DRAMA U NANNINGU: / Andrijašević majstorijom šokirao Čile, Vatreni ostali bez finala

Image
Foto: Screenshot

Hrvatska nogometna reprezentacija je u svojoj prvoj utakmici na Kina Kupu u Nanningu izgubila nakon lutrije jedanaesteraca od Čilea ukupnim rezultatom 5-2. Vatreni će u subotu od 8.

11.1.2017.
14:40
Screenshot
VOYO logo


ČILE - HRVATSKA 5:2

(1:1 - regularni dio, 4:1 - jedanaesterci)

NANINNG: Stadion Guangxi Sports centre - 10.000 gledatelja, Sudac: Ming Fu (Kina);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČILE: Toselli - Opazo, Diaz, Maripan, Beausejour - Carmona (od 82. Galdames), Pavez (od 89. Caroca), Pinares (od 82. Sagal) - Fuenzalida (od 70. Ramos), Vargas, Valencia.

Izbornik Juan Antonio Pizzi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Livaković - Barać, Filipović, Matas, Pivarić - Mišić, Antolić - Šitum (od 63. Barišić), Andrijašević (od 89. Ivanušec), Ozobić (od 56. Tudor) - Perošević (od 56. Marić).

Izbornik Ante Čačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Pinares (18.), 1-1 Andrijašević (77.)

Žuti kartoni: Ozobić, Filipović

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dva poluvremena, dva različita lica Hrvatske, lutrija jedanaesteraca, sjajni Dominik Livaković i majstorija Franka Andrijaševića. Na ovaj način opisali bismo sve što se u ovom srazu događalo vezano uz Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČAČIĆA NIJE POGODILO ISPADANJE: ‘Zadovoljan sam, odradili smo praktički samo jedan zajednički trening’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Kinu doputovala s igračima iz Prve HNL i dva 'stranca', veznjakom azerbajdžanske Gabale Filipom Ozobićem i braničem Kopera Filipom Datkovićem. Sasvim sigurno bila je to najslabija postava 'kockastih' od 1990. godine. Niti Čile nije nastupio u najjačem sastavu. Aktualni prvak Južne Amerike je stigao bez glavnih zvijezda, Alexisa Sancheza i Artura Vidala, ali je zaigrao u respektabilnom sastavu. No idemo redom.

Loše prvo poluvrijeme Hrvatske

Kombinirana Hrvatska odigrala je loše prvo poluvrijeme. Bilo je to pravo mučenje za Vatrene i za sve navijače Hrvatske u domovini. Čile je bio bolji u svim segmentima igre, najbolji igrač prvaka Južne Amerike Vargas radio je pravi darmar, što na lijevoj strani, što mijenjajući strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je on kreirao vodeći pogodak Čilea u 18. minuti. Vargas je izigrao obranu Hrvatske po desnoj strani. Nisu ga stigli ni kapetan Pivarić ni Mišić. Lijepo je poslužio Pinaresa koji je sjajno ljevicom pogodio s ruba šesnasterca u lijevi kut Dominika Livakovića. Bila je to loša reakcija Hrvatske u obrani.

Hrvatska je pritisnula nakon primljenog gola

Veznjak Union Espanola se tako upisao među strijelce u premijernom nastupu u nacionalnoj vrsti. Hrvatska je pritisnula nakon primljenog gola, ali bez konkretnosti u završnici napada. U 36. minuti Čile je mogao i do drugog gola. Vargas je izbio ispred našeg vratara, ali je Livaković još jednom odlično reagirao. Najbolju priliku u prvom dijelu Hrvatska je imala u 44. minuti kada je Perošević u gužvi pucao škaricama, no lopta je stigla do Filipovića koji je iz blizine pucao glavom pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nastavak utakmice započeo je novom velikom prilikom prvaka Južne Amerike. Valencia je ubacio u kazneni prostor, Pinares pucao glavom, ali je naš najbolji igrač na utakmici Livaković još jednom bio na visini zadatka.

U 70. minuti Hrvatska je prvi put pucala u okvir vrata

U 65. minuti je Hrvatska je bila korak do izjednačenja. Andrijašević je ukrao loptu, te uposlio Frana Tudora na krilu koji je odmah ubacio u kazneni prostor. Marić je zakasnio na loptu, dok je Barišić pogodio vanjski dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti Hrvatska je prvi put pucala u okvir suparničkog gola. Glavom je pucao napadač Lokomotive Mirko Marić, no Toselli nije imao problema. U 71. minuti Vargas je imao 'zicer'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbio je sam ispred Livakovića, ali je mladi vratar Dinama sjajnom reakcijom ponovno sačuvao svoju mrežu. Dvije minute kasnije vidjeli smo identičan rasplet. Vargas se opet sjurio u kazneni prostor, ali je Livaković još jednom izašao kao pobjednik.

Vatreni izjednačili u 77. minuti

Nakon što su Čileanci promašili niz prilika, kazna je stigla u 77. minuti. Hrvatska je izvela sjajnu akciju, Antolić je uposlio Tudora na krilu, a ovaj je iz prve ubacio u kazneni prostor. Na loptu je natrčao Andrijašević i sjajnim udarcem je pospremio u čileansku mrežu. Do kraja utakmice više nije bilo prilika, pa je pobjednik razriješen nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom izvođenja udaraca s 'kreča' briljirao je vratar Universidad Catolice obranivši udarce Domagoja Antolića i Mirka Marića. Jedini gol za Hrvatsku zabio je Josip Pivarić, dok su za Čile bili precizni Vargas, Galdames, Beausejour i Ramos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alvaro Ramos zabija, i to je to. Hrvatska će u borbu za treće mjesto.

Toselli brani i Mariću. Gotovo isto kao i Antoliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beausejour uz dosta sreće uspijeva zabiti za 4-2.

Domagoj Antolić promašuje jedanaesterac. Toselli je to sjajno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galdames zabija za 3-2. Livaković je otišao u krivu stranu.

Pivarić zabija za 2-2. Bilo je to dosta riskantno, ali je pogodio.

Vargas zabija za 2-1 Čilea

90'+3 - Gotov je regularni dio susreta. Slijede jedanaesterci.

90' - Sudačka nadoknada je 3 minute.

89' - Hrvatska pritišće, Vatreni napadaju, Čile se brani! Antolić je potegnuo kontru, na desnoj strani dodao Mariću koji nije dobro reagirao i ova dobra šansa otišla je u nepovrat.

87' - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA HRVATSKU! Andrijašević je ponovno kreirao šansu, a Mišić okušao udarac sa 17 metara. Nažalost, lopta odlazi pokraj gola. Bilo je to blizu.

82' - Pinares izlazi, na terenu je Sagal.

77' - GOOOL: Andrijašević je zabio za 1-1. Akciju je začeo dinamovac Domagoj Antolić, a Tudor je ubacio. Hrvatska se vratila u utakmicu 13 minuta prije kraja utakmice na krilima obrane Livakovića i sjajne igre Andrijaševića!

75' - Antolić je zaprijetio, ali brani to Toselli. Drugi je to udarac u okvir koji su uputili naši nogometaši.

73' - LIVAKOVIĆ RADI ČUDA! Mladi vratar Dinama sad je skinuo zicer Čilea u situaciji jedan na jedan.

71' - LIVAKOVIĆ SPAŠAVA HRVATSKU! Vargas se našao u mat poziciji ispred Livakovića nakon jedne lopte Valencije, odlično tukao s nekih 13 metara u desnu stranu gola, ali još jednom za Vatrene se ukazao sjajni Livaković.

69' - Sam je ostao Maripan poslije kornera Čilea, tukao je glavom preko gola. Na sreću, neuspješno.

65' - ODLIČNA ŠANSA ZA HRVATSKU! Andrijašević je iskreirao, otvorio desno krilo Tudora, a ovaj ubacio na lijevu stranu gdje je zakasnio Borna Barišić. Sjajna akcija Vatrenih.

64' - Izlazi Mario Šitum, ušao je Borna Barišić.

59' - Filipović je udario Valenciju i dobio žuti karton

57' - Dvostruka izmjena za Hrvatsku! Fran Tudor i Mirko Marić su u igri, vani su Perošević i Ozobić.

52' - Ozobić je čvrsto startao na Carmonu i dobio žuti karton.

50' - Čile je agresivno ušao u nastavak, nastavljaju nizati kombinacije i napade. Hrvatska se brani.

48' - UZVRAĆA HRVATSKA: Nakon ubačaja s desne strane, Šitum je glavom tukao pokraj gola Tosellija. Bilo je to blizu.

47' - I ODMAH SJAJNA ŠANSA ČILEA: Tukao je sjajno Pinares glavom poslije ubačaja Valencije s nekih pet metara, ali Dinamov golman odlično reagira i spašava Hrvatsku.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45'+1 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Čile je ostavio mnogo bolji dojam. Ova kombinirana Hrvatska nema ni glavu ni rep. Izdvojili su se tek Filipović i Barać u obrani, Livaković na golu i Perošević u napadu. Vargas, s druge strane, bio je najopasniji igrač Čilea. Konstantno je mijenjao stranu i tako izluđivao hrvatsku obranu.

45' - Sudačka nadoknada je jedna minuta.

44' - NAJBOLJA ŠANSA HRVATSKE! Perošević je uspio preusmjeriti loptu poslije kornera do Filipovića, ali stoper Intera glavom je pucao pored gola. Bilo je to blizu.

43' - Čileanci izluđuju Hrvate! Jednim duplim pasom između Carmone i Valencije u potpunosti su izbacili obranu Hrvatske i stroja.

41' - Čile ima loptu u svojim nogama. Igraju od noge do noge.

36' - LIVAKOVIĆ SPAŠAVA HRVATSKU, KORNER JE ZA ČILE! Vargas je došao u poziciju za udarac sad na desnoj strani, ali je nesebično odlučio ubaciti u sredinu. Bilo je to blizu. Naša defenziva je ispala nemoćna na jedno lagano dodavanje kroz sredinu. Opet!

34' - Kako je ovaj Vargas opasan igrač! Igra skroz naprijed na lijevoj strani. Sad je dobio loptu i odmah kreirao opasnost za Hrvatsku. Naši su uspjeli sve raščistiti.

32' - Hrvatska se budi. Čileanci su se povukli, Vatreni prijete. Ali sve je to još uvijek loše. Igra Hrvatske nema niti glavu niti rep.

30' - Andrijašević je jednu visoku ubačenu loptu u kazneni prostor glavom spustio nadolazećem igraču Hrvatske, ali čisti to obrana Čilea.

29' - Mišić je pao u kaznenom prostoru nakon ubačaja iz kornera. Naši nogometaši tražili su kazneni udarac, iako nema govora o prekršaju.

27' - Perošević gađa vanjski dio mreže poslije ubačaja iz kornera. Nije to bila laka pozicija za uputiti udarac.

23' - Čileanci loptu drže 51% vremena u svom posjedu, igra se uglavnom na sredini terena. Čile je za sada bolji.

18' - GOOOL: Pinares je zabio za 1-0. Eduardo Vargas, najbolji igrač Čilea, napravio je darmar po desnoj strani. Nisu ga stigli niti Pivarić niti Mišić. Lijepo je poslužio Pinaresa koji je sjajno ljevicom pogodio s ruba šesnaesterca u lijevi kut Dominika Livakovića. Loša reakcija obrane Hrvatske.

18' - Hrvatska nikako ne uspijeva kreirati napad.

14' - Carmonin udarac s 10 metara iskosa otišao je pored lijeve vratnice Tosellijeva gola.

10' - STIGAO JE I ODGOVOR HRVATSKE! Nakon glavometa na nekih 16 metara, Mario Šitum sjajno je potegnuo i lopta je dirala gornji dio mreže gola Čilea.

8' - SJAJAN UDARAC: Ofenzivac Čilea Fuenzalida tukao je s nekih 20 metara, sjajno je to obranio Livaković.

7' - Čile igra pametno, od noge do noge. Mirno kreira svoje napade. Hrvatska je, s druge strane, dosta nervozno započela susret.

4' - Pivarić gubi loptu na lijevoj strani igrališta. Opazo je bio mudriji. Napad je za Čile.

3' - Hrvatska griješi u predaji lopte. No, ni Čile ne uspijeva kreirati brzi protunapad.

2' - U Nanningu pada jaka kiša.

1' - Prvi napad ima Hrvatska.

1' - POČELA JE UTAKMICA. SRETNO VATRENI!

12.30 - Na redu je intoniranje himni. Prva se intonira himna Čilea. Nakon nje intonirat će se Lijepa naša. Kapetan momčadi Hrvatske u ovom dvoboju bit će Josip Pivarić.

12.02 - Ovako je izgledao posljednji trening Hrvatske.


Vatreni su ponovno na okupu. Ali Vatreni kakve još nismo vidjeli. Nikad! Naime, izbornik Ante Čačić za turnir u Nanningu pozvao je 16 igrača koji igraju u HNL-u uz Filipa Ozobića iz azerbajdžanske Gabale i Tonija Datkovića iz slovenskog Kopra.

Nema Bradarića, Ćorića, Maleša i Vlašića

Da stvar po izborniku bude gora, za Kina kup Čačić na raspolaganju nema Filipa Bradarića, Antu Ćorića, Matu Maleša i Nikolu Vlašića. Tako će Hrvatska na Čile u izmijenjenom sastavu.

Na pitanje kakve su ambicije hrvatske reprezentacije na nadolazećem turniru na kojem ovakvi Vatreni nisu favoriti Čačić je odgovorio:

Image

Franko Andrijašević

“Sve su reprezentacije došle s ambicijom biti što je moguće bolje, i u tom nastojanju domoći se pobjede i trofeja. Tako smo i mi došli s istom ambicijom, sve protivnike poštujemo, iako možemo smatrati Čile favoritom zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Hrvatska ipak protiv svakoga želi biti svoja, tražiti pobjedu, dakle i prolaz do finala Kina Kupa”, istaknuo je Čačić.

'Naši će igrači napraviti sve za dobru utakmicu'

Čile je po imenima najjača momčad na turniru, pa ni ždrijeb nije išao na ruku.

"Mi smo nepoznanica za Čile kao i oni za nas, ali naši će igrači napraviti sve za dobru utakmicu, na zadovoljstvo svih poklonika nogometa u Kini", dodao je Čačić.

Uz Hrvatsku i Čile, na Kina Kupu igrat će još Kina i Island. Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u nedjelju u finalu, dok će poražene reprezentacije igrati za treće mjesto u subotu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo