TRENER ATALANTE RAČUNA NA PROVJERENOG DINAMOVOG KRVNIKA: / 'Znam kako je zabijao za Hajduk, nadam se da će to ponoviti'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iako nije otkrio početni sastav, Gian Piero Gasperini najavio je da će sutra puno očekivati od Marija Pašalića koji se u Hajdukovom dresu nazabijao golova u derbijima

17.9.2019.
18:58
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Konferencija za medije uoči susreta Lige prvaka Dinamo - Atalanta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Dinamo pred svojim će navijačima na Maksimiru u srijedu navečer započeti svoj europski put. Ove godine među elitom – u Ligi prvaka.

Prvi protivnik Modrima bit će Atalanta koja iz Bergama stiže s ambicijama za osvajanje tri boda na Maksimiru. Mario Pašalić (kojem nije strano zabijati Dinamu u važnim utakmicama) predstavlja jednu od brojnih opasnosti za momčad Nenada Bjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro ga poznajem. Prošle godine njegov boravak u Atalanti mu je donio i osobni i profesionalni razvoj. Ove sezone je krenuo jako dobro i ima potencijal postati još bolji igrač. Jako dobro znamo za rivalstvo između Dinama i Hajduka i Pašalićeve golove protiv Dinama. Nadam se da će sutra to isto učiniti i za Atalantu", rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini na konferenciji za medije u utorak.

Image
MRAČNA POVIJEST DINAMA U LIGI PRVAKA: /

Navijače 'modrih' oblije hladan znoj kada pogledaju ove brojke

Image
MRAČNA POVIJEST DINAMA U LIGI PRVAKA: /

Navijače 'modrih' oblije hladan znoj kada pogledaju ove brojke

Veliko poštovanje

Kapetan Atalante Papu Gomez pokazao je veliki respekt prema Dinamu, a i Gasperini je nahvalio momčad Nenada Bjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo s Evertonom i Borussijom Dortmund. Dinamo je jednako velika momčad, jednako vrijede i neće biti razlika u odnosu na prošle utakmice", rekao je Gomez.

"Dinamo je iskusna momčad koja je ove sezone odigrala već jedan dobar broj utakmica u prvenstvu i u prekolima Lige prvaka. Dobro smo ih proučili, a siguran sam da su i oni dobro proučili nas. Očekujem dobru igru svojih igrača i da će gledatelji biti zadovoljni", rekao je Gasperini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je ofenzivno vrlo potentna momčad, a njihovo najjače oružje je kolumbijska “dvocjevka” Duvan Zapata-Luis Muriel koji je ove sezone kombinirano zabio šest od sedam Atalantinih golova u tri kola Serie A. Muriel je imao problema s ozljedom koljena, a Gasperini je progovorio i o njegovom stanju:

"Odradio je jutarnji trening, ali nismo ga htjeli preopteretiti i riskirati, ali vjerujem da bi trebao sutra biti spreman za utakmicu", rekao je Gasperini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambicije u Bergamu

Trener Atalante objasnio je i koje su prednosti i nedostaci njegove momčadi:

"Nedostatak je za nas što je prvo kolo i što Dinamo igra na domaćem terenu i njihov entuzijazam će biti na najvišem mogućem nivou. Atalantina prednost trebala bi biti u preciznosti i sigurnosti izvedbe plana igre. tako bismo trebali ograničiti Dinamov entuzijazam i energiju", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je narasla u posljednjih nekoliko godina, a njihov rast opisao je Papu Gomez koji je već pet godina u Bergamu:

"Razlika u ciljevima momčadi od prije pet godina i sad je enormna. Prije pet godina glavni cilj bio je opstanak u prvoj ligi. No promijenila se politika kluba i njihov dobar rezultat u prošlogodišnjem prvenstvu nije iznenađenje. Svi članovi kluba žele da se taj rast nastavi i ovo je podloga za neke buduće uspjehe", zaključio je Gomez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:40 - Gasperini o Pašaliću: "Dobro ga poznajem. Prošle godine njegov boravak u Atalanti mu je donio i osobni i profesionalni razvoj. Ove sezone je krenuo jako dobro i ima potencijal postati još bolji igrač. Jako dobro znamo za rivalstvo između Dinama i Hajduka i Pašalićeve golove protiv Dinama. Nadam se da će sutra to isto učiniti i za Atalantu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:35 - Gasperini o manama i vrlinama Atalante: "Nedostatak je za nas što je prvo kolo i što Dinamo igra na domaćem terenu i njihov entuzijazam će biti na najvišem mogućem nivou. Atalantina prednost trebala bi biti u preciznosti i sigurnosti izvedbe plana igre. tako bismo trebali ograničiti Dinamov entuzijazam i energiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:33 - Papu Gomez o istoj temi: "Igrali smo s Evertonom i Borussijom Dortmund. Dinamo je jednako velika momčad, jednako vrijede i neće biti razlika u odnosu na prošle utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:33 - Gasperini o potencijalnoj euforiji: "Atalanta nije nezrela momčad i puna je stranih igrača koji su profesionalci i već igraju tri godine zajedno.. Već smo igrali s velikim momčadima i ambijent na Maksimiru nas neće pokolebati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:30 - Gasperini o očekivanjima: "Dinamo je iskusna momčad koja je ove sezone odigrala već jedan dobar broj utakmica u prvenstvu i u prekolima Lige prvaka. Dobro smo ih proučili, a siguran sam da su i oni dobro proučili nas. Očekujem dobru igru svojih igrača i da će gledatelji biti zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:25 - Papu Gomez o iskustvu u Atalanti: "Razlika u ciljevima momčadi od prije pet godina i sad je enormna. Prije pet godina glavni cilj bio je opstanak u prvoj ligi. No promijenila se politika kluba i njihov dobar rezultat u prošlogodišnjem prvenstvu nije iznenađenje. Svi članovi kluba žele da se taj rast nastavi i ovo je podloga za neke buduće uspjehe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:22 - Gasperini o protivnicima u skupini: "Sutra je važna utakmica, ali nikako odlučujuća. Bitno je da pružimo dobru igru i na temelju te igre vidjet će se koliki je potencijalni uspjeh Atalante u ovoj skupini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:22 - Papu Gomez: "Iznenađenje je što je Atalanta izborila nastup u Ligi prvaka, ali dat ćemo sve od sebe da prezentiramo dobru igru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:20 - Gasperini o jakosti skupine: "Svi klubovi u ovoj skupini su prvaci svjih država, tako da je uspjeh Atalante tim i veći. Atalanta ima manji bazen potencijalnih navijača i manje resurse na vom rapolaganju u odnosu na druge klubove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


18:15 - Gasperini o Luisu Murielu: "Odradio je jutarnji trening, ali nismo ga htjeli preopteretiti i riskirati, ali vjerujem da bi trebao sutra biti spreman za utakmicu."


18:10 - Gasperini o prvom nastupu Atalante u Ligi prvaka: "Osjećamo se jako pozitivno, Nismo ovo postigli slučajno, već smo ovo zaslužili. Sretni smo i znatiželjni, želimo vidjeti možemo li se natjecati s najboljima na ovom nivou."


Atalanta je ofenzivno vrlo potentna momčad, a njihovo najjače oružje je kolumbijska “dvocjevka” Duvan Zapata-Luis Muriel koji je ove sezone kombinirano zabio šest od sedam Atalantinih golova u tri kola Serie A.

Gasperini uz Muriela sjajnog Duvana Zapatu koji uz Iličića i Papu Gomeza može napraviti dar-mar u obrani ako mu se dozvoli malo prostora. Ujedno je Zapata i najskuplji igrač Atalante koji po Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura. prošle je sezone utrpao 28 golova.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo