REZERVNI IGRAČI BRILJIRALI / Razigrani Dinamo s lakoćom razbio Goricu na Maksimiru: Poznati svi polufinalisti Kupa

Image
Foto: igor Kralj/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice uživo mogli ste pratiti na portalu Net.hr

28.2.2024.
17:19
igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon Lokomotive, Hajduka i Rijeke polufinale Hrvatskog nogometnog kupa izborio je Dinamo koji je na domaćem terenu, s uvjerljivih 4-0 (2-0), nadigrao Goricu.

Image
OVO SAMO ONI MOGU OBJAVITI /

Hajduk u svom stilu odgovorio na Marićevu konferenciju za medije

Image
OVO SAMO ONI MOGU OBJAVITI /

Hajduk u svom stilu odgovorio na Marićevu konferenciju za medije

Put prema četiri najbolja Dinamo je trasirao u prvom poluvremenu kada je postigao dva pogotka, strijelci su bili Gabriel Vidović u devetoj te Fran Brodić u 26. minuti. U drugom poluvremenu strijelci su za Dinamo bili Sandro Kulenović u 56. minuti iz jedanaesterca te Luka Vrbančić u 83. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz prve prave akcije domaćina postignut je i prvi pogodak. Sučić je napravio veliki dio posla, a egzekucija je pripala Gabrielu Vidoviću koji je pogodio za 1-0.

Samo minutu kasnije Dinamo je mogao povećati prednost nakon što je Kulenović iskoristio pogrešku suparničke obrane. Kulenović je asistirao, ali Brodić nije bio precizan. Dinamo je potpuno dominirao od samog početka, a povećanje rezultata dogodilo se u 26. minuti. U akciji domaćina lopta se odbila do Brodića koji je raspalio po lopti i naciljao velikogoričku mrežu za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pravu šansu gosti iz Velike Gorice kreirali su nakon pola sata igre. Jurić se lijepo oslobodio pratnje, ali je pucao pored domaćih vrata. Do kraja prvog poluvremena Dinamo je stvorio još dvije solidne šanse, ali rezultat se nije mijenjao.

Ako je bilo kakva dvojba postojala oko toga tko će kao posljednji izboriti polufinale Kupa ona je nestala u 56. minuti. Nakon prekršaja na Vidoviću dosuđen je jedanaesterac za Dinamo, a siguran je s bijele točke bio Kulenović za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pogotka je Gorica mogla nakon sat vremena igre, ali je udarac Matea Leša završio na domaćem okviru vrata. Odmah u sljedećoj akciji bio je Dinamo blizu svog četvrtog, a Brodić drugog pogotka, ali je završnica akcije bila za nijansu neprecizna.

Do kraja se igralo otvoreno s obje strane, a Dinamo je postigao još jedan pogodak. Za konačnih 4-0 pogodio je mladi Vrbančić nakon lijepe akcije domaćeg sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su polufinale Kupa izborili Hajduk, koji je na Poljudu svladao Varaždin s uvjerljivih 5-0 te Lokomotiva koja je na domaćem terenu bila bolja od Osijeka s 1-0.

Ranije u srijedu među četiri najbolje momčadi se probila i Rijeka, vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici. Rijeka je u gostima pobijedila Rudeš 1-0 uz sjajan pogodak Nike Galešića u 79. minuti, iz slobodnog udarca s 30 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb polufinala Kupa održat će se u ponedjeljak 4. ožujka.

Sastavi

Dinamo: Zagorac - Pierre-Gabriel, Benrauer, Živković, Perković - Sučić, Halilović, Špikić, Vidović - Brodić, Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica: Radošević - Krizmanić, Leš, Maloča, Munksgaard - Mrzljak, Soldo, Pršir - Mitrović, Blummel, Jurić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTAKMICE

4 - 0

DINAMO - GORICA

90' - Kraj utakmice na Maksimiru! Dinamo je apsolutno opravdao ulogu favorita i izdomirao za novo polufinale Kupa. Ždrijeb parova je u ponedjeljak ujutro, a mogući protivnici su mu, podsjetimo, Hajduk, Rijeka i Lokomotiva.

83' - GOOOOL! Zabija Vrbančić za 4:0! Kulenović je primio loptu i pričekao Vrbančića da se priključi te ga proigrao. Mladi veznjak Dinama isprve je pogodio za povećanje vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Nova izmjena u redovima Dinama. Sada su u igri Cvetko i Šutalo, a izašli su Perković i Šutalo.

71' - Ide u igru kod Dinama Luka Vrbančić umjesto Frana Brodića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Nova odlična prilika za Goricu! Rukavina je proigrao Soldu, koji je pucao s osam metara, no Zagorac je izašao i obranio njegov pokušaj.

64' - Prva izmjena u redovima Dinama, Ademi je zamijenio Sučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Potpuno se otvorila utakmica u posljednjih nekoliko minuta! Najprije je Brodić glavom promašio cijeli gol nakon sjajnog ubačaja Pierre-Gabriela, a onda je na drugoj strani Matavž pucao također nakon centaršuta, ali njegov udarac je obranio Zagorac.

61' - Sjajan udarac Leša! potegnuo je iz daljine i zatresao gredu. Prekrasan udarac, nedostajalo je malo sreće braniču Gorice da smanji zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Dvostruka, ujedno i posljednja izmjena kod Gorice. Umjesto Mrzljaka i Maloče su ušli Matković i Kapulica.

55' - GOOOL! Penal za Dinamo, Kulenović za 3:0 ! Vidović je dobio 'izolaciju' na lijevoj strani protiv Đekića koji je srušio napadača Plavih u vlastitom 16-tercu nakon što ga je prošao, a Kulenović je s bijele točke bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Odmah je zaprijetio Dinamo na početku drugog poluvremena! Sučić je sjajno nabacio iz slobodnog udarca, Brodić je bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

49' - Prvi žuti karton dobio je Rukavina zbog prekršaja na Pierre-Gabrielu kojemu se mora ukazati liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Na početku drugog poluvremena kod Gorice su ušli Matavž, Rukavina i Đekić, a izašli su Jurić, Blummel i Munksgaard.

45' - Kraj prvog poluvremena! Dinamo je odlučno odmah opravdao ulogu favorita, nametnuo se te ne dozvoljava Gorici previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Nova sjajna prilika za Dinamo! Vidović je se ovaj put uspio namjestiti na desnu nogu i izboriti za udarac, ali lopta odlazi vrlo blizu pored vratnice.

40' - Gorica uglavnom pokušava kroz kontru i polukontru nešto kreirati u napadu, no rijetko kada uspiju proći centar, sve zaustavlja Dinamova obrana. Plavi s druge strane ne srljaju u napad i lagano čuvaju vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Veliku priliku je propustila Gorica sada! Pogriješio je Benrauer i loše procijenio let jedne duge lopte, ona ga je preskočila, Jurić je izbio sam pred Zagorca, ali njegov udarac odlazi tik pored vratnice. Mitrović je bio sam na drugoj strani, ali mu Jurić nije dodao.

27' - GOOOOL! Vodi Dinamo 2:0, Brodić je zabio svom bivšem klubu! Halilović je u 'slalomu' nanizao nekoliko igrača Gorice i dodao do Vidovića. On se namjestio na desnu nogu, ali je njegov udarac blokiran, lopta se odbila do Brodića koji je silovito zapucao i zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Dobra akcija Kulenovića i Brodića, ostavio je Brodić loptu svom partneru u napadu petom, ali predvidio je to Maloča i uzeo loptu.

13' - Pokušaj Jurića blokirao je Perković. VAR je gledao je li možda Perković igrao rukom, ali nije.

10' - Ogromnu priliku promašio je Brodić. Obrana Gorice predala mu je loptu, golman je ispao iz igre, a samo jedan igrač je ostao na gol-crti, no napadač Dinama promašio je okvir. 

9' - GOOOOL! Vodi Dinamo nakon svega devet minuta, Sučić je takozvanom loptom s očima pronašao Vidovića koji nije imao težak posao pred Radoševićem kojemu je zabio kroz noge.

4' - Pokušao je Tibor Halilović iz daljine, no nije to bio dobar udarac. Dinamo je nešto bolji u početnim minutama.

0' - Počela je utakmica na Maksimiru, Gorica ima prvi napad.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo