MLADI VATRENI NAKON DRAME UŠLI U ČETVRTFINALE EP-A: / Bradarić zabio strašan gol Englezima donio nam povijesni uspjeh

Image

Portugalci su nam olakšali posao velikom pobjedom protiv Švicarske, a lijevi bek Hrvatske strašno je pogodio za prolazak u četvrtfinale

31.3.2021.
19:57
VOYO logo

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija prvi put u povijesti plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva premda je u susretu posljednjeg kola D skupine izgubila od Engleske sa 1:2.

Pogodak odluke koji je Hrvatsku prvi put odveo u drugi krug nakon tri neuspjela pokušaja postigao je Domagoj Bradarić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Englesku zabili su Eberechi Eze iz kaznenog udarca u 12. minuti, te Curtis Jones u 74. minuti. "Gordi Albion" je još dva puta gađao okvir gola, u 9. minuti Jones, a u 63. minuti Dwight McNeil.

Hrvatska je tijekom susreta imala dvije sjajne prilike. U 31. minuti je Dario Špikić prebacio gol na Morinu povratnu loptu, dok je u 37. minuti Luka Ivanušec izašao sam ispred engleskog vratara, no Aaron Ramsdalel je obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image
POGLEDAJTE GOL KOJIM JE BRADARIĆ UNIŠTIO ENGLEZE: /

'Osjećaj je fantastičan, sve nam se isplatilo'

Image
POGLEDAJTE GOL KOJIM JE BRADARIĆ UNIŠTIO ENGLEZE: /

'Osjećaj je fantastičan, sve nam se isplatilo'

Portugal nam pomogao

Kako je Portugal u drugom susretu pobijedio Švicarsku sa 3:0 osvojivši prvo mjesto u skupini s tri pobjede, Hrvatskoj je za prolaz bio dovoljan i minimalan poraz. Engleska je do sudačke nadoknade vodila sa 2:0 i imala kartu za četvrtfinale, no Bradarić je fantastičnim golom u sudačkoj nadoknadi osigurao veliko slavlje mladih hrvatskih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, Engleska i Švicarska zaključili su natjecanje sa po tri boda, a u ovom trokutu najbolja je bila naša reprezentacija koja kao drugoplasirana ide dalje.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi krug EP-a održat će se u svibnju i lipnju, a momčad Igora Bišćana u četvrtfinalu će igrati protiv Španjolske. Susret je na rasporedu 31. svibnja u Mariboru, dok će Portugal u četvrtfinalu igrati protiv Italije. U drugom susretu iz ove skupine Portugal je pobijedio Švicarsku sa 3:0 osvojivši prvo mjesto s maksimalnih devet bodova.

Golove su zabili Diogo Queiros (3'), Francisco Trincao (60') i Conceicao (65').

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska je od 72. minute igrala bez isključenog Mire Muheima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Engleska 1:2

Hrvatska: Kotarski; Vušković, Franjić, Bradarić, Šverko – Moro, Babec, Ivanušec, Bistrović – Špikić, Vizinger

Engleska: Ramsdale; Wilmot, Tanganga, Kelly, Aarons – Skipp, Eze, Gallagher – Jones, McNeil, Nketiah

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90+' GOOOOOOOl! Bradarić sjajno pogađa i Hrvatska je u ovim trenucima u četvrtfinalu EP-a! Pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još pet minuta. Hrvatska kreće u totalnu ofenzivu.

84' Odugovlače Englezi, sjeckaju igru i kradu vrijeme Svjesni su da su na rubu velikog slavlja. Izmjene su kod Hrvatske - izlaze Vizinger i Šverko, a ulaze Musa i Divković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Zabili su Englezi i to mijenja situaciju u skupini. Englezi su sad u drugom krugu uz Portugal. Ulazi Majer u posljednjih 15-ak minuta, možda nas on može spasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Odlična prilika za Hrvatsku je ovo bila. Moro je nakon kontre imao dobru poziciju, no jako slabo je pucao i prošla je njegova lopta pored gola. Šteta, mogli smo riješiti pitanje prolaska već tu.

65' Portugal vodi 3:0 i to je sad riješena priča, bar se nadamo. Moramo izdržati bez primljenog pogotka za prolazak, a zašto ne bismo i zabili pokoji pogodak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Dvije promjene kod Hrvatske. Izlaze Babec i Špikić, a ulaze Žaper i Čolina.

60' Portugal vodi s 2:0 i to znači da je Hrvatska trenutno u drugom krugu. Naravno, mora ovako ostati do kraja, ne smijemo izgubiti s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Nova sjajna šansa za Engleze, Nketiah je bio oči u oči s Kotarskim, ali nije imao hladnokrvnosti i pucao je ravno u ruke hrvatskog vratara.

51' Englezi su stisnuli na početku drugog dijela. Treba im još jedan pogodak za drugo mjesto u skupini. Eze je pucao sjajno iz slobodnjaka oko živog zida, ali Kotarski je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+' Pogodila je lopta u ruku Gallaghera nakon centaršuta Bradarića, naš reprezentativac tražio je penal, ali dobio je samo žuti karton jer sudac nije procijenio da je to za kazneni udarac.

37' Opet Ivanušec sam u mrtvoj šansi, ali ne uspijeva pogoditi, brani engleski vratar. Sjajne šanse nižu naši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Još jedan pokušaj Hrvatske. Ivanušec je pucao iz daljine, Ramsdale je bio na toj lopti, ispala mu je nakratko, ali se ipak popravio.

31' Kakva prilika za Hrvatsku! Špikić je dobio loptu u sredinu od More, imao je dobru poziciju, ali pucao je preko vrata. Budi se Hrvatska!

20' Hrvatska je nakratko uzela loptu u svoje noge. Nadajmo se da će se mladi Vatreni oporaviti od početnog šoka.

11' Eze je zabio gol iz penala, ali prekršaj prije toga bio je jako sumnjiv. Nketiah je prelagano pao nakon duela s Franjićem, da ima VAR-a u ovakvim situacijama, sigurno bi se gledao, ali nema pa sudac nije dovodio u pitanje svoju odluku. Ivanušec je dobio i žuti karton zbog prigovora sucu. Prekršaj i pogodak pogledajte OVDJE.

10' Loša vijest za Hrvatsku je da Engleska igra odlično, puno bolje nego u protekle dvije utakmice. Englezi su stvorili 2 velike prilike, a sad im je sudac dosudio penal nakon sumnjive situacije.

4' Sjajna vijest za Hrvatsku! Portugal vodi protiv Švicarske, a to znači da je Hrvatska s ovakvim rezultatom u drugom krugu. No ima još puno do kraja, nemojmo se prerano veseliti.

1' Počela je utakmica. Sretno, Hrvatska!

17:20 - Situacija u našoj skupini poprilično je kompleksna. Svaki gol je bitan, a Hrvatska ima priliku ostvariti povijesni uspjeh pobjedom protiv Engleza. Kakvi ishodi mogu biti i što nam najviše odgovara, možete pogledati .

16:30 - Stigli su početni sastavi. Bišćan je postavio igru slično kao i protiv Švicarske, Mario Vušković igra na poziciji stopera jer je Erlić ozlijeđen. Vidimo i da u engleskoj postavi nema najveće zvijezde i najskupljeg igrača (35 mil. eura) Calluma Hudsona-Odoija, inače krilnog napadača koji igra za Chelsea.

15:00 - Pobjeda protiv Engleske Hrvatskoj otvara vrata nokaut faze dok su Englezi u jako teškoj situaciji. Istina, oni možda nemaju ni bod ali imaju se za što boriti protiv naših mladih nogometaša budući da su još uvijek u igri za prolazak dalje. Situacija je podosta komplicirana pa tako mladi Vatreni mogu ispasti u slučaju pobjede, a mogu i proći u slučaju poraza.

"U suprotnom smo psihološkom momentu, svi su očekivali više od njih i ovo nije ni blizu njihovom standardu. Moramo misliti na sebe, ali oni su još uvijek moćni i kvalitetni i mogu se kvalificirati za četvrtfinale. Ostaje im nada i napravit će sve da iskoriste tu šansu. Bit će maksimalno ozbiljni i čeka nas teška utakmica, kao i svaka druga na ovoj razini", rekao je uoči susreta s Englezima Igor Bišćan.

Engleski mediji ogorčeni su zbog loših igara svoje mlade nogometne nacionalne vrste, jer se ipak radi o nogometašima koji su izlazna selekcija prema A reprezentaciji.

'Mislim da je biti izbornikom Engleske U-21 potpuno nemoguć posao'

Aidy Boothroyd tako se suočava s mogućnošću da po drugi put od kad vodi U-21 nacionalnu nogometnu momčad Engleske ne prođe natjecanje po skupinama. Englezi su jedina reprezentacija na turniru koja već sedam puta zaredom igra ovo veliko reprezentativno natjecanje po skupinama za igrače do 21 godine starosti.

"Znam da se za poziciju izbornika seniorske reprezentacije Engleske kaže da je nemoguć posao. Mislim da je biti izbornikom Engleske U-21 potpuno nemoguć posao. To kažem zbog količine igrača koje bismo trebali pripremiti za seniorsku momčad, a pritom se od nas očekuje da pobjeđujemo", rekao je izbornik Aidy Boothroyd uoči dvoboja s Hrvatskom u kojem Englezima za plasman u četvrtfinale treba pobjeda uz poraz Švicarske od Portugala.

'Moramo biti pametni'

Englezi su u prvom dvoboju iznenađujuće poraženi od Švicarske (0:1), a potom su izgubili i od Portugala (0:2) koji je jednom nogom već u četvrtfinalu. Tomislav Ivković (60), cijenjeni trener i sukomentator nogometnih zbivanja, za Net.hr kratko je najavio dan D za mladu hrvatsku izabranu nogometnu vrstu.

Image
Image

09.03.2020., Zagreb - Izbornik nogometne U-19 reprezentacije Josip Simunic najavio je na konferenciji za medije Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje ce biti odrzano u Hrvatskoj, a izbornik nogometne U-21 reprezentacije Igor Biscan predstavio je listu igraca za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

"Pobjeda Engleske i pobjeda Portugala vodi Engleze u drugi krug s jednom pobjedom, tako da mi moramo biti pametni. Sigurno da ćemo imati jedno uho i na ovoj drugoj utakmici ali dobro, igrači koji su na terenu to ne mogu igrati i razmišljati o toj drugoj utakmici. Mi moramo igrati i odigrati svoju igru, ali moramo isto znati da će izbornik Portugala odmoriti neke igrače, oni su sigurno prvi, oni sigurno prolaze, tako da mi moramo tu utakmicu riješiti u svoju korist, na pametan način, jer Englezi će krenuti va bank i moramo iskoristiti to".


Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo