FRANCUSKA - ARGENTINA 4-3: / Tricolori se plasirali u četvrtfinale, Mbappé odigrao utakmicu života, a Messi ide kući!

Image
Foto: AFP

Francuska nogometna reprezentacija je u četvrtfinalu SP-a

30.6.2018.
17:54
AFP
VOYO logo

Osmina finala Svjetskog prvenstva, 'Kazanj Arena'

FRANCUSKA - ARGENTINA 4-3

FRANCUSKA (4-3-3): Lloris - Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard - Pogba, Kante - Matuidi, Griezmann, Mbappe - Giroud

ARGENTINA: Armani - Tagliafico, Rojo, Otamendi, Mercado - Di Maria, Banega, Mascherano, Perez - Messi, Pavon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Griezmann (13'), 1-1 Angel Di Maria (42'), 1-2 Marcado (49'), 2-2 Pavard (59'), 3-2 Mbappé (64'), 4-2 Mbappé (68'), 4-3 Agüero (93')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dugo će se još pričati o utakmici Francuske i Argentine u Kazanju i utakmici života 19-godišnjeg Kyliana Mbappéa, koji je briljirao zabivši dva gola i iznudivši kazneni udarac. Bila je ovo strašna utakmica u kojoj se Argentina uspjela vratiti iz 0-1 u 2-1, zabili su gaučosi i za treći gol na susretu u 93. minuti za 4-3, imali i priliku u doslovno posljednjim sekundama utakmice, ali na kraju su izgubili i oprostili se od natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Kyliana Mbappéa (64, 68), za Francusku su još zabili Antoine Griezmann (13-penal) i Benjamin Pavard (57), dok su za Argentinu strijelci bili Angel Di Maria (41), Gabriel Mercado (48) i Sergio Aguero (90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras u 20 sati u Sočiju u osmini finala sastaju se Urugvaj i Portugal, a pobjednik tog susreta će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske 6. srpnja u Nižnji Novgorodu. Međutim, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DALEKOMETNI PROJEKTIL KOJI JE ŠOKIRAO FRANCUZE: Dame i gospodo, ovako to radi Angel Di Maria

Nogometaši Francuske napokon su na SP u Rusiji odigrali jednu dobru utakmicu. Francuska je prvi puta zaprijetila u 9. minuti, iz slobodnog udarca sa 22 metra Antoine Griezmann pogodio je gredu.

Nezaustavljivi Mbappé

No, u 13. minuti Francuzi vode. Kylian Mbappe je sa svoje polovice sam krenuo u kontranapad, nekoliko Argentinaca ga je pokušalo zaustaviti, ali on je pored njih prolazio kao brzi vlak i nakon što je pretrčao pola igrališta u 16-ercu ga je oborio stoper Marcos Rojo, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Antoine Griezmann. U 21. minuti nova opasnost za gol Argentinaca, slobodni udarac na rubu kaznenog prostora izborio je nezaustavljivi Mbappe. No, Paul Pogba puca preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEVJEROJATNI POTEZ: Mbappé u nekoliko sekundi slomio četvoricu igrača; ovo ulazi u rubriku vjerovali ili ne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je bila nemoćna i bezopasna, ali u 41. minuti iz akcije koja ništa nije obećavala "gauči" dolaze do poravnanja na 1-1. Strijelac je bio Angel Di Maria, koji je sa 30 metara fantastičnim udarcem zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angel Di Maria golčinom šokirao Francuze

Nakon što je u završnici prvog poluvremena Francuze šokirao Angel Di Maria, u 48. minuti novi pogodak za Argentinu. Strijelac je bio branič Gabriel Mercado, koji je skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Messija sa ruba 16-erca.

Preokretima tu nije bio kraj. U 56. minuti nesporazum argentinskog vratara Armanija i braniča Fazija umalo je kaznio Griezmann. No, minutu kasnije francuski branič Benjamin Pavard sa ruba 16-erca postiže fantastičan pogodak za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina uspjela samo ublažiti poraz

Onda na scenu opet stupa fantastični Kylian Mbappe. U 64. minuti, nakon ubačaja u 16-erac, odlično se snašao i ponovno dovodi "trikolore" u vodstvo. A u 68. minuti, nakon polukontre, Mbappe zabija za 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta Argentina je uspjela samo ublažiti poraz, kad je u sudačkoj nadoknadi (90+3) Sergio Aguero, nakon ubacivanja Messija, glavom pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3: GOOOL, ARGENTINA JE ZABILA ZA 4-3: Agüero je zabio.

90' - Četiri minute je sudačka nadoknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - U sjajnom prodoru bio je Messi, izašao je sam pred golmana no ponestalo mu je snage i pucao je ravno u Llorisa. Messi je opet danas bio jako loš, ali ruku na srce, na ovom turniru niej niti imao s kim igrati, a uz to bio je pod ogromnim pritiskom.

82' - Potonuli su sada Argentinci i već su se pomirili sa ispadanjem sa Mundijala. Ubojita francuska kontra uništila ih je ovoj utakmici koja je opravdala očekivanja. Vidjeli smo čak šest golova, Mbappéa koji je pokazao možda i najbolju individualnu predstavu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Jako malo vremena je ostalo za Argentince da dođu do još jednog preokreta, čini se kako je ovo gotova priča, ali nemojmo otpisivati još gaučose. Vidimo kako su se vratili i poveli 2-1, ovo je utakmica u kojoj su čuda moguća!

68' - GOOOL, Mbappé igra utakmicu života za Francusku, možda i utakmicu čitave karijere... zabio je svoj drugi gol na utakmici, jedan je namjestio, odnosno iznudio penal. Kakav dan za Kyliana Mbappéa! Pucao je Mbappé s nekih 20 metara i neobranjivo pogodio pored Armanija... pred potopom se nalaze Argentinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - GOOOL NA GOOOL: Ovaj dvoboj će ući u povijest! Odbijanac je pokupio Kylian Mbappe i zakucao loptu u mrežu. Golman Armani je bio potpuno nemoćan.

59' - GOOOL: Kakva utakmicu sada gledamo u Kazanju, ovo nije za osminu finala, nego za bar četvrtfinale, ako ne i kasniju fazu natjecanja. Desni bek Francuza Pavard fantastično je pogodio iz polu voleja u desni golmanov kut nakon asistencije Griezmanna, strijelca prvog gola. Fantastična dva gola vidjeli smo u ovoj utakmici, a još je više od pola sata do kraja.

55' - Nevjerojatnu grešku napravio je sada Fazio. Nesmotreno je dodao golmanu Argentine Armaniju koji je bio daleko do lopte, a do nje je došao Griezmann koji je ipak promašio veliku priliku iz same blizine.

49' - GOOOL: Gabriel Mercado pronalazi mrežu nakon dobre akcije za 2-1. Nakon samo par minuta u drugom dijelu Argentinci rade potpuni preokret i dolaze u vodstvo.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Neizvjesno je u Kazanju. Francuzi su poveli preko Griezmanna, najviše zahvaljujući sprintom Mbappea kojim je iznudio penal. Međutim, Argentina se vratila bombom Di Marije s 30 metara. Messi se za sad ne vidi u igri, Sampaoli je očito pogriješio što mu je namijenio ulogu "lažne devetke".

DALEKOMETNI PROJEKTIL KOJI JE ŠOKIRAO FRANCUZE: Dame i gospodo, ovako to radi Angel Di Maria

42' - GOOOL ZA ARGENTINU: Ever Banega dodao je loptu Angelu Di Mariji koji je opalio dalekometni udarac, lopta odlazi iza iznenađenog golmana u desnu stranu gola za 1-1. Kombinirali su Argentinci po lijevoj korner zastavici, prebacio je loptu Banega na sredinu terena gdje je bio usamljeni Di Maria. Povukao je igrač PSG-a loptu po praznom prostoru i opalio s nekih 30 metara, te fantastično pogodio.

36' - Malo se smirio tempo utakmice nakon žestokog početka. Argentinci su nam ostali jako dužno, a Messija kao da ni nema na utakmici. Odlično su ga zatvorili Kante i Umtiti...

29' - Kakva igra Francuske! Ušao je sad u peterac malo iskosa Griezmann, dodao loptu u sredinu, ali uzeo ju je golman Argentine. Dvojbena situacija u petercu Francuza! Perez je ubacio loptu, a čini se da ju je Umtiti dirao rukom. Iranac je samo pokazao da se utakmica nastavi dalje. Tricolori igraju sjajno, lete terenom.

25' - Zaprijetili su sad i Argentinci prvi put na utakmici. Poslao je Enzo Perez loptu u peterac za za Pavona, no na vrijeme je izletio Lloris i bez problema to pokupio.

19' - Još jedna velika prilika za Francusku! Opet je srušen Mbappe, a ovaj put na samoj liniji 11 metara. Slobodni udarac je za Francuze, a žuti karton dobio je Tagliafico. Pucao je Paul Pogba, no lopta je otišla daleko od gola.

13' - GOOOL: Griezmann po podu za 1-0, mirno i moćno. Tricolori su sjajno otvorili susret.

NEVJEROJATNI POTEZ FRANCUSKE ZVIJEZDE: Mbappé u nekoliko sekundi slomio četvoricu igrača; ovo ulazi u rubriku vjerovali ili ne

11' - Mbappe fantastičnim sprintom natjerao je Rocha da ga ruši, jer, drugo nije niti mogao. Povukao je Mbappe loptu sa svoje polovice, došao skroz do peterca Argentine gdje ga je Rojo srušio. Iranac je bez dvojbe svirao penal. Ukazuje se Mbappeu pomoć. Nerješiva enigma je Mbappe za braniče protivničkih momčadi. Brz, lakog trka i sjajnog driblinga zaista podsjeća na velikog Thierryja Henryja koji je žario i palio.

NEVJEROJATNI POTEZ FRANCUSKE ZVIJEZDE: Mbappé u nekoliko sekundi slomio četvoricu igrača; ovo ulazi u rubriku vjerovali ili ne

9' - Griezmann pogađa gredu iz slobodnog udarca s nekih 25 metara. Fantastično je pucao Griezmann, ali lopta je odsjela na prečki, to je bila najveća prilika na utakmici do sad.

4' - Ozbiljnim pristupom obje momčadi su ušle u utakmicu u želji da nametnu posjed lopte. Igra se čvrsto.

1' - Bit će to čvrsta utakmica u kojoj se neće štediti.

1' - Na znak suca Faghanija počeo je pravi spektakl u Kazanju u prvoj utakmici osmine finala, pravi nogometni derbi, sudar giganata svjetskog nogometa.

15.17 - Evo i službeni sastavi Argentine i Francuske. Sampaoli nastavlja šokirati svojim vođenjem momčadi i potezima koje donosi, pa je u ključnoj, sudbonosnoj utakmici za svoju reprezentaciju na klupi ostavio Aguera, Dybalu i Higuaina, a u igri gurnuo Pereza i Pavona, kojem jako vjeruje i koji je pokazao na turniru da može. Međutim, pitanje je kako će Pavom reagirati u tako važnoj utakmici od prve minute. Bit će zanimljivo to vidjeti. Što se tiče Francuza, sve je po najavama. Mbappe, Griezmann i Giroud udarne su igle Tricolora u napadu. Znači, Argentina bez izrazitog napadača protiv Francuza koji igraju s tri prava napadača. Messi će u sustavu 4-3-3 igrati lažnu devetku.

OVO NAJBOLJE DOČARAVA KOLIKO DANAŠNJA UTAKMICA ZNAČI ZA ARGENTINCE: Na internetu osvanuo urnebesan video

IMA LI ČAROBNJAK DOVOLJNO MAGIJE U NOGAMA? Argentina je ponovno na rubu provalije, odgađa li se ono što je neizbježno?

Navijači Argentine zavladali su ulicama Kazanja. Hoće li i njegovi nogometaši, dužnici nacije, opravdati navijačko mnoštvo iz Argentine koje je došlo kako bi bodrili svoje "junake"? Pitanje je koje zanima svakog navijača posrnule nogometne sile, koja se teško plasirala u osminu finala.

Problemi za Argentinu počeli su još prije, izborom Jorgea Sampaolija na mjesto izbornika nacionalne momčadi, koji je svojim čestim mijenjanjem formacija, izgubljenim vođenjem momčadi, za večinu navijača glavni krivac za skoro pa debakl Gaučosa na turniru...

Remi u prvom kolu protiv Islanda, pa potop protiv Hrvatske, napravili su pravi kaos u reprezentaciji u kojoj je pravi vođa Leo Messi, a Sampaoli samo formalni. Francuska, s druge strane, također nije biriljirala u skupini C. Međutim, odigrali su dovoljno dobro za prvo mjesto.

Sad za Tricolore, također jednog od favorita natjecanja, u biti počinje ono pravo. Nokaut faza. Mogućnosti za popravak nema, kao što nema niti mjesta pogrešci. Nema sumnje, čeka nas jedna strašna utakmica.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo