ZLATKO DALIĆ OTKRIO LOŠE VIJESTI: / 'Petković je otpao, poremetilo nas je to. Bez njega moramo mijenjati dosta toga'

Image

Zlatko Dalić održao je danas press konferenciju, prvu uoči početka kvalifikacija za SP u Kataru

22.3.2021.
11:13
VOYO logo

Odmah na početku presice, srebrni izbornik Vatrenih otkrio je kako je Bruno Petković još jedan igrač, napadač koji neće moći pomoći u narednih tri utakmice, one protiv Slovenije, Cipra i Malte. Srećom, Perišić i Brozović trebali bi biti na dispoziciji iako im je Inter prije nekoliko dana zabranio odlazak u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić: "Malo me poremetilo što se Petković ozlijedio, morat ćemo to malo promijeniti. Iznenadilo me to ali nema njega ni Rebića, nećemo plakati. Obojice nema zbog ozljeda. Najteža utakmica je prva, ona kod Slovenije, jer okupljamo se sve do danas navečer, a samo dva dana kasnije čeka nas utakmica u Ljubljani. Nije važna dinamika ni kako ćemo osvajati bodove, važno je samo da izborimo SP. Eto, mislio sam da će u četiri mjeseca od zadnjeg okupljanja pandemija proći, ali nije i opet imamo tu psihozu oko testova. Ali tako je svima i moramo živjeti s tim".

Koliko vas remeti Petkovićev izostanak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta. Bez njega moramo mijenjati dosta toga u igri. Falit će nam. S njim sam imao jednu opciju igre u planu, sada to sve moram mijenjati."

Kako doživljavate slovensku reprezentaciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema lakih utakmica, Slovenci su najkvalitetniji, izuzetno cijenim Matjaža Keka, posložio je momčad, dobri su, kompaktni. No, mi se moramo nametnuti jer smo favoriti. Agresivni su, kompaktni, u bloku, očekujem tešku utakmicu. No, ni Cipar ni Malta nisu bezopasni".

Hoće li Oršić zaigrati nakon hat-tricka protiv Tottenhama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislav je u sjajnoj formi i zaslužuje igrati, ali Petkovićeva ozljeda nam je srušila koncepciju i planove".

Eto šanse i za Lovrića. Golgeter Gorice prvi je topnik HNL-a...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lovrić je zaslužio moju pažnju, dugo igra dobro u Gorici i među vodećim je strijelcima lige, ali ima peh da smo na njegovoj poziciji najjači. No, sad je s nama i nadam se da će nam pomoći i dobiti minutažu".

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

IZBORNIK S MASKOM NA LICU: Strogo po mjerama; Ovako je to izgledalo na presici u Zagrebu

Image

IZBORNIK S MASKOM NA LICU: Strogo po mjerama; Ovako je to izgledalo na presici u Zagrebu

Vaš pomoćnik Ivica Olić ima ponudu CSKA Moskve?

"Da, informacija vam je točna. Već sam pričao s Ivicom o tome. Želi ga veliki klub i ja mu ako ode želim svu sreću, ali još bi sretniji bio da ostane. Napravili smo zajedno toga puno. On će odlučiti što će. I što god odluči, imat će moju podršku i pomoć. Ako ode, bit će mi jako žao jer puno mi znači u stožeru, ali kad te veliki klub kao što je CSKA zove za trenera, to je priznanje i nama svima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Slovenija je neugodna'

Hrvatsku prvi put očekuju tri kvalifikacije utakmice u sedam dana. Najzahtjevnija je odmah na startu protiv Slovenije.

"Bit će to najzahtjevnija utakmice od ove tri. Najteža jer ćemo se okupiti tek navečer, a već u srijedu igramo. Međutim, naš cilj je jasan. Plasman u Katar. Bitno je dobro startati, morat ćemo biti motivirani, odgovorni i i ozbiljni jer samo tako možemo do uspjeha. Moramo biti pametni i rasporediti snage i energiju. Imamo pakleni ciklus. Igrači dolaze iz takvog ritma, igraju svaka tri dana i sigurno nisu u optimalnom stanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić se osvrnuo i na prvog suparnika, Sloveniju.

"Niti jedna utakmica neće biti lagana jer danas nema laganog protivnika. No Slovenija je najkvalitenija u ovom prvom ciklusu. Poštujem Keka, posložio je ekpu, agresivni su, kompaktni i malo primaju, ali mi smo favoriti. Moramo se nametnuti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo svima izazov, mi smo doprvaci svijeta. Škola nam mora biti utakmica protiv Mađarske'

Svjestan je kako će Slovenija biti dodatno motivirana za rušenje susjeda i svjetskog doprvaka...

"Mi smo svima izazov, mi smo doprvaci svijeta. Škola nam mora biti utakmica protiv Mađarske kada smo poveli, pa izgubili. Start je kvalifikacija, nitko ne zna u kakvom je stanju. Nema ključnih utakmica, svaka nosi tri boda, a jedino je važno izboriti SP," dodao je Dalić kazavši kako će kvalifikacije otvoriti s najjačim snagama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to ekipa koja se dobro pozna. Nemamo vremena za neke inovacije, morat ćemo punuo razgovarat. Protiv Slovenije ćemo igrati s najjačim sastavom, a onda ćemo protiv Cipra i Malte slagati priču na neki dugi način."


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija započinje okupljanje za svoj novi kvalifikacijski ciklus, ovog puta u skupini H za SP 2022. u Kataru, koji započinje 24. ožujka 2021. godine gostovanjem u Sloveniji.

Nakon Slovenije slijede dvije prijateljske u Rijeci

Svjetske doprvake potom čekaju dva susreta kod kuće, protiv Cipra i Malte, a Izvršni odbor HNS-a je odlučio kako će te dvije utakmice biti odigrane na stadionu HNK Rijeka. Utakmica s Ciprom igra se 27. ožujka s početkom u 18:00 sati, a tri dana kasnije na rasporedu je dvoboj s Maltom, s početkom u 20:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Rijeci do sada odigrala 16 utakmica i niti jednom nije izgubila, uz 13 pobjeda i tri remija.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je otkrio odlične vijesti za reprezentaciju:

"Pritisak HNS-a po pitanju Brozovića i Perišića urodio plodom. Očekujem da u ponedjeljak dođu svi igrači osim Rebića koji je ozlijeđen. Administracija i liječnička služba odradili su sjajan posao i donijeli nam odličnu vijest."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Oršiću i Lovriću

Podsjećamo, Inter je prije četiri dana objavio kako zbog pandemije koronavirusa neće pustiti igrače u reprezentaciju. HNS je reagirao isti dan i najavio kako će napraviti pritisak prema lideru Serie A da ipak pusti hrvatske igrače.

Osvrnuo se i na Dinamovu zvijezdu, junaka Mislava Oršića koji je zabio tri gola Tottenhamu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igra dobro i zaslužio je šansu. Igrat će sigurno jer su pred nama tri utakmice."

Jedan od konkurenata za istu poziciju je i sjajni napadač Gorice Kristijan Lovrić, kojem je Dalić aktivirao pretpoziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igra odlično u Gorici, zabija jako puno i to je najbitnije za nas. Ima nesreću da igra na poziciji koja je odlično pokrivena u reprezentaciji. Sad je s nama, vjerujem da će dobiti minutažu", kazao je hrvatski izbornik.

USKORO OPŠIRNIJE...


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo