UŽIVO OD 20:30, PRETKOLO EL, RIJEKA - ABERDEEN: / Hrvatskog viceprvaka čeka momčad koja ga je već izbacila iz Europe

Image
Foto: PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Rijeka - Aberdreen pratite uživo na Net.hr-u od 20 sati

8.8.2019.
13:06
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši hrvatskog viceprvaka rijeke u četvrtak na Rujevici započinju natjecanje u Europi u novoj sezoni. Izabranicima Igora Bišćana ui trećem prekolu Europske lige protivnik će biti škotski Aberdeen, ekipa koja je prije četiri godine izbacila Rijeku u drugom pretkolu istog natjecanja. Škoti su u prvom ogledu na Kantridi slavili s uvjerljivih 3-0, dok je u uzvratu bilo 2-2 iako je Rijeka golovima Tomasova i Kvržića vodila 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sir Alex donio posljednji naslov prvaka

Škotska momčad ove sezone je natjecanje u Europi započela već u prvom pretkolu gdjesu prošli finski Rovaniemi s dvaput po 2-1. Inače, u prošloj sezoni završili su na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice iza Celtica, Rangersa i Kilmarnocka.

U svojoj povijesti četiri su puta bili prvaci Škotske, zadnji put davne 1985. godine pod vodstvom legendarnog Sir Alexa Fergusona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bišćan namjerava izbjeći ponavljanje takvog scenarija i vjeruje u prolazak.

Težak ispit

"Čeka nas jako teška i zahtjevna utakmica, ne jedna već dvije, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika koji nastupa u jednoj vrlo zahtjevnoj ligi i u toj ligi je pri vrhu. To garantira da su konkurentni i kvalitetni i time će naš zadatak, a to je prolaz u idući krug, biti i teži. Nadam se da ćemo uz našu kvalitetnu igru, i pomoć publike, otići na uzvrat s prednošću. Ako se ukaže prilika moramo je iskoristiti", prenosi njegovu izjavu službena stranica HNK Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta su izbalansirana ekipa po kvaliteti i karakteristikama igrača. Vidjet ćete čvrstu i agresivnu ekipu i tu ima par pojedinaca koji mogu napraviti puno problema. Ističe se centralni napadač Sam Cosgrove koji je nezgodan za čuvanje i igra u odličnoj formi. Treba biti realan u očekivanjima", zaključio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo