolu. On je sjajan trener i osvajao je naslove, ali...'

1.12.2018.
23:17
AFP
VOYO logo

Nantesov trener Vahid Halilhodžić brzo je posložio redove u francuskom klubu s kojim je u igračkim danima slavio naslov u tamošnjem prvenstvu. Momčad je naslijedio na 19. poziciji, a trenutačno ona zauzima dvanaesto mjesto u poretku 20 klubova koliko ih se natječe u Ligue 1.

Priznat će Halilhodžić da mu početak nije bio ugodan, da je očekivao da će u Nantesu naći obiteljsku atmosferu kakvu je ondje i ostavio kad je iz kluba odlazio, a da nije našao ništa od toga. Sport.novi.ba prenosi njegove izjave kroz koje se prisjeća na što je naišao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je svjestan svega

"Znao sam kakva nam je energija potrebna i da ću morati raditi 12-15 sati dnevno. Znao sam što to znači - nema obitelji, nema privatnosti, nema izlaza iz toga. Ništa osim - hotel, stadion, hotel, stadion..."

Bez zamjerki je prema prethodniku Miguelu Cardosu, a njegova izjava dotiče i velikog, trofejnog španjolskog stručnjaka Josepa Guardiolu. Aktualni trener Manchester Cityja dosad je vodio Barceloninu B momčad, a potom preuzeo Lionela Messija i društvo te njemačke prvake Bayern prije no što je došao u bogati City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Zeljko Hladika

Vahid Halilhodžić

Lako je kritizirati

"Lako je sad kritizirati, ali jednostavno nije funkcionirao način kojim je Cardoso želio igrati. Svi imaju svoju viziju igre, ali što znači igrati dobro i imati loptu, ako ne stvaraš prilike. To može zadovoljiti samo neke ljude. Evo, uzmimo za primjer Guardiolu. On je sjajan trener i osvajao je naslove, ali da je bio u Dijonu ili Guingampu, bi li jednako pričao o posjedu lopte? Kad sam došao, slušao sam puno i saslušao sve, ali odmah sam vidio zašto stvari nisu funkcionirale."

Surovo

"Igranje na visokoj razini je surovo. Svi su klubovi manje-više dobro organizirani i ako nemaš defanzivnu čvrstinu, pregaze te. Svi se čude zašto PSG ne može uspjeti u Ligi prvaka, ja znam odgovor... Ali to nije moj problem", dodao je Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo