LIVERPOOL – MANCHESTER CITY 0-0: /

Mahrez promašio penal u posljednjim minutama, Chelsea i Arsenal pomeli protivnike

Image
Foto: AFP

U Premier ligi su odigrane tri utakmice prije reprezentativne pauze

7.10.2018.
19:45
AFP
VOYO logo

U derbiju osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Manchester City su na stadionu Anfield odigrali bez golova, a gosti su u 86. minuti propustili realizirati jedanaesterac.

Tragičar utakmice bio je Riyad Mahrez koji je s bijele točke prebacio cijeli gol. Bio je to njegov čak četvrti promašeni kazneni udarac u zadnjih šest pokušaja, te sedmi od posljednjih 12. Kazneni udarac skrivio je Virgil van Dijk oborivši Leroya Sanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to skromna utakmica visokih tenzija i s vrlo malo prilika. U prvom poluvremenu igrači Liverpoola i Cityja su ukupno uputili tek tri udarca što je najmanje od svih utakmica ove sezone. Tri udarca u prvom dijelu bila su i na dvoboju Newcastle Uniteda i Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti u nastavku nije bilo većih promjena. Prvu pravu priliku imao je City u 75. minuti, pucao je Mahrez, ali je Alisson Becker bio spreman.

Za Liverpool je cijeli susret igrao Dejan Lovren kojem je to bio prvi ligaški nastup nakon svjetskog prvenstva u Rusiji. Lovren je ove sezone upisao tek jedan nastup u Liga kupu.

U ranije odigranim susretima nogometaši Arsenala i Chelsea ostvarili su uvjerljive gostujuće pobjede. Arsenal je pobijedio gradskog suparnika Fulham sa 5-1, dok je Chelsea porazio Southampton sa 3-0.

"Topnici" su se mučili u prvom poluvremenu koje je završilo 1-1, no u nastavku su ubacili u brzinu više postigavši četiri gola. Posebno impresivan bio je pogodaka Aarona Ramseya u 67. minuti za vodstvo 3-1. Velšanin je zabio petom na asistenciju Aubameyanga koji je ubacio loptu s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dva gola zabili su Alexandre Lacazette (29, 49) i Pierre-Emerick Aubameyang (79, 90), dok je strijelac za domaćine bio Andre Schurrle (44).

https://streamvi.com/uploads/1538924747.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Chelsea je pobijedio Southampton sa 3-0, a strijelci su bili Eden Hazard (30), Ross Barkley (57) i Alvaro Morata (90+2). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je za londonske 'Bluese' igrao posljednjih 10 minuta.

Na ljestvici vode Chelsea, Manchester Cityja i Liverpool sa po 20 bodova, dok Arsenal ima dva boda manje.

Rezultati by SofaScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.jssofa_embed('sofa-standings-embed-1-17359', window);


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3 - Kraj utakmice na Anfieldu.

86' - Mahrez je promašio čitav gol sa bijele točke!

85' - Jedanaesterac za City! Leroy Sane je probio lijevi bok, ruši ga Van Dijk i za Atkinsona nema sumnje!.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!


Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Dvije minute sudačke nadoknade igrat će se u Liverpoolu.

38' - Odlična akcija Cityja! Sterling i Silva su dobro kombinirali unutar šesnaesterca, Španjolac dobija loptu u opasnoj zoni, ali Van Dijk je na mjestu.

29' -James Milner je zbog ozljede morao napustiti teren, a zamijenio ga je Naby Keita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Opasna situacija u šesnaestercu Liverpoola - Gomez je jako loše raščistio jednu loptu, ona dolazi do Aguera, ali Lovren ruši Argentinca i izbija loptu bez prekršaja.

19' - Walker i Mahrez su se probili do desnog Liverpoolovog boka, Mahrez je ubacio, ali Van Dijk čisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Prva prilika na utakmici pripala je Liverpoolu. Lopta je došla do Salaha u opasnoj zoni, ali njegov udarac ide pored gola Edersona.

1' - Počela je utakmica na Anfieldu.

Liverpool - Manchester City Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO: LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVERPOOL: Alisson, Robertson, Gomez, Van Dijk, Lovren, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Mendy, Laporte, Stones, Fernandinho, David Silva, Bernardo Silva, Sterling, Mahrez, Aguero


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo