RB LEIPZIG - ATLETICO 2:1: / Atomski Leipzig u dramatičnoj utakmici kreirao senzaciju i plasirao se u polufinale LP

Image
Foto: Profimedia

Leipzig je prošao u polufinale Lige prvaka, u dvoboju koji se igrao čak 98 minuta

13.8.2020.
22:59
Profimedia
VOYO logo

Final Eight Lige prvaka u Lisabonu

LEIPZIG - ATLETICO 2:1

LEIPZIG: Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Laimer (Adams 72), Sabitzer (Mukiele 90+2), Kampl, Angelino - Dani Olmo (Schick 83) - Poulsen, Nkunku (Haidara 83).

ATLETICO: Oblak - Trippier, Savić, Gimenez, Renan Lodi - Koke (Felipe 90+2) , Herrera (Joao Felix 58), Saul, Carrasco - Llorente, Diego Costa (Morata 72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Dani Olmo (51), 1:1 Joao Felix (71-pen), 2:1 Tyler Adams (88).

SUDAC: Szymon Marciniak (POLJ)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Jose Alvalade

RB Leipzig - Atlético Madrid Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig u četvrtak navečer u Lisabonu odigrao je utakmicu godine u Ligi prvaka i jednom atomskom, dinamičnom i hrabrom predstavom prošao Atletico Madrid pogocima bivšeg dinamovca Danija Olma (51) i američkog veznjaka Tylera Adamsa (88), dok je strijelac za Atletico bio Joao Felix u 71. minuti iz penala. OVDJE pogledajte najzanimljivije trenutke dvoboja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] ROJIBLANCOSI U OČAJU: Ovako je to večeras izgledalo u Lisabonu

Image

[FOTO] ROJIBLANCOSI U OČAJU: Ovako je to večeras izgledalo u Lisabonu

Leipzig na PSG

Leipzig će tako u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2:1. U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Barcelona - Bayern (petak, 21 sat), te Lyon - Manchester City (subota, 21 sat).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su večeras jednostavno bili previše raspoloženi i željni dokazivanja. Simeonov recept nije prošao dobro, razigranost bundesligaša rezultirala je uspjehom i Leipzig slavi veliki trijumf...

U petak ćemo saznati hoćemo li u drugom polufinalu također gledati jedan njemački klub ili će Barcelona u susretu s Bayernom osvetiti Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+8 - GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Pet minuta je do kraja.

88' - GOOOL, Leipzig je na korak do polufinala. Angelino je poslao loptu koju je primio Tyler Adams i odmah pucao. Lopta je pogodila nekoga i promijenila smjer, tako da Jan Oblak tu nije mogao ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Amadou Haidara dobio je žuti karton.

83' - Julian Nagelsmann je odlučio napraviti zamjenu u momčadi Leipziga. Amadou Haidara ulazi, a izlazi Christopher Nkunku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Žestoko je sad na terenu. Gimenez je dobro nagazio Olmovo desno stopalo, a Španjolac je pao s bolnim izrazom lica. No, odmah potom ustao se i nastavio dvoboj. Simeone mijenja. Morata je ušao u igru, izašao je Costa.

71' - GOOOL: Joao Felix je mirno realizirao penal. Precizno je pucao uz lijevu stativu, tako da je golman ostao nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Joao Felix prilazi šesnaestercu da izvede penal.

70' - Szymon Marciniak je pokazao žuti karton. Lukas Klostermann se nema zašto čuditi jer je start bio prežestok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Penal za Rojiblancose. Lukas Klostermann napravio je nespretan faul. Szymon Marciniak zaustavlja igru.

67' - Yussuf Poulsen pucao je iz voleja s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla desno pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Loptu je iz kornera nabacio Renan Lodi, ali netko od obrambenih igrača je očistio opasnost. Napadaju sad Rojiblancosi.

64' - Joao Felix je uputio centaršut u šesnaesterac, ali suparnička obrana to čisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Sjajna zvijezda Atletico Madrida Lodi pada u kaznenom prostoru, ali ništa od penala. Opa, evo prvoga kartona i to baš za Lodija zbog simuliranja jer nije bilo nikakvog kontakta s igračem Leipziga.

55' - Olmo leti terenom. Sad je, doduše, snažno ušao u duel i sudac je svirao faul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - GOOOL: Olmo je fantastično zabio glavom nakon odlične akcije Leipziga. Savršenu dugu loptu je poslao Marcel Sabitzer, koju je pratio Dani Olmo. Skočio je visoko i glavom iz blizine, s nekih pet metara, zabio u lijevu stranu gola. Šut mu je bio jak i precizan, tako da Jan Oblak to nije mogao obraniti. Vodi Leipzig. Olmo je, uz Erlinga Haalanda, jedini igrač koji je ove sezone zabijao za dva različita kluba u Ligi prvaka. Naravno, Olmo je zabio i za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Odmah od početka drugog dijela kreće se žestoko. Marcos Llorente je startao i Szymon Marciniak svirao prekršaj.

46' - Počinje nastavak dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme u Lisabonu. RB Leipzig je bio bolji u prvom dijelu, Trećeplasirana momčad Bundeslige završene sezone igra kao da ne postoji sutra. Vidjeli smo i jednu kontroverznu situaciju koja je spasila Simeoneove trupe. Morat će Madriđani nešto napraviti na poluvremenu.

45'+4 - Kakva sad šansa za Atletico. Stefan Savić propustio je veliku priliku kada je negdje s bijele točke skočio visoko kako bi ispratio centaršut iz slobodnog udarca. Tukao je glavom, ali je promašio gol daleko od desne stative.

45' - 4 minute je sudačka nadoknada. Leipzig i dalje dominira, napada.

43' - Christopher Nkunku je bio u ofsajdu. Pomoćni sudac ga je vidio i dignuo zastavicu. Napad je za Atletico.

40' - Kako Leipzig igra. Ne dopuštaju Atleticu da diše, da iznese loptu, odmah ih napadaju visokim presingom.

35' - Marcel Halstenberg očito treba liječničku pomoć jer gestikulira prema svojoj klupi da ih pošalju. Imamo sad dvije situacije s ozljedama na terenu.

35' - Stefan Savić zatražio je medicinsku pomoć nakon zadnjeg starta koji je pretrpio.

33' - Yannick Carrasco sad je napravio solo prodor, ali nije ušao u šansu jer mu je protivnički igrač oduzeo loptu.

32' - Bivši Dinamov igrač Dani Olmo srčan je ovu utakmicu, trći na sve strane, svagdje ga ima na terenu. Sada je i "nagazio" zglob Lodija.

29' - Carrasco je, uz Lodija, zasad najopasniji igrač Atletica, a Leipzig i dalje izgleda agresivnije i poletnije na travnjaku. Simeone nije zadovoljan, stalno nešto dobacuje, galami i skakuće iz aut liniju.

25' - Je li ovo bio penal? Čini se da je Renan Lodi igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudac signalizirao da nije penal i da se igra dalje. Nije se ni VAR oglasio.

24' - RB Leipzig igra sjajno. Christopher Nkunku i Kevin Kampl rade probleme Atleticu.

20' - Renan Lodi je opasan u Atleticu.

19' - Kevin Kampl je grubo startao, a Szymon Marciniak je svirao faul. Atl. Madrid će dobiti slobodan udarac.

17' - Uzvraćaju Nijemci. Kevin Kampl je pucao s 23m, ali nije pogodio gol. Lopta je otišla visoko iznad gola.

16' - Renan Lodi je poslao opasan dugi pas, ali je protivnička obrana presjekla taj pas i otklonila opasnost. Budi se Atletico.

Image

Leipzig's French midfielder Christopher Nkunku runs with the ball during the UEFA Champions League quarter-final football match between Leipzig and Atletico Madrid at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 13, 2020.,Image: 552194679, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

15' - Evo šanse Rojiblancosa. Carrasco je lijepo uputio loptu s lijeve strane kaznenog prostora prema golu, sjajna je bila njena putanja, prošla je dva braniča, nezgodno se rotirala, a onda, samo odjednom stvorio se Gulasci i skinuo šansu Španjolaca.

14' - Saul je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača.

12' - Odlično zamišljeno, ali loša završnica. Igrač Leipziga propustio je loptu suigrači u naletu koji tuče s 18 metara, ali samo u nogu suparničkog igrača.

10' - Dinamična, atomska utakmica u prvih 10 minuta. Puno trke, pogotovo kod Nijemaca. Evo sad prilike za Atletico. Ništa... Atletico se nije na pravi način niti uspio približiti golu Nijemaca, a s druge strane, Leipzig se bori kao da im je posljednja utakmica i kao da žele pokazati da su tu s razlogom, žele u polufinale.

8' - Marcel Sabitzer je skočio u duelu, ali je Szymon Marciniak svira prekršaj.

6' - Dani Olmo je napravio faul u napadu.

4' - Blizu je ovo bilo. Marcel Halstenberg je primio loptu u šesnaestercu i odmah pucao po golu. Međutim, lopta je odletila nekoliko metara iznad gola. Atletico se spasio.

4' - Ubačena je lopta iz kornera, ali čisti to obrana Atletica.

3' - Angelino je htio pronaći nekoga od suigrača u šesnaestercu, ali mu je pas presječen i korner je za Nijemce.

1' - Počela je utakmica u Lisabonu. Utakmica je upravo počela. Szymon Marciniak će suditi današnji dvoboj.

20.00 - Dragi nogometni zaljubljenici, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice između njemačkog RB Leipziga i madridskog Atletica. Današnje drugo četvrtfinale Lige prvaka u Lisabonu dat će nam odgovor na pitanje tko će se u polufinalu playoffa Lige prvaka sučeliti s jučerašnjim velikim slavljenicima iz Pariza, PSG-om. Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. Bivša zvijezda Dinama Dani Olmo od prve minute će napasti Atletico.


Nastavlja se završnica Lige prvaka u Lisabonu. Nakon što je sinoć Paris Saint-Germain u infarktnoj završnici pobijedio senzacionalnu Atalantu Marija Pašalića (zabio gol za 1:0 u 27.), s dva gola u 90. i 93. minuti za ukupnih 2:1, Parižani će večeras saznati protivnika na putu do finala najprestižnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja.

'Atletico nema iskustva s ovakvim tipom turnira. Naravno, njihovi igrači i trener iskusniji su od nas, ali...'

U drugom četvrtfinalnom susretu također u Lisabonu bez gledatelja od 21 sat igraju RB Leipzig i Atletico Madrid. Momčadi Diega Simeonea nedostaju Angel Correa i naš Šime Vrsaljko, koji su pozitivni na koronavirus. Patrick Schick ili Yussuf Poulsen mogli bi biti napadački izbor trenera njemačke momčadi, nakon odlaska Tima Wernera u Chelsea.

Image

Marcos Llorente of Atletico de Madrid Atletico Madrid v Liverpool, UEFA Champions League, Round of 16, 1st Leg, Football, Wanda Metropolitano stadium, Madrid, Spain - 18 Feb 2020,Image: 499419680, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

ATALANTA – PSG 1:2: Parižani nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi izborili polufinale LP; Pašalić zamalo junak Atalante

"Važan je taktički aspekt ove utakmice, pobjednik ide u polufinale. Atletico nema iskustva s ovakvim tipom turnira. Naravno, njihovi igrači i trener iskusniji su od nas, ali ne vjerujem da će to činiti veliku razliku. Gledat ćemo da igramo svoju igru, svoj nogomet, fokusirani smo na sebe. Znamo da imaju puno iskustva, ali sve se može dogoditi u samo jednoj utakmici za razliku od dvije. Imamo pritisak i nervozni smo. Ali želimo opustiti igrače. Znate, uvijek postoji napetost", rekao je trener RB Leipziga Julian Nagelsmann.

Njegova momčad u osmini je finala pregazila Tottenham Josea Mourinha s ukupnih 4:0 i nogometnom svijetu poslala poruku kako će biti itekako opasni u drugom krugu. James Thorogood, klupski novinar Leipziga, kaže kako se momčad od ožujka i posljednje utakmice u Ligi prvaka odigrane u ožujku itekako promjenila, ali nabolje.

Timo Werner otišao u Chelsea

"Velika imena vratila su se nakon ozljeda, dok je najbolji strijelac Timo Werner otišao u Chelsea. Sposobnost glavnog trenera Juliana Nagelsmanna da nadoknadi gubitak svog napadača može biti presudan faktor jer RB Leipzig spada u neiskusnije momčadi ovog drugog kruga", stoji na web izdanju Lige prvaka.

Diego Simeone, na drugoj strani, sretan je što se elitni klupski nogomet vratio...

"Liga prvaka se vratila, ali prošlo je mnogo vremena od naše posljednje utakmice u ovom natjecanju. Pobjeda protiv Liverpoola bila je za nas vrlo važna, to je dio povijesti kluba, ali ovaj susret novi je početak. Očekuje nas odlična utakmica protiv dobre momčadi sa dobrim mladim trenerom. Sjajni su, treći u svojoj ligi. Nije samo važna pobjeda", istaknuo je Simeone.

'Atlético je ove sezone imao uspone i padove na domaćem terenu'

Joseph Walker, klupski novinar Atlético Madrida, ističe:

"Atlético je ove sezone imao uspone i padove na domaćem terenu, ali su spasili sezonu svojim najboljim izvedbama u Ligi prvaka. Vratili su se protiv Juventusa nakon što su imali dva gola zaostatka i prošli Liverpool. Nikad ne reci nikad i borbeni duh ono su što krasi ovu Simeonovu momčad, izdvaja Walker.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo