PODJELA BODOVA / U dobrom derbiju punom tenzija bez pobjednika na Rujevici: Remiju se najviše mogu veseliti u Splitu

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Tijek dvoboja između Rijeke i Dinama mogli ste pratiti na portalu Net.hr

12.11.2023.
17:51
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka - Dinamo

2-2

Rijeka: Labrović - Smolčić, Mitrović, Dilaver, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca - Ivanović

Dinamo: Zagorac - Moharrami, Ristovski, Theophile-Catherine, Perković - Mišić, Ademi - Kaneko, Baturina, Špikić - Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRUĆA DOBRODOŠLICA /

Jakirović je prvi na Rujevicu stigao kao trener Dinama: Pogledajte s kakvim su ga porukama dočekali Riječani

Image
VRUĆA DOBRODOŠLICA /

Jakirović je prvi na Rujevicu stigao kao trener Dinama: Pogledajte s kakvim su ga porukama dočekali Riječani

Rijeka i Dinamo su u derbiju 15. kola HNL-a odigrali na Rujevici 2-2.

Dosta oprezno su obje momčadi krenule u susret, a prvu priliku vidjeli smo u 9. minuti kada je udarac glavom Perkovića s pet metara prošao pokraj gola. Samo tri minute kasnije Špikić je pokušao iz daljine, no nije to bilo opasno po gol za Rijeke. Međutim, zato je u nastavku utakmice s 20-ak metara opalio Kulenović, a Labrović je to krajnjim naporom to odbio. Već u sljedećem napadu golman Rijeke opet spašava, ovog puta nakon što je Goda zamalo zabio autogol, no Labrović to krajnjim naporom brani. Dinamo je blizu gola bio i u 13. minuti kada golman domaćina skida zicer Ademiju s pet metara. Rijeka je odgovorila u 20. minuti preko Pašalića čiji udarac ide ravno u Zagorca. Isti je igrač samo dvije minute sjajno opalio s ruba šesnaesterca, no prohujalo je to preko gola. Nakon toga uslijedila je igra uglavnom na sredini terena bez pravih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda u 42. minuti gol - Dinamo je poveo 1-0. Špikić je primio loptu i sjurio se prema golu pa vratio loptu u sredinu, no ona se nekako opet vratila njemu, koji je bio nečuvan na pet metara te je lakoćom pogodio za 1-0. Uključio se VAR jer nije bilo jasno tko je posljednji dirao loptu prije nego je došla Špikiću, Goda ili Kaneko, no sudac Bel i VAR soba procijenili su da je gol regularan.

U samoj završnici prvog dijela zaiskrilo je na terenu, došlo je do naguravanja, a sudac je sve primio pokazavši čak tri žuta kartona - Mišiću, Kulenoviću i Pašaliću. Nedugo nakon toga opet naguravanje na terenu, a ovog puta žute kartone dobili su Ristovski i Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme krenulo je prilikom Kulenovića u 47. minuti, pucao je iskosa s desne strane, no išlo je to ravno u Labrovića. Rijeka je odgovorila sjajnom prilikom na drugoj strani kada je pokušaj Jankovića iz blizine sjajno obranio Zagorac, odbijena lopta došla je do Pjace, no njegov udarac iz blizine odlazi visoko iznad gola. Ipak, u 52. minuti za Dinamo nije bilo spasa, Selahi je dočekao loptu na pet metara nečuvan te je glavom pogodio za 1-1.

U 62. minuti Pjaca je ponovno imao sjajnu šansu kada je sa sedam, osam metara iskosa s lijeve strane pogodio točno u Zagorca. Samo minutu kasnije udarac iz daljine oprobao je Pašalić, no pogodio je Ivanovića. Ivanović je opasan bio u 72. minuti kada je napravio pomutnju u obrani Plavi, no udarac je bio loš i završio je u autu. Samo pet minuta kasnije opet prijeti domaćini, ovog puta pokušao je Pašalić iz daljine, međutim Zagorac je na mjestu. I onda šok za domaćine, Dinamo je dobio korner u 81. minuti, Kulenović je nakon ubačaja pucao glavom, Labrović je samo to kratko odbio, ali do Perića koji iskosa s desne strane pogađa za 2-1. No, u 88. minuti Riječani stižu do novog izjednačenja, Čabraja je ubacio s lijeve strane, a u sredini je loptu u mrežu zakucao Mitrović za 2-2. Nakon toga se rezultat više nije mijenao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk vodi na ljestvici sa 33 boda, Rijeka ima 27 uz utakmicu manje, a Dinamo 24, ali i dvije utakmice manje.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte i video: Novi miljenik Maksimira otkrio jesu li mu bolji zagorski štrukli ili sushi te kako mu ide učenje hrvatskog

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo