NOVI KIKS U BORBI ZA NASLOV / Dinamo navaljivao, ali nije uspio do punog plijena: Podjela bodova u Osijeku

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice uživo mogli ste pratiti na portalu Net.hr

3.3.2024.
16:31
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 25. kola SuperSport HNL-a Osijek i Dinamo su na Opus Areni pred 11.450 gledatelja odigrali 1-1.

Image
PRESKOČILI HAJDUK /

Rijeka se mučila protiv Varaždina pa probila bunker za povratak na vrh HNL-a

Image
PRESKOČILI HAJDUK /

Rijeka se mučila protiv Varaždina pa probila bunker za povratak na vrh HNL-a

Osijek je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a izjednačio je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Martin Baturina je u petoj minuti pucao iz slobodnog udarca, no Marko Malenica je obranio. Baturina je zaprijetio i dvije minute kasnije, ali je pucao daleko od gola. U prvih 25 minuta Dinamo je kontrolirao situaciju na terenu, no u 26. minuti Osijek je poveo.

Dinamov golman Ivan Nevistić je nepotrebno istrčao iz kaznenog prostora i izbacio loptu u aut. Ramon Mierez je odmah vratio u igru, uposlivši Bukvića, a mladi hrvatski reprezentativac se "lažnjakom" oslobodio Kevina Theophilea-Catherinea i preciznim udarcem sa 8-9 metara pogodio suprotni, desni vratarev kut. Dinamo je do kraja poluvremena nešto pokušavao, međutim nije ozbiljnije ugrozio domaća vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku za izjednačenje "modri" su imali u 55. minuti, Bruno Petković je pucao iz slobodnog udarca, ali je pogodio zid. U 61. minuti je glavom zaprijetio i Arijan Ademi, ali je pucao ravno u domaćeg vratara.

Prvu pravu priliku u drugom dijelu Osijek je imao u 61. minuti, Petar Pušić je idealno ubacio s lijevog krila, a Marin Prekodravac je neometan pucao glavom sa 8-9 metara, ali je loptu poslao visoko iznad grede. Samo minutu kasnije Osijek ponovo prijeti. Mierez se ubacio ispred Maximea Bernauera i silovito pucao sa 15 metara, ali je uzdrmao gredu. U 75. minuti ponovo je zaprijetio i Bukvić, ali je Nevistić bio dobro postavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u završnici zaigrao s tri napadača (Brodić, Petković, Kulenović), no prave prilike su imali domaćini i to dvije u istom napadu u 85. minuti. Prvo je pucao Mierez pucao, ali je Nevistić sjajno obranio. Lopta se potom odbila do Matkovića koji je također u idealnoj situaciji za postizanje pogotka, ali je vratar Modrić još jednom vrhunski reagirao.

Mierez je sjajno reagirao i pred svojim golom. U 87. minuti je spasio čisti gol, izbivši glavom s crte loptu koju je uputio jedan od Dinamovih igrača. U tim je trenucima došlo i do gužve i naguravanja igrača, a Igor Pajač je smirio situaciju žutim kartonima Mierezu i Kulenoviću. Dinamo je ipak uspio iščupati bod golom Sandra Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka vodi na ljestvici sa 53 boda, Hajduk ima bod manje, dok je Dinamo treći sa 48 bodova i susretom manje. Osijek na četvrtom mjestu ima 36 bodova.

Varaždin je osmi sa 26 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Istra 1961 sa 25 i Rudeš sa svega četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavi

OSIJEK: Malenica, Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić, Nejašmić, Jugović, Cokaj, Pušić, Bukvić, Mierez

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković, Mišić, Sučić, Kaneko, Baturina, Hoxha, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTAKMICE

1 - 1

OSIJEK - DINAMO

94' - GOOOOL! Kulenović je nakon velike gužve u 16-tercu Osijeka izjednačio na 1-1! Pritisnuo je Dinamo u posljednjih dvije, tri minute, sabio skoro cijelu momčad Osijeka u njihov 16-terac, jedan od ubačaja je Ademi spustio za Kulenovića, a on je zabio za 1-1.

92' - Mijenja ponovno Osijek, ušao je Brlek umjesto Cokaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se osam minuta sudačke nadoknade.

87' - Opća gužva u šesnaestercu Osijeka. Nakon naguravanja više igrača žute kartone dobili su Mierez i Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Ponovno prijeti Dinamo! Pucao je netko od Dinamovih igrača nakon ubčaja iz kornera, Mierez je očistio loptu s crte.

84' - Nevjerojatne obrane Nevistića! Označeno je zaleđe Miereza, ali je čudesno što je obranio prvo Mierezu, a onda i Nejašmiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Još jedna izmjena u redovima Osijeka, Mkrtčjan mijenja Pušića.

80' - Nove izmjene. Kod Osijeka Matković mijenja Bukvića, a kod Dinama Kulenović ulazi umjesto Bernauera te Halilović umjesto Mišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73'- Mierez je dobio loptu u srcu šesnaesterca, ali mu se Bernauer bacio u udarac i blokirao ga.

69' - Nova promjena u Dinamu, izašao je Hoxha, a umjesto njega je ušao Brodić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Zekić je dobio žuti karton zbog prigovora.

63' - Ponovno prijeti Osijek! Mierez se ubacio ispred neopreznog Bernauera i snažno raspalio po golu, ali greda spašava Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Prilika sada i za Osijek! Pušić je probio lijevu stranu i fino ubacio u sredinu za Prekodravca, koji potpuno sam puca preko gola.

61' - Prva prava prilika za Dinamo u drugom poluvremenu! Perković je ubacio s lijeve strane, preletjela je lopta sve na drugu stranu do Ristovskog koji iz prve ubacuje na Ademija, no Dinamov veznjak puca glavom ravno u Malenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Prve izmjene u redovima Dinama, izlaze Sučić i Kaneko, u igri su Ademi i Špikić.

53' - Cokaj je dobio prvi žuti karton na utakmici zbog navlačenja Baturine za dres. Pritom je u tom duelu razbijena arkada Osijekova veznjaka, stoga traje kraći prekid dok mu se ukazuje liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Zaprijetio je prvi Osijek u drugom poluvremenu. Danas sjajno raspoloženi Bukvić se 'izvukao' s desnog krila na svoju jaču, lijevu nogu i s kojih dvadesetak metara iskosa gađao suprotan kut. Nevistić je ostao kao ukopan, a lopta je prošla tik uz vratnicu.

46' - Na početku drugog poluvremena u svlačionici je ostao Jugović, a umjesto njega je ušao Prekodravac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'- Kraj prvog poluvremena, Osijek na odmor odlazi s minimalnim vodstvom, Dinamo čeka puno posla u nastavku.

42' - Utihnula je načas Opus Arena! Petković je potkopavanjem prebacio domaću obranu, a Nejašmić u posljednji tren glavom vraćao svom vrataru i - zamalo ga prebacio. Jedva je to nekako uhvatio Malenica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Dinamo još uvijek nije ozbiljnije zaprijetio golu Osijeka. Nekoliko minuta nakon gola Bukvića ponovno su Plavi imali loptu u svojim nogama, no ništa nisu uspjeli s njom napraviti.

26' - GOOOOL! Vodi Osijek 1:0, zabio je Bukvić! Nevistić je nepotrebno izašao s gola i iznio loptu u aut. Mierez ga je brzo izveo i dao Bukviću, koji je izvrtio Theophile-Catherinea i onda preciznim udarcem pogodio suprotni kut za 1:0.

20' - Pokušao je Osijek kombinacijom iz slobodnog udarca prevariti obranu Dinama, no nije im uspjelo. Jugović je s lijeve strane prizemno ubacio, Pušić se ubacio iz drugog plana, no njegov udarac je bio blokiran.

16' - Smirila se malo utakmica nakon otvorenih prvih 10 minuta. Dinamo uglavnom ima loptu u svom posjedu, no Osijek se uspješno brani. Kada domaćini uzmu loptu i prijeđu na gostojuću polovicu, nedostaje im rješenja u zadnjoj trećini terena.

6' - Ponovno prijeti dominantni Dinamo, Sučić je ubačajem odlično našao Petkovića, ali je on s ruba peterca pucao pored gola.

5' - Uzvraća Dinamo prilikom pred golom Osijeka! Baturina je ubacio na peterac iz slobodnjaka, Bernauer je na lopti, ali Malenica odlično reagira i izbija.

3' - Opasno je bilo pred golom Dinama! Jurišić je probio lijevu stranu i poslao niski ubačaj u sredinu. Ristovski je blokirao, ali nezgodno skrenuo loptu prema golu, no Nevistić je siguran i odbija u korner iz kojeg se ništa nije dogodilo.

2' - Odličan pas Sučića za Kaneka na ulazu u šesnaesterac, ali Japanc nije uspio iskontrolirati loptu.

1' - Počela je utakmica.

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo