ČUDESNA UTAKMICA U MÜNCHENU: / PSG na krilima Mbappea srušio Bayern, Chelsea napravio ogroman korak prema polufinalu

Image

Nakon što je u utorak Real Madrid svladao Liverpool, a Manchester City Borussiju D. u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka, u srijedu navečer odigrana su preostala dva četvrtfinalna para

7.4.2021.
22:50
VOYO logo

Nogometaši PSG-a i Chelsea ostvarili su gostujuće pobjede u prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka. Parižani su u Munchenu pobijedili Bayern sa 3-2, dok je Chelsea u Sevilli bio bolji od Porta sa 2-0.

Image
MATEO KOVAČIĆ JE DEFINICIJA NOGOMETNE EVOLUCIJE: /

Zašto je bio toliko osporavan i može li on biti 'Modrić poslije Modrića'?

Image
MATEO KOVAČIĆ JE DEFINICIJA NOGOMETNE EVOLUCIJE: /

Zašto je bio toliko osporavan i može li on biti 'Modrić poslije Modrića'?

Golove za PSG zabili su Mbappe (3, 69) i Marquinhos (28), dok su strijelci za Bayern bili Maxim Choupo-Moting (37) i Thomas Muller (60). Međutim, daleko od toga je sve gotovo. I u Pariz nas sasvim sigurno 13. travnja očekuje sjajan uzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okršaj aktualnog europskog prvaka i doprvaka ponudio je odličan nogomet usprkos snježnoj mečavi koja je kvarila uvjete za igru. Sijevalo je sa svih strana što i potvrđuje podatak od ukupno 37 odaraca pri čemu su igrači Bayerna uputili čak 31 udarac. Bavarci su bili bez prvog napadača Roberta Lewandowskog koji ima problema s koljenom. Zbog ozljeda su otpali Marco Roca koji se ozlijedio u nedjelju na treningu, te od ranije Douglas Costa i CorentinTolisso, dok je Serge Gnabry otpao zbog koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Parižana nije bilo ozlijeđenog Juana Bernata, Maura Icardija, Layvina Kurzawe, dok su Marco Veratti i AlessandroFlorenzi otpali zbog koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je krenulo vatreno. Domaćin je već u 2. minuti imao sjajnu priliku, no Choupo-Moting je pogodio vratnicu. Uzvratio je PSG minutu kasnije golom. Neymar je povukao kontru, uposlio Mbappea koji je zabio za vodstvo gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti već je bilo 2-0, a ponovo je asistent bio Neymar. Sjajni Brazilac je ubacio loptu, Marquinhos izbjegao zamku zaleđa i rutinski pogodio za 2-0. Bayern je u 37. minuti uspio smanjiti. Pavard je ubacio s desne strane, a Choupo-Moting udarcem glavom svladao Navasa.

Na otvaranju drugog dijela PSG je mogao i do trećeg gola, sjajnu priliku je imao Neymar, ali je Neuer obranio njegov udarac. Uzvratio je Alaba u 53. minuti, no Navas se još jednom istaknuo. U 60. minuti Navas ništa nije mogao. Prekid je izveo Kimmich, a Muller je krasnim udarcem glavom skrenuo loptu u suprotni kut za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radost domaćina kratko je trajala, PSG je u 69. minuti izveo brzu kontru, a pogodak je ponovo postigao Mbappe.

Bavarci su do četvrtfinala stigli bez poraza, upisali su sedam pobjeda i remi uz razliku pogodaka 24-7, a ovo im je bio prvi poraz. PSG je u pak do ove utakmice u osam susreta upisao pet pobjeda, remi i dva poraza uz razliku pogodaka 18-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačiću 90 minuta

U drugom susretu večeri Chelsea je u Sevilli pobijedio Porto sa 2-0. Bio je to susret u kojem je Porto dominirao, a Chelsea postizao golove. Strijelci za "Bluese" bili su MasonMount (32) i Benjamin Chilwell (85). Bila je to utakmica u kojoj je Porto dominirao, a Chelsea postizao golove.

Prvi su zaprijetili domaćini, u 12. minuti pucali su LuisDiaz i Mateus Uribe, međutim nisu bili precizni. U trenucima Portove dominacije, Chelsea je iz svog prvog udarca na utakmici stigao do vodstva, a pogodak je postigao Mount u 32. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blusei" su imali sjajnu priliku u 48. minuti, Mount je asistirao Timu Weneru koji je pucao glavom iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute kasnije zaprijetio je Marega, ali je Mendy obranio njegov udarac. U 57. minuti pokušao još jednom je pokušao Diaz, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca prošao kraj desne stative. U 72. minuti domaćin je tražio jedanaesterac nakon što je Moussa Marega pao nakon duela, ali je slovenski sudac Vinčić samo odmahnuo rukom. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika gosti su riješili u 85. minuti kada je Chilwell zabio za 2-0.

MateoKovačić je za Chelsea igrao do 90. minute kada je umjesto njega u igru ušao Emerson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto lovi prvo polufinale nakon 2004. kada je pod vodstvom JoseMourinha osvojio drugi europski naslov. Zanimljivo, u osam dosadašnjih pokušaja u četvrtfinalima, Porto je prošao dalje samo dva puta, a oba puta je osvojio europski naslov (1987, 2004).

S druge strane Chelsea je u svom desetom četvrtfinalu, a do sada je londonski sastav sedam puta prošao dalje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susreti su 13. travnja u Sevilli, te Parizu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern - PSG 2:3

Bayern: Neuer - Pavard, Sule, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka - Sane, Muller, Coman - Choupo-Moting.

PSG: Navas - Dagba, Marquinhos, Kimpembe, Diallo - Gueye, Pereira - Angel Di Maria, Draxler, Neymar - Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto - Chelsea 0:2

Porto: Marchesin - Manafa, Mbemba, Pepe, Zaidu - Corona, Grujić, Uribe, Otavio - Marega, Luis Diaz

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - James, Jorginho, Kovačić, Chilwell - Mount, Havertz, Werner

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

90' Završila je utakmica između Chelseaja i Porta. Englezi su slavili s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' GOOL Chelsea je povisio vodstvo. Benjamin Chilwell je zabio za 2:0. Ovdje možete vidjeti gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Mbappe polako ruši rekorde. Ovo mu je osmi gol ove sezone u LP-u. Od njegovih sunarodnjaka samo u Yedder i Trezeguet toliko zabili u jednoj sezoni ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' GOOL Mbappe je zabio svoj drugi gol na utakmici za 3:2. Pogledajte ga ovdje.

66' Müller se izjednačio s Ibrahimovićem i Ševčenkom po broju golova u Ligi prvaka te je među deset najboljih strijelaca u povijesti natjecanja.

60' GOOL Kimmich je ubacio iz slobodnjaka, a Muller je skočio visoko na rubu peterca te je glavom zabio uz lijevu stativu i rezultat je 2:2. Gol pogledajte ovdje.

58' Traje okupacija Navasova gola, samo čudom Bayern nije stigao do izjednačenja. S druge strane milimetri su PSG dijelili do novog gola. Mpabbe je potegnuo u kontranapad, izbio je jedan na jedan s Neuerom, ali je svirano zaleđe.

55' Bavarci su uputili 17 udarca, međutim PSG i dalje vodi.

52' PSG je imao sjajnu priliku, ali Bavarce su spasili Neuer i Davies.

49' PSG je nešto aktivnije ušao u drugo poluvrijeme. Morat će tako nastaviti ako žele zadržati ovaj rezultat.

46' Bayern četiri godine nije primio dva gola u prvom poluvremenu. To im se zadnji put dogodilo 2017. također protiv PSG-a.

46' Nastavile su se utakmice.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

39' Nevjerojatna utakmica igra se u Münchenu.

37' GOOL Uzvratio je sada Bayern. Maxim Choupo-Moting zabio je glavom nakon ubačaja s desne strane. Ovdje ga pogledajte.

32' Evo još jedan zanimljiv podatak vezan za Neymara.

32' GOOL poveo je i Chelsea golom Masona Mounta. Ovdje pogledajte njegovu majstoriju.

28' GOOL Marquinhos je zabio za 2:0 vodstvo PSG-a nakon još jedne sjajne asistencije Neymara. Gol pogledajte ovdje.

27' Bavarci imaju potpuno kontrolu nad loptom, Čak 64% vremena je u nogama njihovih igrača. Rade visoki pritisak, ali se zbog toga moraju braniti od opasnih kontranapada.

21' Stišće Bayern i ne da igračima PSG-a da izađu iz svog 16-erca. Jako zanimljiva utakmica igra se u Münchenu.

19' Navas je sada spasio Francuze. Skinuo je pokušaj Goretzke s pet metara. Razbranio se Kostarikanac. Skinuo je i pokušaj Pavarda.

15' Chelsea dominira protiv Porta, ali nisu još uputili udarac.

14' Neymarova statistka u Ligi prvaka izgleda impresivno. Nitko od njegova debija 2013.-2014. nije skupio više asistencija od njega.

12' Draxler je zabio, ali je sudac označio zaleđe.

11' Ovo je jedan od najbržih golova koje je Bayern primio u drugoj fazi Lige prvaka. Mbappeu je trebalo 149 sekundi, a Rooneyu 2010. godine samo 63 sekunde.

8' Zaprijetili su Bavarci iz slobodnog udarca, ali je Kimmich pogodio samo živi zid. Stišću Bavarci, moglo bi biti puno golova na ovoj utakmici.

6' Mbappe je nakon Haalanda postao drugi igrač sa sedam golova u Ligi prvaka ove sezone.

a

3' GOOL PSG je poveo. Neymr je savršeno odigrao za Mbappea, a Francuz je bio nemilosrdan. Gol pogledajte ovdje.

2' Kovačić igrao 50. utakmicu u Ligi prvaka.

1' Počele su utakmice.

20:35 - Snijeg pada u Münchenu gdje nas čeka repriza lanjskog finala.

20:35- Čeka se početak utakmica...


20:01 - U Munchenu će Bayern odmjeriti snage s francuskim PSG-om, a ti klubovi su se sastali i u prošlosezonskom finalu LP kada su naslov uzeli Nijemci. U drugoj utakmici Chelsea očekuje teko gostovanje u Portugalu kod Porta, momčadi koja je u osmini finala senzacionalno izbacila slavni Juventus.

Oslabljeni Bavarci

Bayern će protiv PSG-a istrčati bez Roberta Lewandowskog, najboljeg svjetskog napadača i jednog od najzaslužnijih za sve trofeje koji su u Muenchen stigli prošle godine. No, Parižani ove sezone ne djeluju jednako ubojito kao momčad koja je opasno prijetila Bavarcima u prošlogodišnjem lisabonskom finalu, prije nego što je Kingsley Coman u 59. minuti postigao pogodak vrijedan naslova prvaka Europe.

Istina, na Mbappeov pogon je Paris Saint-Germain u dvije utakmice razmontirao Koemanovu Barcelonu, ali Pochettinova momčad je uoči prvog dvoboja s Bayernom izgubila domaći derbi i prvo mjesto u sudaru s Lilleom na Parku prinčeva. Bayern je, pak, i bez Lewandowskog slavio na gostovanju u Leipzigu te tako stvorio sedam bodova prednosti pred najbližim pratiteljem u borbi za još jedan naslov prvaka Njemačke.

Tradicija na strani Bluesa

Mnogo neizvjesnosti trebao bi ponuditi sudar Porta i Chelseaja. Portugalci su neočekivano izbacili Juventus u osmini finala, kad su u 25. minuti produžetka u Torinu, s igračem manje postigli pogodak vrijedan plasmana u četvrtfinale. Chelsea je u dvije utakmice s neprepoznatljivim Atleticom postigao tri pogotka bez da je ijedan primio.

Međutim, loša najava za poklonike londonskog kluba uoči nadolazećih obračuna na neutralnom terenu u Sevilli, prvenstveni je poraz na Stamford Bridgeu 2-5 od West Broma. Čekanje "u zasjedi" i brzi kontranapadi bili su recept kojim je kandidat za povratak u drugoligaško društvo prekinuo niz od 14 utakmica bez poraza kojim se mogao pohvaliti Thomas Tuchel otkako je na klupi Chelseaja zamijenio Franka Lamparda.

Image
Image

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji igra za Chelsea tijekom utakmice protiv Atletica

Engleskoj momčadi na ruku ide tradicija u međusobnim dvobojima, čak pet pobjeda i samo dva poraza u osam utakmica, ali pet puta je pobjednika od poraženog u tim dvobojima dijelio samo jedan gol.

Putnike za polufinale doznat ćemo 13. i 14. travnja kad su na rasporedu uzvratne četvrtfinalne utakmice.

Utakmicu Bayern Munchena i Paris Saint Germaina možete gledati u izravnom prijenosu na HRT 2, a okršaj Porta i Chelsea na Planet Sportu 1.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo