KOMEMORACIJA ZA ZLATKA KRANJČARA: / Niko održao najteži govor u životu, išle su suza za suzom - 'Ali, znaš kaj? Meni si bio tata..'

Image

U petak je održana komemoracija za legendu Dinama Zlatka Kranjčara

5.3.2021.
12:55
VOYO logo

U zagrebačkom hotelu Westin održana je komemoracija za proslavljenog igrača, trenera, bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije i jednog od simbola Dinama Zlatka Kranjčara koji je umro u ponedjeljak u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti.

Image
POGLEDAJTE DOLAZAK NIKE KRANJČARA NA KOMEMORACIJU: /

Stigao je u posebnoj majici s Cicinim likom i snažnom porukom

Image
POGLEDAJTE DOLAZAK NIKE KRANJČARA NA KOMEMORACIJU: /

Stigao je u posebnoj majici s Cicinim likom i snažnom porukom

U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, komemoracija je bila zatvorenog tipa u organizaciji kluba i obitelji Kranjčar. Komemoraciji je moglo nazočiti najviše 100 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne legende

Osim Cicine obitelji i najbližih prijatelja, bili su pristuni predstavnici brojnih generacija Dinama i hrvatske reprezentacije... Među ostalima bili su Velimir Zajec, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Tomo Ivković, Zvonimir Boban, Nikola Jurčević, pa predstavnici šampionske generacije Zagreba Antonio Franja, Dalibor Poldrugač... bivši izbornici MiroslavBlažević, Mirko Jozić i Ante Čačić, ministrica sporta Nikolina Brnjac...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uvodu je prikazan desetominutni film o Zlatku Kranjčaru koji je pripremio Ivan Blažičko i ekipa s HNTV-a. Predsjednik Dinama MirkoBarišić istaknuo je kako je u povijesti kluba bilo puno dobrih igrača, ali Kranjčar zauzima posebno mjesto.

"Plava obitelj je ostala bez još jednog člana. Bio je omiljen kao igrač i kao čovjek. Dobronamjeran i plemenit. Zlatko je odigrao 556 utakmica za Dinamo i imao impresivnu bilancu i s trenerskim i igračkim trofejima. Kao igrač je osvojio prvenstvo i dva kupa, a kao trener pet trofeja. Zlatko je volio Dinamo čemu sam i sam svjedočio," istaknuo je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Bio je purgerski prkosan, veselio se uspjesima ovoga kluba," dodao je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro i Niko u suzama

Od Kranjčara se oprostio i MiroslavBlažević koji je vodio Dinamo 1982. do naslova prvaka bivše države.

"Ne znam što me tako rastužilo i iznenadilo kao vijest da je Cico umro. Bio je veliki igrač, veliki trener, ali i veliki gospodin. Bez njega nikada ne bismo uspjeli razveseliti toliki hrvatski puk. Teško bismo osvojili prvenstvo 1982. da nije bilo njega i njegovih golova. Bili smo jedna obitelj," kazao je Blažević sa suzama u očima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dovoljno sam star da sam izgubio sve svoje najmilije, ali Cicina smrt me dojmila kao da sam, ne daj Bože izgubio svog sina," dodao je Ćiro.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) sućut obitelji izrazio je ZorislavSrebrić prisjetivši se Kranjčarova igračkog i trenerskog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je velik kao igrač, kao trener, kao izbornik, ali i kao posebna osoba. Nadavao se golova u svim momčadima u kojima je igrao. Tužni smo jer odlazi naši igrač, izuzetno uspješan trener, uspješan izbornik, a nadasve čovjek s vrlinama. Tužni smo i ponosni što smo imali jednog ovakvog dečka koji je bio dio nas i naše povijesti, ne samo nogometne i sportske već i dio povijesti naše domovine," rekao je između ostalog Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cicek, you did it your way'

Na kraju komemoracije nekoliko dirljivih riječi tati uputio je i NikoKranjčar, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Dinama, Hajduka, Tottenhama, Rangersa...

"E moj Cicek, znam da me sada gledaš odgozgo. I da se smiješ jer si me uspio izvući na pozornicu. A znaš koliko to ne volim. Bio si idol, vodilja, prijatelj, bio si dobri duh našeg Grada," kazao je Niko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često si govorio da me odgojila mama, ali nije to baš tak. Dopustio si mi da se zaljubim u nogomet. Ne forsirajući me dopustio si mi da nogomet volim i živim. Pustio si me da se sam borim i sam pronađem svoj put. Svojim primjerom si me naučio kako voljeti svoje, a poštovati tuđe, kako biti Purger i kako biti Hrvat. Najveća lekcija koju sam od tebe naučio je da smo na ovom svijetu svi jednaki", naglasio je Niko.

"Cicek, you did it your way. Volim te, volimo te. Od sveg ti srca fala, tvoj sin", riječi su s kojim je Niko završio svoj govor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Nike, govorili su Mirko Barišić, Ćiro Blažević i Zorislav Srebrić.

Član kultne generacije

Posljednji ispraćaj bit će danas, na zagrebačkom groblju Mirogoju u 15 sati. Dodajmo kako će Knjiga sjećanja u spomen na Zlatka Kranjčara biti izložena na stadionu Maksimir od petka, 5. ožujka, u 14 sati do ponedjeljka, 8. ožujka, u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga će biti izložena u Dinamovu fan shopu na stadionu Maksimir i bit će dostupna svima zainteresiranima koji žele upisati svoj posljednji pozdrav legendi Dinama. Knjiga će nakon toga biti predana obitelji Kranjčar.

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid te St. Polten. Bio je i jedan od svega 14 igrača koji su nastupili u premijernom nastupu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u listopadu 1990. godine i to kao kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine. U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. Njegov sin Niko također je bio odličan nogometaš i hrvatski reprezentativac.

Najviše je bio vezan za Dinamo u čijem dresu je upisao, računamo li i prijateljske utakmice, 556 nastupa i postigao 256 golova, a kao trener je tri puta vodio Modre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

12:46 - NikoKranjčar plakao je za vrijeme iznimno emotivnog govora.

12:28 - Zorislav Srebrić održao je poduži govor, a prisjetio se i jedne anegdote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cico je od prvih nogometnih dana imao svoje specifične izražaje, imao je i svoju publiku koja ga je pratila. Spomenuo bih 1972., vrijeme kada je Bobek bio trener Dinama. Bobek je jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena. Nakon jednog treninga bila je tema daroviti igrači. Štef kaže: Mi uvjetno rečeno velike zvijezde nismo skloni jedne druge hvaliti. Za mene su govorili da sam supertalent, ali vjerujte mi. Cico je veći talent od mene", ispričao je Srebrić.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:21 - Ćiro Blažević idući je govornik.

"Jako me pogodila ova vijest. Citirat ću Tomislava Ivkovića: Bio je veliki igrač, veliki trener i veliki gospodin. To je karakteriziralo našeg velikana Cicu. Bez njega nikada ne bismo mogli razveseliti hrvatskih puk. Bio je u vojsci i da se nije vratio na proljeće, vrlo teško bi osvojili prvenstvo. Ne bismo to uspjeli da nismo bili velika obitelj. Nema šutnje kada Mlinka plače, kada Zeko plače… Pita me supruga što plačeš. Ja ne plačem, ali suze idu same. Dovoljno sam star da sam izgubio sve svoje najmilije. Smrt Cice me je dojmila kao da sam, ne daj Bože, izgubio svog sina. Žale svuda, i u Srbiji, u Iranu, svuda… Nije bio samo nogometaš, bio je i čovjek s jednom karizmom i čestitosti. Ostao je muž, otac, veličanstven i dostojanstven. Gledam Niku i pitam ga: Što misliš hoću li njega trenirati. Bio je Niko veliki igrač, ali nisi uspio dokučiti nivo svojeg tate. Živjet ćeš koliko će i Dinamo živjeti, a Dinamo živi vječno", rekao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:17 - Predsjednik Dinama MirkoBarišić upravo održava govor.

"Danas kada se kaže Dinamo Zagreb odmah se misli na Dinamo Zagreb. U povijesti našeg kluba bilo je puno dobrih igrača, ali Zlatku Kranjčaru pripada posebno mjesto. Bio je omiljen kao igrač i kao čovjek. Dobronamjeran i plemenit. Ta plemenitost je ubrzala odlazak njegov odlazak sa ovog svijeta. Nedugo pritom posjeta jednoj utakmici je rekao: 'Nemojte žaliti napora i truda da se izgradi novi stadion'. To pokazuje njegovu ljubav spram kluba. 'Posebnu radost i veselje za mene je bilo dobiti kapetansku vrpcu hrvatske reprezentacije', istaknuo mi je jednom prilikom. Obitelj je za Cicu bila iznad svega, na prvom mjestu. Upravo to pokazuje o kakvom se čovjeku radi. S njegovom obitelji iskreno suosjećamo. Ime Zlatka Kranjčara bit će u povijesti Dinama ispisano velikim slovima", zaključio je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zlatku Kranjčaru pripada posebno mjesto u povijesti našeg kluba", istaknuo je.

12:16 - Pušten je prigodni video u koji je prikazao neke od najvažnijih trenutaka iz života legende.

12:08 - Ivica Blažičko zaplakao je dok je držao uvodni govor. Uskoro će biti pušten prigodni video.

12:00 - Uskoro počinje komemoracija na kojoj će govoriti Niko Kranjčar. Ivica Blažičko javio je da se čeka dolazak Cicinog brata kako bi komemoracija mogla početi.

11:54 - Stigao je NikoKranjčar u majici s natpisom 'Ponosan kaj sam purger' s Cicinim likom koje su krasile police i ormare svih zagrebačkih obitelji.

Image
Image

05.03.2021. Zagreb - Komemoracija igracu i treneru GNK Dinamo, velikanu hrvatskog nogometa Zlatku Kranjcaru Lana i Niko Kranjcar. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

11:53 - "Puno emocija i događanja me vežu uz njega, istinska je legenda nogometa ne samo grada Zagreba. Pamtim ga kao dječak, imao sam njegovu maskotu, majicu. Uvijek pravi zagrebački dečko, zagrebački fakin, uvijek sređen elegantan, nasmijan. Širio je dobro raspoloženje. Ovo od srca pričam. Jako me potresla ova vijest. Iskrena sućut obitelji. Jedna velika legenda i simbol našeg grada nas je rano napustila", kazao nam je NikolaJurčević.

11.45 - ZvonimirBoban upravo je stigao u Westin, ali nije bio raspoložen za izjave.

11.25 - Novinarima se obratio i MarijanVlak, koji je u zaplakao dok je davao izjavu.

"Prošlo je nekoliko dana od smrti, ali smo još uvijek svi u šoku. Otišao je veliki čovjek, koji je ostavio traga i kao sportaš i kao čovjek. Bio je vrhunski igrač, jedan od najboljih u povijesti Dinama. Bio je vrhunski trener. Čovjek koji je uvijek bio pozitivan i nasmijan. Što reći više. već je sve rečeno ovih dana", kazao je Vlak kroz suze.

Image
Image

05.03.2021. Zagreb - Komemoracija igracu i treneru GNK Dinamo, velikanu hrvatskog nogometa Zlatku Kranjcaru Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

11:12 - Naš novinar Silvijo Maksan je ispred Westina gdje će biti održana komemoracija. ĆiroBlažević je jedan od prvih koji su stigli te nam je dao izjavu.

11:09 - Velikani, dinamovci i hajdukovci ovih su nam dana pričali o Cici. Njihove priče možete pročitati ovdje.

11:07 - Real Madrid poslao je Dinamu telegram sućuti. O tome više možete pročitati ovdje.

8:00 - Komemoracija za Kranjčara bit će održana u petak u 12 sati u zagrebačkom hotelu Westin, a sukladno epidemiološkim mjerama komemoracija je zatvorenog tipa u organizaciji kluba i obitelji Kranjčar. Cicin pogreb je u 15 sati. Očekuje se velik broj ljudi.

Cico preminuo u ponedjeljak u Zagrebu u 65. godini

Iz zagrebačkog Dinama objavili su kako će se oprostiti od svojeg legendarnog igrača i trenera Zlatka Cice” Kranjčara, koji je preminuo u ponedjeljak u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti.

Kranjčar je rođen 15. studenoga1956. u Zagrebu. U Maksimir je stigao kao klinac, prošao je kompletnu Dinamovu nogometnu školu, a za prvu momčad je debitirao 1974. u derbiju protiv Hajduka. Ubrzo je postao ljubimac navijača i jedan od glavnih igrača na putu do naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine. S Dinamom je osvojio i dva Kupa (1980., 1983.).

Trenerska karijera u Dinamu

Trenersku premijeru imao je u Segesti, a u Dinamo kao trener prvi put dolazi 1994. godine. Na klupi maksimirskog kluba bio je u tri mandata osvojivši pet trofeja – dvostruku krunu 1996. i 1998. godine, a počeo je i sezonu 1998/’99. koja je okončana naslovom prvaka. Plave je dvaput uveo u Ligu prvaka, nezaboravnom slavljem protiv Celtica u Zagrebu s 3:0 ujesen 1998. i pobjedom protiv Salzburga s 2:1 u produžetku u gostima 2016. godine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo