ISTARSKA CRNA MAČKA /

Tramezzani zaustavio Gattusa: Hajduk i četvrtu utakmicu zaredom bez pobjede na gostovanju

Image
Foto: Pixsell

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

25.8.2024.
16:49
Pixsell
VOYO logo

 U susretu 4. kola SuperSport HNL-a Istra 1961 i Hajduk su pred 7.500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina odigrali 1-1.

Marcel Heister je u 57. sekundi doveo domaći sastav u vodstvo, a izjednačio je Marko Livaja u 60. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ

1-1

Istra - Hajduk

Istra: Majkić - Keller, Marešić, Iovu - Koski, Blagojević, Petrusenko, Kadušić - Lisica, Lawal, Lekoueiry.

Hajduk: Lučić, Hrgović, Uremović, Prpić, Diallo, Krovinović, Rakitić, Pukštas, Sahiti, Trajkovski, Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u prvoj minuti utakmice povela je Istra. Kombinirali su po lijevoj strani, a Ćalušićevo dodavanje izbacilo je Hrgovića. Heister nije imao težak zadatak, s lakoćom je matirao Lučića. Nakon deset minuta uozbiljio se gostujući sastav, redom su pokušavali Pukštas i Krovinović iskosa, a onda je Hrgović ''rolicu'' sa vrha kaznenog prostora uputio prema Majkiću koji je to odbio iznad vrata. U idućem napadu Sahiti je izašao sam pred Majkića, ali njegov udarac vratar Istre majstorski je zaustavio. Prijetila je Istra u 23. minuti kada je Lawal povukao loptu s vlastite polovice, a onda pucao s vrha kaznenog prostora, međutim lopta je otišla tik uz vratnicu. Pukštas i Hrgović u 35. minuti opet su na muke stavili domaćeg vratara, ali njihove bombe ludim je paradama zaustavio Majkić. U 39. minuti iz daljine je pokušao Heister, a onda je Filet u 40. minuti zatresao mrežu Hajduka. Ipak, VAR intervencija spriječila je slavlje Zelenožutih.

Nakon sat vremena igre Majkić nije mogao spasiti Istru. Na jedan centaršut odlično je pripremljen bio Livaja koji je glavom matirao domaćeg vratara i vratio stvari na početak. Pala je kvaliteta igre nakon izjednačujućeg pogotka Splićana, a onda je u 77. minuti došlo do uzbuđenja. Povukao je kontranapad Sahiti, gurnuo Melnjaka na stranu koji je uposlio natrčalog Kalika, međutim njegov udarac fantastično je obranio Majkić. U trećoj minuti sudačke nadoknade nakon jednog visokog centaršuta lopta je pala na volej Lisice, ali udarac je bio neprecizan. Ogromnu priliku u 95. minuti imao je Kalik koji je izbjegao zamku zaleđa, a onda s nekoliko metara loptu poslao nebu pod oblake.

Image
PALA ODLUKA /

Ništa od Hajduka, Ante Rebić odabrao drugoligaša

Image
PALA ODLUKA /

Ništa od Hajduka, Ante Rebić odabrao drugoligaša

Splićanima je ovo bilo četvrto gostovanje ove sezone (Torshavn, Lokomotiva, Ružomberok) te su i dalje bez pobjede na gostovanju. S druge strane, Zelenožuti su ostali neporaženi na Aldo Drosini nakon što su u 2. kolu prvenstva svladali Goricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo