KVALIFIKACIJE ZA KL / Hajduk prošao u play-off nakon dramatične utakmice u Portugalu: Visoke tenzije cijelu utakmicu

Image

Tekstualni prijenos utakmice Vitoria - Hajduk pratite uživo od 18 sati na našem portalu

10.8.2022.
10:30
VOYO logo

Nogometaši Hajduka plasirali su se u posljednje, 4. pretkolo Konferencijske lige usprkos 0-1 (0-1) porazu od Vitorije u Guimaraesu u uzvratnom susretu 3. pretkola.

Kako je prva utakmica u Splitu završila pobjedom Hajduka od 3-1, splitski sastav je prošao dalje s ukupnih 3-2 te će u 4. pretkolu igrati protiv španjolskog Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitoria je povela već u 5. minuti golom Andersona, no ispostavilo se kako je to ostao jedini pogodak na utakmici.

Image
Foto: SofaScore

SofaScore

Dominacija Vitorije od početka

Domaći je sastav uraganski krenuo u susret, Hajduk na to nije imao odgovor pa je njegova prednost prepolovljena nakon manje od pet minuta igre. Ogawa je na rubu kaznenog prostora pronašao Andersona, ovaj je nakon vrhunskog primanja zapucao iz okreta te "probio" blok dvojice igrača splitskog sastava, a niti Kalinić na vratima nije mogao zaustaviti taj snažan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak Vitorije trajao je prvih 20-ak minuta, a onda se Hajduk uspio pribrati i uvesti utakmicu u ravnotežu. U 23. minuti Čolina je imao kolosalnu priliku za poravnanje, Sahiti ga je sjajno proigrao na lijevom krilu, Čolina je ušao u kazneni prostor, izbio sam pred Varelu, no pokušaj loba nije bio precizan.

Visoke tenzije krajem poluvremena

U samoj završnici prvog poluvremena u prilici se našao Sahiti, no nije stigao uputiti udarac prije no što su ga zajedničkim snagama neutralizirali domaći vratar i stoperi. Sahiti je potom ostao ležati na travnjaku što je izazvalo neprimjerenu reakciju domaćih pa su žute kartone dobili Varela i Tiago Silva kod domaćih te Vuković kod gostiju. Na snimci se vidi kako je glavni negativac bio Tiago Silva koji je rukom u lice uario Sahitija, no turski sudac Palabiyik nije dobro vidio tu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu priliku za poravnanje Hajduk je imao u 69. minuti kada je Biuk prošao po lijevoj steani, ubacio na pet metara, tamo je skočio Livaja, ali nije uspio pogoditi loptu glavom i skrenuti ju u mrežu.

Preagresivni Tiago Silva ipak je prerano okončao susret jer je u 77. minuti preoštro startao na Krovinovića te dobio drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I s igračem manje Vitoria je u završnici pokušavala postići pogodak koji bi odveo susret u produžetak, ali jedinu pravu priliku imala je u 84. minuti kada je Lameiras uputio prizemni centaršut s desne strane, no Jota je bio neprecizan sa šest metara

KRAJ

VITORIA GUIMARAES - HAJDUK 1:0 (2:3)

Anderson 5'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Pobjeda Hajduka

90+4' KRAAAAJ! Hajduk je uspio izdržati napade Vitorije i izborniti plasman u play-of Konferencijske lige. Svega smo vidjeli u posljednjim minutama utakmice. Navijači su najprije gađali Atanasova stolicama prilikom izvođenja kornera. Zatim je nakon utamice došlo do velikog fizičkog obračuna svih aktera na terenu. Prvo su se igrači sukobili međusobno, a zatim se uključio i stručni stožer obje ekipe.

88' Kakva prilika za Hajduk. Biuk se našao u mat situaciji i promašio. Na kraju je suđeno i zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Jota je pucao s 7,8 metara no nije dobro zahvatio loptu

84' Prvi udarac Hajduka u okvir gola. Krovinović je pucao i pogodio ravno u vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Laimeras je pucao s ruba šesnaesterca ali samo u Kalinića

77' HAJDUKU SE OTVORILO! Crveni karton dobio je Silva i Hajduk će do kraja susreta imati igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Valdas Dambrauskas zatvara utakmicu. Izašao je Sahiti, a ušao stoper Awaziema.

67' Odlično je lijevu stranu probio Biuk. Oštro je ubacio na peterac gdje je Livaja malo zakasnio i tako propustio zakucati loptu u Varelinu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Svi igrači Hajduka stoje iza lopte. Vitorija preuzima potpunu inicijativu.

62' Čolina je izašao, a umjesto njega je ušao Stipe Biuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Žuti karton dobio je Čolina, a nakon njega i Borevković.

55' Prva velika prilika u drugom dijelu. Anderson se oslobodio svog čuvara i pucao, no lopta se od bloka odbila u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Promjene u obje momčadi. Borevković je ušao umjesto Simića. S druge strane, umjesto Antonina na terenu je Jota Silva.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+5' Poluvrijeme.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Poluvrijeme Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' ŠTO SE SADA DOGAĐA U PORTUGALU? Sahiti je najprije došao u situaciju jedan na jedan s vratarom. Nakon duela ostao je ležati i došlo je do sukoba među igračima. Vratar Vitorije ga je pokušao podići, uletjeli su drugi igrači, a Sahiti je dobio jedan udarac otvorenim dlanom u glavu. NItko od sudaca to nije vidio i nije bilo crvenog kartona. Žuti karton je dobila i klupa Hajduka. Kartone su dobili golman Varela i Silva kod domaćina te Vuković kod Hajduka.

39' Žuti karton za Simića! Simić je rukom po licu zahvatio Andersona i zaradio drugi žuti karton za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Žuti karton za Livaju! Nije uspio u solo prodoru Marko Livaja i izgubio je loptu. Pokušao ju je vratiti, no zakasnio je i zahvatio igrača. Na terenu se osjećaju tenzije.

35' VELIKA ŠANSA ZA VITORIJU! Mumin je vratio loptu u peterac nakon jednog slobodnog udarca. Anderson je promašio loptu za nekoliko centimetara. Da je uspio zahvatiti to bi bio siguran gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Almeida je pokušao iznenaditi Kalinića udarcem iz daljine. Pucao je ravno u vratara Hajduka

25' Ponovno prijeti Čolina. Krovinović je sjajno ubacio u peterac, a Čolina pucao glavom preko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FACEBOOK/HNK HAJDUK SPLIT

Čolina

23' KAKVA PRILIKA. Čolina se našao u situaciji jedan na jedan s golmanom i odlučio potkopati loptu. Lopta je završila na mreži iznad gola. Šteta. Hajduk je u posljednjim minutama bolja momčad na terenu

20' Zaiskrilo je između Livaje i Andersona. Igrač Vitorije napucao je loptu u Krovinovića koji se nalazio na podu nakon prekršaja.

13' Hajduk je uspio na nekoliko minuta prisvojiti loptu, no za sada ne uspijevaju napraviti ništa konkretno.

8' Portugalci kontroliraju igru. Konstantno napadaju i traže nove prilike.

5' GOOOOOOL, kakav šok za Hajduk na samom početku utakmice. Vitorija je konrolirala posjed, u jednom napadu lopta je došla do Andersona koji je sjajno puca s ruba kaznenog prostora i neobranjivo pogađa.

1' Počela je utakmica u Portugalu.

Image

Objavljeni su sastavi za utakmicu. Valdas Dambrauskas odredio je 11 igrača koji će istrčati na teren i pokušati obraniti rezultat iz Splita. Dambrauskas je na klupi ostavio Stipu Biuka, a njegovo mjesto zauzeo je Čolina.

SASTAVI:

Vitoria: Varela, Miguel, Amaro, Mumin, Ogawa, Andre Almeida, Pains, Tiago Silva, Lameiras, Anderson, Antonin.

Image

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Simić, Elez, Melnjak, Vuković, Grgić, Krovinović, Sahiti, Livaja, Čolina.

Splitski Hajduk će večeras s početkom u 18 sati odigrati uzvratnu utakmicu protiv Vitorije trećeg pretkola na stadionu Afonso Henriques u Portugalu. Bijeli će biti bez ozlijeđenih Fossatija i Kalinića na koje trener Dambrauskas večeras neće moći računati.

Hajduk je u prvoj utakmici protiv Vitorije Guimaraes upisao vrijednu pobjedu i nadigrao Portugalce rezultatom 3-1. Za goste je strijelac bio Maga dok su za Bijele pogađali Sahiti, Melnjak i Krovinović. Prije ovog uzvratnog dvoboja dogodila se utakmica prije utakmice u kojoj je Torcida uz pomoć navijača Benfice radila nerede po Portugalu, više o tome pročitajte klikom na link OVDJE.

Image
RUŽNE SCENE /

VIDEO Torcida radila nerede u Portugalu: Bacali baklje, stolice i boce po kafićima

Današnji domaćini su izrazito dobra momčad na domaćem terenu što je na konferenciji za medije prije susreta potvrdio i Hajdukov branič Toni Borevković.

"Dobro poznajem Vitoriju jer sam u njoj proveo godinu dana. Opasna je kada igra doma, a pred svojim sjajnim navijačima igra bolje nego u gostima pa nam neće biti lako. Svjestan sam da će nam biti teško, ali sam i uvjeren da ćemo dobro odigrati. Nakon pobjede u Splitu upozorio sam suigrače da ne smijemo misliti kako će nam biti lako jer nitko nije favorit na ovom stadionu".

Trener Dambrauskas se nada istom pristupu kao u prvoj utakmici na Poljudu.

"Imamo plan koji želimo realizirati. Moramo imati isti pristup kao i u domaćoj utakmici. Siguran sam da će Vitoria odigrati drukčiju utakmicu od one u Splitu. Vjerujem da su bolja momčad od onoga što su pokazali na Poljudu. U Splitu nije lako igrati, ali sutra će oni imati prednost koju smo mi imali na Poljudu. Ali, i mi možemo odigrati dobru utakmicu", rekao je.

Spremali smo se za jedanaesterce ako bude potrebe.

"Znam što trebamo raditi. Imamo prednost iz prve utakmice, ali o tome ne smijemo razmišljati. Moramo se fokusirati na način naše igre, na sitne detalje i kako na terenu pokazati naše dobre strane i neutralizirati njihove. Jedanaesterce se treba vježbati tijekom cijele sezone. Ne može se takva stvar vježbati samo na treningu uoči utakmice. Pokušali smo te stvari simulirati u prijateljskim utakmicama. Imamo važnijih stvari za napraviti od vježbanja jedanaesteraca", poručio je Hajdukov strateg.

Tekstualni prijenos utakmice Vitoria - Hajduk pratite uživo od 18 sati na našem portalu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo