MODRI NASTAVLJAJU DOMINACIJU / Dinamo preokrenuo pa razbio Varaždin! Petković imao svoj šou s dva gola i jednom prekrasnom asistencijom

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Junak utakmice bio je Bruno Petković koji je bio najzaslužniji za preokret

16.10.2022.
14:48
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 13. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 4.500 gledatelja pobijedio Varaždin sa 3-1 preokretom u drugom poluvremenu.

Junak utakmice bio je Bruno Petković koji je bio najzaslužniji za preokret "modrih" postigavši u zadnjih pola sata dva gola, uz asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin je poveo golom Frana Brodića u devetoj minuti, no gosti su u 33. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Andreis Herrera. Izjednačio je Bruno Petković u 69. minuti, Martin Baturina je u 78. preokrenuo rezultat, a konačnih 3-1 postavio je Petković je kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Ante Čačić se s pravom pribojavao dvoboja protiv Varaždina. Dinamov strateg je nekoliko puta naglasio kako Varaždin uz Dinamo igra najbolji nogomet u ligi. Varaždin je i jedina momčad HNL-a koja je uspjela Dinamu otkinuti bodove. Bilo je to u 4. kolu, kada je varaždinski ogled završio 1-1. Ovoga puta Dinamo je upisao pobjedu, ali su gosti dobro namučili hrvatske prvake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Varaždin rano poveo

Koliko su Varaždinci opasni vidjelo se već u devetoj minuti. Matija Kolarić je ubacio s lijeve strane, Lovro Banovec nakratko dirao, a Fran Brodić sa 15-ak metara pogodio rašlje pored nemoćnog Dominika Livakovića.

Brodić je zaprijetio i u 18. minuti, ali je pucao preko gola. U 29. minuti vidjeli smo prvi pokušaj "Modrih", no Bočkaj je bio neprecizan. U 32. minuti dogodio se jedan od ključnih trenutaka, gosti su ostali s igračem manje. Herrera je neoprezno startao nad Ristovskim, a sudac Kolarić pokazao mu je drugi žuti karton i Varaždinci su već nakon pola sata ostali s igračem manje. Prvu opomenu Herrera je zaradio već u 5. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35. minuti Dinamo je imao dvije šanse u jednom napadu. Prvo je Ljubičić pucao iskosa s desetak metara, ali je Zelenika obranio. U nastavku je Špikić iz izglede situacije pucao preko gola.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Petković donio preokret i pobjedu

Najbolju priliku u prvom dijelu Dinamo je imao u 45. minuti kada je Drmić izašao sam ispred Zelenike, ali je gostujući vratar sjajno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je uspio izjednačiti u 63. minuti golom Brune Petkovića minutu nakon što je ušao u igru. Međutim, pogodak je poništen jer je napadač hrvatskog prvaka napravio prekršaj u začetku akcije. Šest minuta kasnije Petković je ponovo zatresao mrežu, još jednom se provjeravala situacija, ovoga puta zbog zaleđa, no ovoga puta je sve bilo čisto.

Sjajnu rolu Petković je u 78. minuti upotpunio asistencijom za Baturinu koji je lijepo pogodio za 2-1, a u posljednjim trenucima susreta i drugim golom iz kaznenog udarca nakon što je Jelenić oborio Ljubičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

---------

PRVA HNL, STADION MAKSIMIR, 13. KOLO, ZAGREB, 15:00

DINAMO - VARAŽDIN 3:1

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Ristovski, Šutalo, Lauritsen, Štefulj - Mišić, Ljubičić - Špikić, Baturina, Bočkaj - Drmić.

VARAŽDIN: Zelenika - J. Stanić, Stolnik, Jelenić - Kolarić, M. Stanić, Pilj, Banovec - Herrera, Brodić, Šego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

---------

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' - GOL! Petković je pucao i zabio s bijele točke.

90' + 3' - Penal za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još četiri minute.

89' - Drmić je taman zapucao još jednu šansu i onda ga je zamijenio Bulat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Drmić na drugu stativu, Marnin je tamo sam, ali užasno šutira iz voleja.

78' - GOOOOL! Baturina! Petković mu je sve namjestio, navukao igrače na lijevu stranu i onda u sredinu kaznenog prostora dao Baturini koji prima loptu i elegantno je šalje u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Petković šutira iz slobodnjaka s velike distance, a lopta odlazi malo pored gola.

70' - GOOOOL! Mohrrami je potegao po krilu, dao za Drmića ovaj centrira na peterac i Petković tamo silovito zakucava glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Nemga gola! Petković ušao i odmah zabio. Moharrami je centrirao, i pogodio Petkovića koji je šutirao, ali vrlo loše i lopta odlazi u vis te se vraća nazad Petkoviću koji onda zakucava u mrežu. Međutim sudac je nakon detaljnog pregledavanja VAR-a poništio gol.

63' - Gol za Dinamo... Ali nešto nije u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Petković ulazi, Špikić ide van. Kod Varaždina izlaze Teklić i Banovec, a u igri su Ćubelić i Posavec.

57' - Ipak ne! Kakva situacija sada. Igrač Kolarić priznao je sucu Kolariću da nije bilo kontakta između njega i Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Penal za Varaždin!

48' - Nastavljaju Modri s promašajima, Moharrami je odlično centrirao na drugu vratnicu, Baturina je pucao isprve i promašio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Banovec šutira iz kaznenog prostora, Brodić mu je sjajno servirao povratnu, ali brani Livaković.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Moharrami i Marin su ušli van idu, Štefulj i Laurtisen idu van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena.

45' - Drmić je bio u jedan na jedan šansi i Zelenika mu je skinuo nogom! Strašno što su sve promašili Modri. Igrat će se još tri minute.

43' - Dinamo dominira i prijeti odasvud, ali za sada se drži Varaždin.

37' - Bočkaj centrira iz kornera, Ljubičić skače, ali opet promašaj!

35' - Što su sada promašili Modri. Prvo je Ljubičić šutirao i pogodio Zeleniku, onda se lopta odbija na volej Špikiću koji ju šalje preko gola s nekih desetak metara.

32' - Herrera je dobio drugi žuti, prvi je dobio na samom početku. Start je bio opravdan, išao je s dvije noge na igrača Dinama, vrlo neoprezno.

29' - Evo nešto i od Dinama, Mišić je lijepo proigrao Bočkaja koji onda s ruba kaznenog prostora snažno šutira, ali malo lošije zahvaća loptu i onda ide preko gola.

25' - Još jedna lijepa prilika Varaždina nastala iz kontre, Teklić je sjajno projurio i dao za Banovca na drugoj strani, ali lopta je bila zericu prejaka.

22' - Dinamo loše igra, a za Varaždin svaka pohvala, agresivni su okomiti, brzi, koncentrirani i dosljedni.

18' - Brodić opet dobiva sjajnu loptu u kaznenom prostoru, ali sada šutira vanjskom i odlazi to preko gola.

12' - Duga lopta ide do Bočkaja i ovaj tuče s ruba kaznenog prostora, ali preko gola.

9' - GOOOOOOL! BRODIĆ! Teklić je izbacio dvojicu, dao za Brodića, ovaj daje na lijevo krilo, od tamo slijedi centaršut koji na kraju opet dolazi do Brodića koji plasira lijepo u desnu stranu gola.

5' - Mišić je jednom okomitom loptom izbacio cijelu obranu Varaždina, Špikić je dobro primio loptu u for i izbio sam pred golmana, ali otišao je udesno zaobilaziti ga i onda je šutirao iskosa na prazan gol i promašio ga. Ovdje svakako treba žaliti što nije bio gol samo zbog ove lopte Mišića, čista fantazija.

1' -Počela je utakmica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo