HRVATSKA IZGUBILA OD SLOVENIJE NA STARTU KVALIFIKACIJA: / Kekova momčad sretno zabila i srušila viceprvake svijeta

Image

Jedini pogodak na utakmici zabio je Lovrić u 15. minuti nakon što se lopta sretno odbila od hrvatskog bloka u Livakovićevu mrežu

24.3.2021.
22:33
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je na gostovanju kod Slovenije 1:0 na startu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. Jedini gol na susretu zabio je Sandi Lovrić u 15. minuti nakon mlake reakcije naše obrane. Slovenija je prvi put u povijesti pobijedila Hrvatsku u desetom međusobnom dvoboju.

Vatreni su od samog početka utakmice igrali solidno, držali posjed lopte i stvorili nekoliko izglednih prilika, no presudan je bio jedan kontranapad Slovenaca. Lovrić je nakon neizrađene akcije i situacije koju naša obrana nije raščistila pucao, a lopta se odbila od Brozovića te završila u Livakovićevoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SLOVENCI U TRANSU NAKON POBJEDE PROTIV HRVATSKE: /

'Ovo nije san! Slovenija bacila svjetske doprvake na koljena'

Image
SLOVENCI U TRANSU NAKON POBJEDE PROTIV HRVATSKE: /

'Ovo nije san! Slovenija bacila svjetske doprvake na koljena'

Slovenci sretno zabili

Hrvatska je od početka krenula jako dobro, Kramarić je zaprijetio izvana već u 7. minuti, a najveću šansu imao je Nikola Vlašić koji je u 10. minuti zatresao vratnicu.

No Slovenci su šokirali Vatrene u 15. minuti. Lovrić je nekako nakon kontre uspio progurati loptu u mrežu. Slovenija je povela, ali bez prave akcije, činilo se da će taj udarac Lovrića završiti u bloku, ali lopta se, nesretno po nas, nekako odbila u gol. Vatreni se nisu mogli do kraja poluvremena pribrati i ozbiljnije zaprijetiti. Lovren je imao dvije prilike nakon centaršuta, no nije se najbolje snašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Zamjene u nastavku

U drugom dijelu je Dalić izvadio braniča Barišića, a uveo napadača Oršića, no prvu priliku je imala Slovenija. U 51. minuti ubačaj Iličića je nezgodno glavom zahvatio Perišić, a lopta je otišla tik do vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 54. minuti udarac Oršića brani Oblak, no Hrvatska u sljedećih petnaestak minuta ne uspijeva stvoriti ni šansu protiv čvrste slovenske obrane, pa je Dalić uveo Brekala i Budimira umjesto neraspoloženih Kramarića i Vlašića.

No, ni to nije donijelo puno uspjeha jer do kraja, iako je Hrvatska jako stisnula posljednjih nekoliko minuta, Dalićevi izabranici nisu stvorili ozbiljniju šansu za poravnanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Rusi su prvi u skupini

U ostalim utakmicama skupine Rusija je slavila kod Malte s 3:1, dok su Cipar i Slovačka odigrali 0:0. Rusi su ipak teškom mukom prošli gostovanje kod Malte pogocima Jonova (23'), Fernandesa (35') i Soboljeva (90'), dok je strijelac za domaćine bio Mbong (56')

Hrvatska u subotu dočekuje Cipar, a potom u utorak i Maltu. Obje utakmice se igraju na riječkoj Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Slovenija - Hrvatska 1:0

Slovenija: Oblak; Blažić, Mevlja, Stojanović, Balkovec – Bijol, Kurtić – Bohar, Lovrić, Iličić – Šporar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Livaković; Lovren, Vida, Barišić, Vrsaljko - Brozović, Kovačić, Modrić – Perišić, Vlašić, Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' tražili su naši penal nakon pokušaja Budimira, ali lopta je pogodila braniča Slovenije u glavu pa ništa od toga. Još tri minute će se igrati.

89' Prilika za Sloveniju. Kramar je imao čistu situaciju iz kontre, ali pucao je preko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' I dalje traje opsada slovenskog gola, ali puno lopti je Mevlja riješio. Lovrić je zabio, ali Mevlja je taj koji Sloveniju drži u vodstvu. Kod nas ulazi Pašalić umjesto Kovačića.

75' Budimir je u prevelikoj želji startao na Oblaka i zaradio novi žuti karton za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Slovenci su umrtvili igru i to im savršeno odgovara. vrtimo loptu oko njihovog gustog bloka, ali ne daju nam da dođemo blizu golu. Ući će Ante Budimir umjesto Vlašića.

67' Vida je srušio Iličića u kontri, sad je i on zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Brekalo je ušao umjesto Kramarića.

63' Perišić je izvozao Stojanovića po lijevoj strani, ubacio oštro, ali očistio je to Oblak. U međuvremenu je Šime Vrsaljko dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Prvi žuti karton za Sloveniju dobio je Jasmin Kurtić.

54' Tuče Oršić s 20 metara, no nije to bio udarac kao protiv Tottenhama, već točno u ruke Jana Oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Kovačić je dobro ušao u kazneni prostor, petom je probao proigrati nekoga, putovala je ta lopta kroz kazneni prostor, ali samo u ruke Oblaka.

46' Zanimljiva izmjena kod Hrvatske. Iz igre je izašao Borna Barišić, a u igru je ušao Oršić. Perišić je povukao na poziciju beka, a Oršić igra u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Kramarić je bio u sredini, Modrić ga je pronašao, ali naš napadač nije uspio to zabiti. Lopta je završila kod Oblaka i to je kraj prvog dijela.

43' Na kraju poluvremena Slovenci su stali u blok koji Hrvatska teško probija. Ne izgledaju Vatreni baš kao da imaju ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Neloša akcija Hrvatske, išao je prizemni centaršut s lijeve strane na Kramarića, prešla mu je lopta preko noge i nije to dobro završilo za nas.

35' Žuti karton za Brozovića. Lahoz neće trpiti njegove prigovore.

30' Na društvenim mrežama komentira se hrvatska obrana, možda ovo najbolje objašnjava situaciju:

28' Budi se Hrvatska. Modrić je ubacio, Vida spustio za Lovrena, ali on promašuje loptu. Šteta, bila je ovo dobra prilika za Hrvatsku.

25' Borna Barišić srušio je Iličića i dobio žuti karton.

24' Kako se igra u Stožicama, pogledajte u našoj fotogaleriji:

Galerija

22' Opet je bilo opasno pred našim vratima, no iz cijele gužve samo je loptu okupio Livaković.

15' Šok za Vatrene, Slovenija vodi 1:0. Lovrić je nekako nakon kontre uspio progurati loptu u mrežu. Slovenija vodi, ali bez prave akcije, činilo se da će taj udarac Lovrića završiti u bloku, ali lopta se, nesretno po nas, nekako odbila u gol. Hrvatska ima težak posao u nastavku.

10' Stativa! Vlašić je prošao svog čuvara i iz blizine ciljao i pogodio vratnicu. Slovenija je već zrela za primiti jedan gol.

7' Prva veća šansa na utakmici. Kramarić je pucao s ruba kaznenog prostora nakon dobre akcije Hrvatske. Bilo je to opasno, ali prošla je lopta pored vrata. Dobro igra zasad Hrvatska.

6' Hrvatska je dosad imala već dva kornera, ali nismo bog zna što iz njih napravili. Ipak, lijepo je vidjeti da se igra uglavnom na slovenskoj polovici.

3' Odmah na početku Lovrić je udario Lovrena kopačkom u glavu. Hrvatski stoper odnio je loptu ispred njega, a ovaj je u pokušaju da ga preskoči nekako udario Lovrena. Srećom, sve je u redu s našim igračem.

1' Počela je utakmica, Sretno, Vatreni!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike