REMI U NAJVEĆEM ENGLESKOM DERBIJU: / Pogledajte kako je napadač od 85 milijuna eura promašio čisti zicer

Image
Foto: AFP

U prvoj utakmici 8. kola Premiershipa, u subotu poslijepodne, na legendarnom Anfieldu, odigran je 'engleski klasik', najveći sraz otočkog nogometa, sudar Liverpoola i Manchester Uniteda.

14.10.2017.
15:18
AFP
VOYO logo

LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 0-0

LIVERPOOL: Mignolet - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Wijnaldum, Henderson, Can - Salah, Coutinho - Firminho

MANCHESTER UTD.: De Gea - Valencia, Smalling, Jones, Darmian - Matić, Herrera - Martial, Mkhitaryan, Young - Lukaku

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S onim što smo vidjeli u ovom najvećem derbiju engleskog nogometa, zadovoljniji na kraju ipak može biti Mourinho. Naime, portugalski strateg u grad "Beatlesa" došao je bez Carricka, Roje i Pogbe, nije bilo niti Fellainija i Ibrahimovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LUKAKU POGODIO LOVRENA PETOM U GLAVU: Neki tvrde kako je bilo namjerno! Procijenite sami

To se itekako osjetilo u utakmici. Liverpool je dominirao, bio bolji, a jedinu pravu šansu na susretu promašio je Romelu Lukaku u 42. Belgijski internacionalac, koji je proteklog ljeta iz Evertona prešao na Old Trafford u transferu vrijednom 85 milijuna eura, je praktički izašao sam pred Mignoleta nakon asistencije Martiala, ali je vratar Liverpoola sjajno je reagirao i skinuo udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redsi su bolje otvorili drugi dio. Coutinho je bio ubacio, međutim Firminho nije dobro zahvatio loptu. U 56. minuti još jedan zicer za Redse odlazi u nepovrat. Emre Can ubacio se na centaršut iz drugog plana, no nije bio precizan iz blizine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 67. minuti probao je Salah, ali njegov udarac s 18 metara je bio neprecizan. Do kraja susreta Liverpool je napadao, pokušavao, ali bez uspjeha. Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu za Redse koji sve više zaostaju za vodećima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 - GOTOVA JE UTAKMICA:

88' - Nema golova na Anfieldu. Do kraja je još malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Dvije izmjene u Liverpoolu, Klopp baca sve karte na stol. U igri su Sturridge i Oxlade-Chamberlain, a izašli su Salah i Coutinho.

LOVREN MORAO PROMIJENITI BROJ: Hrvatski stoper progovorio o totalno ludoj situaciji u kojoj se našao

74' - Smalling je srušio Coutinha na sredini terena i dobio žuti karton. Neoprezno je to bilo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - S tribina Anfielda derbi prati i legendarni nogometaš Redsa Steven Gerrard. Bivši engleski nogometaš trenutno je trener u omladinskoj školi Liverpoola. Igrao je u centralnom srednjem redu. Ostao je upamćen kao jedan od najboljih veznih igrača svih vremena i jedan od najodanijih nogometaša u povijesti ove igre. Njegova srčanost, fantastična kvaliteta činili su ga jednim od najboljih svoje generacije. Gotovo čitavu svoju karijeru proveo je u Liverpoolu, nakon čega se zaputio zaraditi nešto novaca još u američki MLS.

67' - Ponovno je Salah sve dobro napravio i šutirao s ruba šesnaesterca na drugu vratnicu, ali je njegov pokušaj završio pored gola. Ulazimo u posljednju četvrtinu susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Evo zanimljivog poteza Mourinha. Rashford je ušao u igru umjesto Martiala za United. Dakle, Mourinho je napravio i drugu izmjenu na utakmici u svega nekoliko minuta.

63' - Prva izmjena u Unitedu. Izašao je Mkhitaryan, a ušao u igru Lingard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Protestira domaćin. Coutinho je pao u šesnaestercu i tražio penal, ali je Atkinson pokazao da se igra nastavi. Uzbudljivo je na travnjaku, puno duela, žustrine, Liverpool je krenuo u otvoreni obračun protiv Uniteda, odlučno u napadu s puno rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Emre Can nije iskoristio odličan centaršut, promašio je čisti zicer. Iako još nema golova, susret je dinamičan, sjajan...

53' - Zastavica je u zraku. Roberto Firmino (Liverpool) je pobjegao obrani, ali je malo požurio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počinje drugo poluvrijeme

45' - Završilo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LUKAKU POGODIO LOVRENA PETOM U GLAVU: Na društvenim mrežama neki tvrde kako je bilo namjerno

45' - Jedna je minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Čini se kako je Lovren nastradao u jednom duelu. Lukaku je pogodio Lovrena koljenom u glavu i razbio mu usnicu. Dobio je i petom u lice. Bilo je nehotice, ali i dosta bolno. Lovren igra pod tabletama zbog leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42- KAKVA PRILIKA ZA CRVENE VRAGOVE: Lukaku je praktički izašao sam pred Mignoleta nakon asistencije Martiala, ali je vratar Liverpoola sjajno je reagirao i skinuo udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Fantastična obrana Davida de Gee. Lijepo je loptu primio Joel Matip nakon pasa u šesnaestercu i pucao nisko po sredini gola. Golman je refleksno reagirao i obranio! Publika je na nogama....

ČUDESNA OBRANA DAVIDA DE GEE: Spektakularnom bravurom bacio Matipa i čitav Anfield u očaj

34' - Philippe Coutinho puca u okvir vrata, ali nema pogotka. Zahuhtava se utakmica, igra se visokim tempom.

14'- Salah je sjajno prošao pored dva igrača Uniteda, dodao do Wijnalduma, koji je šutirao s ruba šesnaesterca, ali ponovno je lopta završila točno u rukama De Geae. Darmian - Salah, to će biti jedan zanimljiv dvoboj na terenu.

2' - Prvi udarac na utakmici uputio je Darmian, otišlo je to daleko od gola.

1' - Počela je utakmica. Sudac dvoboja bit će Martin Atkinson.

Najveći engleski derbi u središtu je pozornosti otočke sportske javnosti. Liverpool dočekuje "mrski" Manchester United na Anfieldu u 8. kolu Premier lige. Za Redse je od prve minute krenuo Dejan Lovren, ali Jurgen Klopp ne može računati na bitne adute poput Manea, Lallane i Clynea.

Na drugoj strani i Crveni vragovi su stigli desetkovani jer nedostaju Carrick, Rojo i, Pogba, Fellaini i Ibrahimović. Možda najviše od svih nedostaje Pogba, jer on itekako utječe na igru svojom kreacijom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo