MAN CITY – LIVERPOOL 2-1: / Prvaci nanijeli prvi poraz Kloppovoj momčadi i u potpunosti otvorili borbu za tron

Image
Foto: AFP

Nogometaši Manchester Cityja svladali su Liverpool 2-1 u utakmici 21. kola engleske Premier lige, time nanijeli prvi poraz lideru ljestvice i zakomplicirali borbu za vrh.

3.1.2019.
22:55
AFP
VOYO logo

U velikom derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na svom stadionu svladao Liverpool sa 2-1 (1-0) i tako smanjio zaostatak na vrhu ljestvice na četiri boda.

Zabili Agüero, Firmino i Sane

City je poveo u 40. minuti preko Agüera koji se u petercu Liverpoola odlično okrenuo i pored Lovrena snažnim udarcem zatresao mrežu. Gosti su poravnali u 64. minuti golom Firmina, no pobjedu domaćima osigurao je najbolji igrač utakmice Sane preciznim udarcem u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Klopp je morao čestitati Guardioli

Prvi poraz Liverpoola

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool kojemu je ovo bio prvi poraz u prvenstvu ove sezone.

Vodeći Liverpool ostao je na 54 boda, a branitelj naslova City je vratio na drugu poziciju sa 50, dok je treći Tottenham Hotspur sa 48.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
LOVREN OPET NA STUPU SRAMA: /

Navijači se upravo natječu koji će od njih bolje uvrijediti Hrvata

Image
LOVREN OPET NA STUPU SRAMA: /

Navijači se upravo natječu koji će od njih bolje uvrijediti Hrvata

MANCHESTER CITY – LIVERPOOL 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+5. minuta: Kraj utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuti: Shaqiri je dodavao Lovrenu, Cityjevi igrači presjekli su loptu i dvaput zaprijetili golu Liverpoola. Alisson prvi put sjajno brani, drugi udarac, a pucao je Sterling prolazi pored vratnice.

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84. minuta: Nova šansa za LIverpool, Salah je pucao. Bit će korner. Vjerovali ili ne, prvi korner za Liverpool na ovoj utakmici. I opet je Kloppova momčad bila u prilici za izjednačenje. Ništa od toga.

82. minuta: Liverpool je prtljao pred golom Cityja, a onda je sjevnula kontra. Alisson je večeras po prvi put primio dva gola na jednoj premierligaškoj utakmici, a sjajnom intervencijom zaustavlja Agüera u šansi koja je mogla rezultirati i njegovim trećim odlaskom po loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: Klopp uvodi džokera s klupe Xherdana Shaqirija umjesto Manea.

72. minuta: GOOOOOOL! City je opet u vodstvu! Sane je pogodio lijevom nogom u lijevi donji kut Alissona i uz pomoć vratnice lopta je u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

65. minuta: GOOOOOOL! Liverpool je izjednačio na 1-1. Strijelac je Roberto Firmino.

Alexander-Arnold je prebacio do Robertsona koji volejem dodaje loptu Firminu na drugoj vratnici. Ovaj se naklonio za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti je to gol za Firmina u posljednje dvije utakmica. Jednako toliko zabio ih je u priješnih 23 zajedno...

63. minuta: Šansa za Liverpool, pucao je Firmino, ostaje prednost na strani Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56. minuta: Napadao je sad Liverpool, na kraju je udarac uputio Alexander-Arnold, silovito i pored gola.

50. minuta: Početak drugog dijela slilčan uvodnim minutama utakmice. City napadački orijentiran, Liverpool se brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

45+2. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: GOOOOOOL! Manchester City vdi 1-0! Sergio Agüero zabio je iza Alissona, ali i pored Dejana Lovrena za vodstvo domaće momčadi.

30. minuta: Posjed lopte je na strani Cityja, ali evo i jednog zanimljivog podatka. Sadio Mane je u prvih pola sata triput zaustavljen prekršajem. Cijela momčad Cityja tek dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28. minuta: Odgovorio je City, ali i dalje je 0-0. Velike zasluge za to idu moćnom Virgilu van Dijku koji se postavio u blok nakon udarca koji je išao u Alissonova vrata.

18. minuta: Što se sad dogodilo pred golom domaće momčadi! Salah i Firmino odigrali su dupli pas na centru, potom je egipatski napadač uposlio Manea koji puca pored Edersona, ali pogađa vratnicu. U nastavku akcije Stones je išao očistiti situaciju, pogodio vlastitog vratara i lopta je krenulo prema mreži Cityjeve momčadi. Izbijeno je s crte na sreću navijači domaće momčadi i nevjericu Liverpoolovih. Lopta je, točnije, prošla crtu, ali ne i svojim punim obujmom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

14. minuta: Svjesni su navijači Manchester Cityja važnosti ove utakmice. Transparent kojeg drži mladi navijač sve govori...

Image
Foto: AFP

A young Manchester City fan holds up a banner in the crowd before the English Premier League football match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on January 3, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

9. minuta: Trent Alexander-Arnold je ubacio s desne strane. Lopta se odbila od od Fernandinha i bio bi to autogol da nije Ederson bio na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U visokom ritmu igra se uvodni dio, pogreške koje se rade dolaze zbog pritiska suparnika, no ozbiljnijih prilika i dalje nema.

5. minuta: Dominantno je krenuo City, zasad se sve zbiva na polovici Liverpoolove momčadi. Sane je nešto pokušao, ništa ozbiljno za vratara kakav je Alisson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. minuta: I počelo je!

Utakmica samo što nije započela. Treneri Jürgen Klopp (Liverpool) i Josep Guardiola (Manchester City) srdačno su se zagrlili prije početka susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je sljedeća utakmica biti ili ne biti. Ako izgubimo od Liverpoola, vjerovatno je sve gotovo. Liverpool će izgubiti neke bodove, ali ne vjerujem da će gubiti previše, tako da bi po meni bilo nemoguće da ih stignemo", izjavio je u najavi utakmice trener Cityja Josep Guardiola.

Izjava je vjerojatno preuranjena, puno je tu još za igrati, no jasno ukazuju sa kakvim idejama obje momčadi ulaze u derbi. Dvije vodeće momčadi spremne su za ono što slijedi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo