'ČETIRI UTAKMICE JE PREVIŠE' / Vatreni se okupljaju uoči Austrije i Francuske, Dalić najavio: 'Žao mi je zbog Muse, a priključit će nam se i kapetan'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatske će ovih dana igrati protiv Austrije, a potom i Francuske

30.5.2022.
10:48
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ovih dana okupit će se uoči susreta Lige nacija. Vatreni će 3. lipnja igrati protiv Austrije, a tri dana kasnije protiv Francuske.

Image
LIJEPA GESTA /

Hajduk prekrasnim videom čestitao Dan državnosti: 'To je zemlja gdje smo cvali, gdje smo rasli kao cvijeće'

Image
LIJEPA GESTA /

Hajduk prekrasnim videom čestitao Dan državnosti: 'To je zemlja gdje smo cvali, gdje smo rasli kao cvijeće'

Od 11 sati izbornik Zlatko Dalić održao je novinarsku konferenciju, na kojoj je najavio susrete Lige nacija. 10. lipnja Hrvatska će igrati u Danskoj, dok tri dana kasnije gostuju u Francuskoj gdje će zaključiti ciklus utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je objavio popis igrača na koje račune prije otprilike dva tjedna, a na njemu se nalazi više igrača. Dalić je najavio kako će dosta igrača dobiti priliku jer se Vatreni okupljaju nakon teške i naporne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni se danas okupljaju u Zagrebu gdje će trenirati do 2. lipnja, a potom odlaze u Osijek gdje ih čeka susret s Austrijom. Protiv protivnika iz finala SP-a 2018. godine igrat ćemo na Poljudu.

Musa bolestan, Livaja upitan, Perišić ozlijeđen

"Naša kvaliteta je neupitna. Imamo okosnicu starijih, a dolaze i mlađi. Nadam se da će tijekom ljeta ovi koji imaju problema u klubovima riješiti svoju situaciju kako bi bili još bolji. Puno toga dobro je napravljeno tijekom prošle godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam doprinosom naših igrača u svojim klubovima. Svjetsko prvenstvo je tek za šest mjeseci pa se puno toga može promijeniti."

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Danas počinjemo s pripremama, otpao je Perišić zbog ozljede. Šteta jer je bio u sjajnoj formi, ali najbitnije je da ozdravi i bude spreman za prvenstvo. Probleme ima i Musa, bolestan je, mislim da će i on otpasti. Neće doći na okupljanje. Problem ima i Livaja, ali ćemo više znati tijekom dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvali smo Ivanušeca s dodatnog popisa. Žao mi je, najviše zbog Muse, ali to je tako u životu. Skupina je dobra, mi želimo biti dobri i konkurentni. Želimo nešto isprobati, a cilj nam je dobra igra i rezultat. Bit će problem što su dečki par dana na odmoru, ali tako je svima."

Stiže i Modrić

"Luka Modrić će nam se priključiti sutra ili prekosutra. Nakon svega što je postigao bit će u konkurenciji za utakmicu u Osijek i Parizu. Samo da sve bude u redu sa zdravljem. Vidjet ćemo koliko i kako će igrati u Osijeku. Vidjet ćemo situaciju nakon treninga. Probat ćemo igrati u svojem sistemu, 4-3-3, ali ovisi i o situaciji s igračima. Cilj je rezultat, moramo biti maksimalno dobri i kvalitetni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu. Onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Svima ćemo dati priliku i nadam se da će U21 reprezentacija riješiti svoju situaciju kako bi nam se i ti igrači mogli priključiti. Ne bih govorio o bodovima, želimo biti dobri, vidjeti što modu novi igrači i ostati u elitnoj skupini Lige nacija. Zašto ne bi napravili više? Vjerujem da ćemo biti pravi i konkurentni protiv velikih momčadi. Važno nam je da nakon te četiri utakmice imamo točan uvid u zdravlje i formu igrača. Četiri utakmice u deset dana je previše, bit će teško, ali motiv je jasan kad se obuče hrvatski dres."

"Nije lako doći s odmora i zaigrati, razumijem ih. Morat ćemo napraviti sve kako bi imali balans i da neke igrače ne potrošimo. Vesele nas velike utakmice, puni Gradski vrt i Poljud, ali morat ćemo raditi matematiku po pitanju igrača", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo