HAJDUK NA KRILIMA NAJBOLJEG STRIJELCA LIGE NASTAVIO JURITI PREMA EUROPI: /

Splićani slavili u raspucanoj utakmici u Kranjčevićevoj

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kad je Caktaš zabio svoj i Hajdukov drugi gol početkom drugog dijela, činilo se da je priča gotova, no Rudešani su ipak unijeli malo neizvjesnosti u završnicu

14.5.2019.
20:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. 1. HNL, 34. kolo

RUDEŠ - HAJDUK 1:4


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš: Banić, Pejović, Smoljo, Obanor, Filipović, Halilović, Erick, Lisakovich, Mrkonjić, Barić, Štrkalj

Hajduk: Posavec, Svatok, Lopez, Jurić, Bradarić, Palaversa, Jradi, Hamza, Caktaš, Jairo, Gyurcso


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Unaprijed su bili upisani bodovi Hajduku na gostovanju kod Rudeša, a samo su to Splićani potvrdili u utorak navečer uvjerljivom pobjedom 4:1. Mijo Caktaš zabio je tri pogotka u trijumfu Hajduka i popeo se na vrh ljestvice strijelaca Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka utakmice gledali smo dominaciju Hajduka. Momčad Siniše Oreščanina bila je bolja u svakom pogledu te su već u drugoj minuti susreta Jradi i Gyurcso stvorili dobru situaciju iz koje Mađar nije mogao zabiti.

No, okrunio je najbolji strijelac Hajduka ove sezone bolju igru splitske momčadi. Jairo ga je pronašao u odličnoj poziciji, a Caktaš hladno zabio za vodstvo Hajduka 15. puta ove sezone, čime je stigao na samo jedan pogodak od samog vrha ljestvice strijelaca Prve HNL.

Image
HRVATSKOJ KOLONIJI U TALIJANSKOM GIGANTU STIŽE NOVI TRENER? /

Nećete vjerovati koliko bi trebao zarađivati

Image
HRVATSKOJ KOLONIJI U TALIJANSKOM GIGANTU STIŽE NOVI TRENER? /

Nećete vjerovati koliko bi trebao zarađivati

Jairo se bolje snalazio u ulozi asistenta, nego u ulozi strijelca. Caktaš mu je u 38. minuti utakmice uzvratio uslugu dobrom asistencijom koju je prokockao Hajdukov Brazilac. Našao se oči u oči s vratarom, prebacio ga, ali je lopta otišla pored vrata.

Domaćinska atmosfera

Nije Rudeš bio bez prilika u prvom dijelu. Da je Mrkonjić bio koncentriraniji, mogli su i oni koji su odigrali "X" na poluvremenu zaokruživati taj par. Hajduku je probleme stvarao i njihov igrač na posudbi u Rudešu Franko Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U DALMACIJI NI NA PRVU PRIČEST BEZ HAJDUKA: Pogledajte kako su mali Kaštelani zajedno sa svećenikom pjevali pjesme s poljudskog Sjevera

Bio je Hajduk bolji na terenu od Rudeša, a Torcida je isto tako dominirala tribinama Kranjčevićeve. Može se slobodno reći da su "bili" igrali u domaćinskoj atmosferi usred Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ALDO DROSINA UGOŠĆUJE FINALISTE HRVATSKOG KUPA: Ulaznice su u prodaji, evo kako možete do njih

Kad je Caktaš zabio svoj i Hajdukov drugi gol početkom drugog dijela, činilo se da je priča gotova, no Rudešani su ipak unijeli malo neizvjesnosti u završnicu. Lisakovich je golgeterski pospremio loptu u mrežu u 62. minuti na asistenciju Mrkonjića, no onda je krenula odmazda hajdukovaca.

Jairo je opet u 65. minuti bio u ulozi asistenta, a njegova meta bio je Mijo Caktaš koji ponovo zabija za Hajduk i penje se na sam vrh ljestvice strijelaca Prve HNL. Jradija je proigrao Caktaš samo minutu kasnije, a nije mu bilo teško realizirati šansu za konačnih 4:1 i uvjerljivu pobjedu Hajduka.

Mrtva utrka za najboljeg strijelca

Hajduk je pobjedom protiv sad već drugoligaša Rudeša pobjegao na šest bodova prednosti Gorici koja još uvijek ima europske ambicije, dok će Osijek sutra u derbiju protiv Rijeke morati do pobjede ako misli natrag na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je i borba za prvog strijelca lige u kojoj nakon ovog showa vodi Hajdukov Mijo Caktaš koji je ispred Osijekovog Marića i Rijekinog Puljića za samo jedan pogodak.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica u Kranjčevićevoj. Hajduk je s tri pogotka Caktaša i jednim Jradija slavio u gostima kod Rudeša 4:1


86' Kalik je dobio prvi žuti karton za Hajduk na utakmici. Propustit će sljedeću utakmicu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' Nejašmić je potegao svom snagom s 20 metara. Jako, ali neprecizno. U međuvremenu Kalik ide u igru, a Jradi će van.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Delić ulazi u igru kod Hajduka, a izlazi Gyurcso koji nema snage za svih 90 minuta nakon povratka od ozljede


73' Erick je uzeo loptu Caktašu u polovici Hajduka, pucao je preko zaštitne ograde na stadionu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' U kratkom vremenu zabio je Hajduk dva komada na Kranjčevićevoj. Najprije je Caktaš upotpunio svoj hat-trick i postao tako najbolji strijelac Prve HNL. Caktaš je minutu kasnije asistirao Jradiju koji je zabio za 1:4. Uistinu divljih nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


62' Rudeš smanjuje na 1:2. Lijep gol zabio je Lisakovich za smanjenje vodstva. Završnica će ipak biti zanimljiva u Kranjčevićevoj.


57' Novi pogodak za Hajduk. Strijelac je opet Caktaš! Prosvjedovali su igrači Rudeša jer misle da je bio u nedozvoljenoj poziciji. Našao se Caktaš sam pred golom nakon jednog odbijenog udaraca i još jednom sigurno realizirao dobru priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


57' Odlična akcija Hajduka! Bradarić je ubacio s lijeve strane na drugu stativu, Jairo vratio loptu za Jurića koji se nije najbolje snašao i uspjeli su to nekako Rudešani izbaciti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


55' Gyurcso je to izveo, no pogodio je samo živi zid.


54' Erick je s leđa rušio Gyurcsa i dobio zbog toga žuti karton. Hajduk ima odličnu poziciju za slobodan udarac.


50' Opet je Kovačević tukao s lijevog krila, ali samo u blok. Dosta je dobro Rudeš ušao u drugo poluvrijeme.


47' Lisakovich je uputio centaršut u kazneni prostor Hajduka, ali Posavec je tu loptu samo pokupio.


46' Počelo je drugo poluvrijeme u Kranjčevićevoj.


HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Hajduk vodi 1:0 u Kranjčevićevoj pogotkom Caktaša. Mogli su i do većeg vodstva da su iskoristili brojne prilike jer su dominirali utakmicom u prvih 45 minuta.


45' Jairo je provozao Obanora na biciklu, ali nije nakon toga uspio uputiti dobro ubacivanje u sredinu. Lijep dribling, ako ništa drugo.


43' Kovačević je sjajno ušao s lijeve strane s loptom, izborio se za udarac, no tukao je ravno u vratara Posaveca.


40' Odlična prilika za Rudeš! Mrkonjić se nakon sjajne akcije našao na 15-ak metara, ali njegov udarac je bio loš i lopta je otišla preko gola.


39' Tomislav Ivković već je posegnuo za zamjenom. U igru ulazi igrač Hajduka na posudbi u Rudešu Franko Kovačević, a izlazi Barić.


38' Ovo je morao biti pogodak za Hajduk. Caktaš je sjajno proigrao Jaira koji je izbjegao zaleđe i izbio pred vratara. Prebacio ga je, ali lopta je prošla pored gola. Mogao bi Hajduk žaliti za ovom prilikom.


37' Jairo je centrirao s lijeve strane desnom nogom, no nije pronašao nikoga.


33' Jradi je opet bio na udarcu. Imao je dovoljno prostora i vremena da se namjesti, ali loptu je poslao visoko iznad gola. Natrčat će se ovi momci što dohvaćaju lopte zbog njega.


28' Prva ozbiljnija prijetnja Rudeša. Mrkonjić je iz slobodnog udarca sjajno pucao, ali Posavec je još boljom "paradom" skinuo tu njegovu loptu.


27' Zanimljiv je podatak da je Caktaš sad drugi na ljestvici strijelaca HNL-a. Ispred njega su s golom više Puljić iz Rijeke i Marić iz Osijeka.


26' Lopta je u mreži1 Bradarić je pronašao Caktaša u sredini koji zabija, ali igra je prekinuta. Bradarić je bio u zaleđu.


22' Hajduk kao da igra utakmicu kod kuće, bar ako je suditi po navijanju s tribina. Torcidina pjesma ori se Kranjčevićevom.


21' Grčevito se brani Rudeš od Hajdukovih napada. Pejović je jedva očistio loptu ispred Mije Caktaša koji je bio u dobroj poziciji da zabije novi pogodak.


18' Kontroverzna situacija u šesnaestercu Hajduka. Domaćini su tražili igranje rukom, no sudac nije ni razmišljao o kaznenom udarcu. u sljedećoj akciji Jairo nije iskoristio sjajnu priliku za povećanje vodstva.


17' GOOOOOOL! Hajduk vodi 1:0. Gol je zabio Caktaš! Jario mu je uputio sjajnu asistenciju, a najbolji strijelac Hajduka u svom stilu pravovremeno ušao u prostor i zabio za vodstvo Hajduka.


14' Jairo je istrčao po lijevoj strani i uputio dobru loptu u sredinu, no lopta nije pronašla nikog od njegovih suigrača.


13' Još jedna solidna kombinacija Rudeša, ali Barić je ovaj put bio u nedozvoljenoj poziciji. Na granici, doduše, bilo bi zanimljivo pogledati VAR u obje situacije kad je Rudešu suđeno zaleđe.


10' Jradi je pronašao milimetar prostora za udarac u gustoj obrambenoj formaciji Rudeša, ali njegova lopta otišla je jako daleko od vrata.


8' Lisakovich je dobio loptu u odličnoj poziciji, činilo se na prvi pogled, ali ipak je bio u zaleđu. Lopta će biti za Hajduk.


6' Očekivana inicijativa Hajduka od samog početka. Splićani u u ofenzivi s ciljem da što prije dođu do pogotka. Svi igrači Rudeša uglavnom su iza lopte.


1' Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Već su na početku Jradi i Gyurcso stvorili odličnu priliku za Hajduk. Jradi je prošao po desnoj strani, dao je povratnu loptu za Gyurcs koji iz dobre pozicije puca pored vrata.


19:00 Lijepu gestu Hajduk je uputio Hamzi Barryju. Sportski direktor Saša Bjelanović uručio mu je dres s brojem 100 povodom njegovog stotog nastupa za Hajduk.


18:55 Pet minuta prije početka utakmice na stadionu u Kranjčevićevoj je oko 800 gledatelja. Vremenski uvjeti su dobri. Iako je hladno, nema više jakog vjetra koji je ovih dana prouzrokovao velike probleme u Zagrebu. Igrači Hajduka i Rudeša polako izlaze na teren.


18:30 Susret Prve HNL prije ovog odigrali su Inter Zaprešić i Istra. Kako je završila utakmica, pročitajte OVDJE.


Prva hrvatska nogometna liga ulazi u samu završnicu, a u posljednjim kolima gledat ćemo vrlo zanimljivu borbu za europske pozicije. Prva se već zna. Dinamo je obranio titulu i pokazao da je za klasu iznad svih, a Osijek, Hajduk i Gorica u borbi su za dva mjesta koja vode u pretkola Europske lige.

U DALMACIJI NI NA PRVU PRIČEST BEZ HAJDUKA: Pogledajte kako su mali Kaštelani zajedno sa svećenikom pjevali pjesme s poljudskog Sjevera

Hajduka danas očekuje naizgled lagano gostovanje kod budućeg drugoligaša Rudeša. Siniša Oreščanin u ovoj utakmici neće moći računati na Ismajilija koji ima tri žuta kartona te Josipa Juranovića, Stipu Vučura i Božu Mikulića koji su ozlijeđeni.

Inače, u sva tri ovosezonska susreta Hajduk je slavio protiv Rudešana. Postigli su "bili" deset pogodaka u tim susretima, a primili samo dva.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo