KOLUMBIJA - ENGLESKA 1-1, penali 3-4: / Gordi Albion u četvrtfinalu SP-a; ludnica u raspucavanju, Pickford engleski junak

Image
Foto: AFP

Engleska je u četvrtfinalu SP-a

3.7.2018.
22:53
AFP
VOYO logo

OSMINA FINALA SP-A, OTKRITIE ARENA, MOSKVA

KOLUMBIJA - ENGLESKA 1-1, penali 3-4

KOLUMBIJA: Ospina - Mojica, D. Sánchez, Mina, Arias - Lerma, C. Sánchez, Barrios - Quintero, Ju. Cuadrado, Falcao

ENGLESKA: Pickford - Maguire, Stones, Walker, Henderson - Young, Lingard, Alli, Trippier - Kane, Sterling

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Engleska nogometna reprezentacija posljednji je četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je u susretu osmine finala u Moskvi, u utorak navečer na stadionu Spartaka, svladala neugodnu Kolumbiju sa 4-3 nakon boljeg izvođenja 11-eraca. Nakon 90, kao i 120 minuta igre rezultat je bio 1-1...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je povela golom nezaustavljivog Harryja Kanea koji je u 57. minuti bio precizan s bijele točke za svoj šesti gol na SP-u, a na 1-1 poravnao je Yerry Mina (treći gol na turniru) u trećoj minuti sudačke nadoknade.

NEVJEROJATNE OBRANE JORDANA PICKFORDA: Parada za pamćenje i kao odgovor Grahamu Pollu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo nervoznoj utakmici Engleska je stigla do prednosti kada je Carlos Sanchez prilikom branjenja kornera rukama obuhvatio Kanea u svom kaznenom prostoru, a engleski je napadač iskoristio priliku s bijele točke postići svoj šesti gol na ovom SP.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

UZAVRELE STRASTI: Vruća utakmica Kolumbije i Engleske

Image

UZAVRELE STRASTI: Vruća utakmica Kolumbije i Engleske

Kolumbiju je poraza spasio stoper Mina koji se po treći put upisao u strijelce na SP, a to je učinio na isti način kao i u prva dva navrata, skočivši najviše u suparničkom kaznenom prostoru u prekidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom izvođenja 11-eraca prva je do prednosti stigla Kolumbija kada je Ospina obranio udarac Hendersona, no potom je Uribe pogodio gredu da bi u posljednjoj petoj seriji Pickford obranio udarac Bacce, a onda je Eric Dier bio precizan i odveo Englesku među osam najboljih u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska će u četvrtfinalu u subotu od 16 sati u Samari igrati protiv Švedske koja je u osmini finala svladala Švicarku sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Siguran je bio Dier kod zadnjeg penala. Pogodio je Ospina stranu, nanjušio je pokušaj, ali Dier je sjajno pogodio i odveo Englesku u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Falcao puca prvi i zabija. Uzvraća Kane moćno dolje lijevo. Cuadrado je zakucao za 2-1. Rashford uzvraća za 2-2. Ospina brani Hendersonu, ostaje 3-2. Jako loše je sada pucao Uribe. Probao je visoko, ali nije bio previše precizan i lopta pogađa gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOV JE DRUGI PRODUŽETAK: Na redu su udarci s bijele točke. Hoće li Englezi i sedmi put ispasti s velikog reprezentativnog natjecanja zbog penala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

117' - Ospina sad izbija.

111' - Lingard je dao povratnu za Vardyja na petnaestak metara od gola, ali Barrios to izbija i spašava svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

108' - Vardy u još jednoj izglednoj prilici, ali kolumbijska obrana blokira i taj udarac.

106' - Vardy je ostao sam ispred Ospine i snažno udario po golu, ali samo u vratara Kolumbije koji je to sigurno uhvatio. Iz ponovljene snimke vidi se da je Vardy bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

107' - Gordi Albion odmah napada, Englezi su svjesni da je ovo posljednjih 15 minuta da nešto naprave.

106' - POČINJE DRUGI PRODUŽETAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

105' - KRAJ PRVOG PRODUŽETKA: Ništa nismo vidjeli u 15 minuta prvog produžetka, vidjet ćemo hoće li obje momčadi u drugom produžetku preuzeti više rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

96' - Sjajno su Kolumbijci otvorili prvi produžetak ove utakmice, koja se pretvara u pravu dramu. Englezi su vidno poljuljani nakon što su dobili gol u posljednjim trenutcima utakmice i sada Kolumbijci pokušavaju zabiti kako bi ih dotukli i došli do potpunog preokreta. Ludnica...

94' - Kolumbijci u euforiji napadaju Engleze, Stones izbacuje u aut.

Galerija

91' - Počeo je prvi produžetak.

ISTEKLO JE 90. MINUTA, NOVI PRODUŽECI NA SP-U: Završilo je 90 minuta utakmice između Engleske i Kolumbije na stadionu Spartaka, a rezultat je 1-1 što znači da idemo u produžetke, nove na prvenstvu. Za Engleze je zabio Kane iz penala u 57. minuti (njegov 6 gol), ali Kolumbija se nije predavala do samog kraja i došla do velikog izjednačenja u trećoj minuti sudačke nadoknade preko Yerri Mine koji je zabio nakon kornera. Mogu li Kolumbijci izbaciti Englesku koja nije puno pokazala u ovoj utakmici?

93' - GOOOL: Kolumbija zabija. Yerri Mina u posljednjim sekundama vraća Kolumbiju u život, kakva utakmica u Moskvi. Iz kornera je nabacio Cuadrado, a najviši u kaznenom prostoru Engleske je najviši bio Mina koji pucao glavoa, a lopta se obija od poda i odlazi pod samu prečku. Kakav povratak Kolumbijaca.

90' - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

88' - Kolumbijski izbornik napravio je posljednju izmjenu na večerašnjoj utakmici, pa će tako iz igre izaći Quintero, a umjesto njega u igri je Muriel.

87' - Zaprijetio je ponovno Falcao. Primio je on jednu loptu na nekih 20-ak metara od gola Engleza, a onda uputio jedan prizemni udarac prema Pickfordu koji je lako obranio njegov šut.

81' - Cuadrado promašuje najbolju priliku Kolumbije. Bacca je vukao i dodao na desno Cuadradu koji je bio u naletu, lomio je svog čuvara i onda loše tukao iznad gola. Kakva prilika za Kolumbijce, žalit će za ovim.

Galerija

78' - Sjurio se bio Mojica po lijevoj strani i sjajno izbacio Tripppiera, a onda uputio oštar centaršut u kazneni prostor Engleske. Međutim, jedan od obrambenih igrača je glavom izbio tu loptu i otklonio opasnost.

73' - Dele Alli je sjajno podvalio jednu loptu za brzog Sterlinga, a on ju je odmah probao dodati na drugu stranu za slobodnog Kanea. Međutim, Davison Sanchez je u posljednji trenutak uklizao i izbacio loptu u korner, tako spasivši svoju momčad.

62' - Evo i prve izmjene. Kolumbijski izbornik iz igre je odlučio izvaditi Lermu, a umjesto njega će ući Bacca koji je odmah po ulasku dobio žuti karton. Pet igrača Kolumbije ima žuti karton.

SRAMOTNI POTEZ KOLUMBIJCA: Zbog ovog udarca je umalo došlo do tučnjave na travnjaku

57' - GOOOL: Kane siguran iz penala za svoj 6 gol na turniru. Nezaustavljiv je Kane.

54' - Kazneni udarac za Gordi Albion.

52' - Novi žuti karton, a dobio ga je ponvno Kolumbijac. Arias je u skoku tijelom odnio Kanea.

51' - Igrači i dalje nastavljaju u istom ritmu kao što su završili prvi dio. Pokušavaju pasevima iznjedriti neku situaciju, čekaju pogrešku.

46' - POČINJE DRUGO POLUVRIJEME

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Nervozna utakmica, razočarani smo kvalitetom igre i same utakmice, ali zato je itekako bilo događanja u onom nesportskom dijelu. Bilo je puno koškanja, utakmica se prekidala, pa na kraju produžila tri minute, pa još minutu i pol. Englezi imaju nešto veći posjed lopte, ali Kolumbija itekako prijeti. Sve u svemu, nadamo se boljim vijestima iz Moskve u drugom poluvremenu.

45'+3 - Puno je nesportskih poteza u utakmici koja je sad u prekidu, dijele se "udarci" u duelima obostrano.

41' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kolumbijac Barrios zbog nesportskog poteza jer je Hendersona udario namjerno glavom, nakon čega je nastala gužva na terenu, dosadno naguravanje. Ukoliko Kolumbija prođe dalje, Barrios neće imati pravo igranja u četvrtfinalu. Eto mu zbog gluposti.

33' - Lijepo su sada kombinirali Kolumbijci. Falcao je primirio jednu loptu prsima, a potom ju odložio za Quintera koji tuče s otprilike 20 metara, ali to radi jako loše.

32' - Englezi ponovno preuzimaju kontrolu i probali su zaprijetiti preko brzonogog Sterlinga koji se lijepo oslobio za šut na rubu kaznenog prostora, ali igrač Kolumbije blokirao mu je pokušaj.

34' - Za sad još nema konkretnih prilika.

28' - Ponovno je lopta kod Engleza, kod njih se često izvlači Lingard po loptu, ali Gordi Albion u napadu nema ideju.

23' - Kolumbija malo po malo preuzima inicijativu, postali su opasniji prema naprijed, Cuadrado i Quintero vrlo su aktivni u tranziciji.

16' - PRVA PRILIKA ZA ENGLESKU: Kane je iz teške pozicije glavom tuče preko gola. Po desnoj strani se poput brzog vlaka sjurio Trippier, a onda poslao opasni centaršut u kazneni prostor Kolumbije, kako bi ih iznenadio. Na drugoj stativi Kolumbije najviši je bio Kane koji skače i puca glavom, ali njegov udarac odlazi previsoko i odsjeda na vanjskom dijelu mreže. Bio je Kane u teškoj poziciji, iz pada je tukao.

15' - Puno srčanosti, puno borbe, puno trke u ovih prvih 15 minuta.

6' - Kieran Trippier je nabacio s boka u šesnaesterac, ali nije bio dovoljno precizan i obrana je to izbila.

5' - Ashley Young odlično je pucao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije. Pucao je po sredini gola, jako, ali mu je David Ospina to vrlo lijepo obranio

4' - Yerry Mina je izgubio kontrolu nad loptom i dodirnuo je rukom. Sudac mu je svirao igranje rukom. Engleska će dobiti slobodan udarac na obećavajućoj poziciji za njih.

3' - Raheem Sterling snažno je ušao u duel, i sudac mu je svirao faul. Slobodni udarac.

3' - Johan Mojica plasirao je lijep centaršut u šesnaesterac Gordi Albiona. Međutim, obrana je bila oprezna i jedan od braniča je izbio loptu. Ništa se ne prepušta slučaju.

1' - Na znak američkog suca Marka Geigera počela je utakmica između Kolumbije i Engleske.

19.53 - Igrači izlaze na teren. Na redu su himne.

19.35 - Objavljeni su početni sastavi. U Kolumbiji najveći nedostatak je neigranje Jamesa Rodrigueza koji zbog ozljede možda neće ni zaigrati više na turniru. U engleskom sastavu nema prevelikih iznenađenja, Vardy i Rashford vjerojatno će ući u nastavku susreta.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo