FRANCUZI OPET POBIJEDILI HRVATSKU: / Griezmann i Mbappe potopili Vatrene, Vlašić obilježio utakmicu maestralnim potezom

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vatreni su ostavili dobar dojam i većinu utakmice bili su ravnopravni sa svjetskim prvacima, a bilo je i sudačkih previda

14.10.2020.
22:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija opet je izgubila od Francuske. Na Maksimiru su u 4. kolu Lige nacija izgubili 2:1. Pogotke su za Francusku zabili Griezmann (8') i Mbappe (79'), dok je za Hrvatsku strijelac bio Nikola Vlašić u 65. minuti.

Zlatko Dalić od prve minute se odlučio na postavu s dva ofenzivna veznjaka – Pašalićem i Vlašićem te Perišićem kao klasičnim krilom. Petković je bio isturena špica. Hrvatska se od početka postavila u čvrsti blok i čekala francusku pogrešku, no taj je plan pao u vodu već u osmoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mendy je prošao po desnoj strani ubacio jednu loptu koju hrvatska obrana nije dobro očistila, taman na udarac Griezmannu koji je s desetak metara silovito i neobranjivo pogodio rašlje hrvatskog gola. Bio je to Griezmannov treći gol u tri utakmice protiv Hrvatske.

Image
VLAŠIĆ DOKAZAO U KAKVOJ JE FORMI: /

Pojavio se podatak koji pokazuje koliko je opasan, ovo je uspjelo samo još jednom Vatrenom

Image
VLAŠIĆ DOKAZAO U KAKVOJ JE FORMI: /

Pojavio se podatak koji pokazuje koliko je opasan, ovo je uspjelo samo još jednom Vatrenom

Dobar period Hrvatske

Vatreni su nakon tog gola krenuli igrati puno bolje, hrabrije i konkretnije. Mario Pašalić imao je sjajnu priliku u 29. minuti, kad je Vlašić prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu. Pašalić je pucao dvaput, ali Lloris je sjajno reagirao i uz malo sreće otklonio tu opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo i u 35. minuti kad je Uremović ubacio loptu u kazneni prostor Francuske, a Mendy igrao rukom. Naši su tražili penal, no sudac Kuipers samo je odmahnuo rukom na tu situaciju.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je poravnala u 65. minuti nakon perioda jako dobre igre. Kapetan Modrić izborio se za loptu na desnom krilu te poslao povratnu za Brekala na vrh kaznenog prostora, ovaj je proslijedio loptu do Vlašića koji je odmjerenim udarcem pogodio donji lijevi kut nemoćnog Llorisa.

Ipak, Vatreni nisu uspjeli zadržati bod, u 79. minuti Pogba je dubinskom loptom pronašao Dignea na lijevoj strani francuskog napada, uslijedilo je proigravanje iz prve u srce kaznenog prostora gdje je nečuvan ostao Mbappe kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Švedska

U drugom susretu 4. kola ove skupine Portugal je u Lisabonu svladao Švedsku s uvjerljivih 3:0.

Dva kola prije kraja natjecanja na vrhu ljestvice su Portugal i Francuska sa po 10 bodova, Hrvatska je treća s tri, dok je Švedska posljednja bez bodova. Preostala dva kola igrat će se u studenom, Hrvatska će 14. studenoga gostovati kod Švedske, dok će tri dana potom u Splitu ugostiti Portugal. Prije ta dva dvoboja Hrvatska će u prijateljskom susretu 11. studenoga gostovati u Istanbulu kod Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Hrvatska - Francuska 1:2

Hrvatska: Livaković - Uremović, Lovren, Vida, Barišić - Badelj, Modrić - Pašalić, Vlašić, Perišić - Petković

Francuska: Lloris - Mendy, Varane, Lenglet, Digne - Rabiot, N'Zonzi, Tolisso - Mbappe, Griezmann, Martial

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+ Lovren je dobio žuti karton i neće smjeti nastupiti protiv Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Kakva šansa na samom kraju. Modrić daje za Kramarića, on se nalazi mat-poziciji, ali puca ravno u Llorisa.

85' Kovačić tuče s 20-ak metara isprve na asistenciju Brekala, ali Lloris je uspio ukrotiti tu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Kod Hrvatske je ušao Kramarić umjesto Vlašića.

79' Francuska opet vodi. Mbappe je zabio nakon odlične akcije Francuza. Pogba je pronašao Dignea na lijevoj strani dugom loptom, a ovaj isprve pronašao u sredini nečuvanog Mbappea koji lagano pogađa u mrežu Livakovića. Šteta, baš šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Domagoj Bradarić ušao je umjesto Perišića.

76' Kakva šansa za Francuze. Pogba je pucao nakon kornera koji uopćenije ni trebao biti korner, već gol-aut, ali Livaković mu skida mrtvu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Ušao je u igru Paul Pogba umjesto Rabiota.

65' GOOOOOOOL! Nikola Vlašić poravnava rezultat na Maksimiru sjajnim potezom! Luka Modrić zavrnuo je jednu loptu prema Brekalu, ovaj s ruba kaznenog prostora proslijedio do Vlašića koji je s 15-ak metara sa sredine pogodio perfektnim odmjerenim udarcem gol Llorisa. Hrvatska je zaslužila ovaj gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Nova zamjena u redovima Hrvatske. Budimir ulazi, Petković izlazi. Camavinga i Coman su ušli kod Francuza, a izašli su Martial i Tolisso.

58' Žuti karton za Uremovića zbog grubog starta na Digneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Modrić je ušao u kazneni prostor, pokušao je nekoga pronaći u sredini, ali nije uspio. "Hoćemo pobjedu" čuje se s maksimirskih tribina.

53' Vlašić puca lijevom nogom s više od 20 metara, no samo pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Odmah je tu opasno. Perišić je biciklirao tamo po lijevoj strani, prošao je Mendyja, ubacio oštru loptu, no nikog nije bilo da pospremi to u mrežu Francuske.

46' Počelo je drugo poluvrijeme i evo prvih zamjena. Ulaze za Hrvatsku Brekalo i Kovačić, a izlaze Badelj i Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme na Maksimiru. Francuska vodi 1:0 pogotkom Griezmanna u 8. minuti. Kako je izgledala akcija u prvom dijelu, pogledajte u fotogaleriji:

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Griezmann je ubacio iz slobodnog udarca, pogodio je Lengleta koji je pucao glavom pored vrata.

40' Martial je pao na pod, pružena mu je pomoć, ali ustao je i nastavio igrati.

35' Sporna situacija! Uremović je ubacio loptu u sredinu, uspjeli su odbiti Francuzi, ali naši su tražili ruku. Snimka je pokazala da je Mendyja lopta stvarno pogodila u ruku i trebao je to biti kazneni udarac, no sudac Kuipers samo je odmahnuo rukom.

29' Sjajna šansa za Hrvatsku. Pašalić je nakon ubačaja Vlašića dvaput pucao, a dvaput mu je Lloris obranio pokušaje iz blizine. Najbolja je ovo situacija bila za našu reprezentaciju na utakmici i igramo sad puno bolje nego na startu.

25' Evo još jednog pokušaja Hrvatske. Ivan Perišić tukao je iz slobodnog udarca iz dobre pozicije, ali samo preko vrata.

20' Evo pokušaja Hrvatske. Lovren je pucao glavom nakon centaršuta s desne strane, ali otišlo je to preko gola.

16' Unatoč svemu, atmosfera na stadionu je dobra. Kako to izgleda na Maksimiru, pogledajte u fotogaleriji:

Galerija

14' Kakav promašaj Mbappea. Dobio je od Martiala povratnu loptu, morao je samo pogoditi sa 7-8 metara praznu mrežu, ali nije uspio to, otišla je lopta pored vrata. Izvukli smo se.

10' Hrvatska se od samog početka postavila u bunker, čekali smo Francuze da nešto iskombiniraju u nadi da ćemo moći brzo izaći u kontru. Brzo se taj plan izjalovio i sad Hrvatska mora igrati onako kako Francuzima odgovara i tjerati rezultat.

8' Vodi Francuska. Griezmann je zabio za 1:0. Mendy je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu, hrvatska obrana nije to najbolje očistila i lopta je stigla do Griezmanna koji sjajnim udarcem s desetak metara pogađa rašlje hrvatskog gola.

5' Još jedan žuti karton, Nikola Vlašić promašio je loptu i udario francuskog igrača, dovoljno za opomenu.

5' Evo nam već prvog žutog kartona. Lucas Digne srušio je u kontri Uremovića na centru.

3' Hrvatska je odmah na početku izašla u jednu kontru, Pašalić je izletio kao iz topa, ali je zakomplicirao situaciju kad je stigao do kaznenog prostora Francuza. U međuvremenu se francuska obrana vratila i otklonila opasnost.

1' Počela je utakmica na Maksimiru.

20:25 - Usprkos svim epidemiološkim mjerama koje su najavljene, ispred Maksimira mogli smo vidjeti gužve u kojima se te mjere nisu poštovale. Pročitajte više i pogledajte video:

19:55 - Evo kako je izgledao dolazak momčadi na Maksimir.

19:50 - Uoči susreta na ulici je bio incident. Navijači su zapalili baklje, a među njih je uletjela interventna i nekoliko ih je privela. Pogledajte video .

19:22 - Stigao je sastav Hrvatske. Nema Bradarića, Kovačića i Ćalete-Cara. U igri su Vida, Badelj i Pašalić.

18:41 - Pogled u svlačionicu.

17:17 - Hrvatska nikada nije pobijedila Francusku.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo