DANSKA – FRANCUSKA 0-0: / Rasplet u skupini C; evo s kim će Hrvatska, najvjerojatnije, igrati u osmini finala SP-a

Image
Foto: AFP

Sve je jasno u skupini C, Vatrene u osmini finala navjerojatnije čeka Danska

26.6.2018.
17:50
AFP
VOYO logo

SP, SKUPINA C, 3. KOLO, LUŽNJIKI STADION, MOSKVA

DANSKA - FRANCUSKA 0-0

DANSKA: Schmeichel; Kjaer, Christiansen, Dalsgaard, Stryger; Delaney, Eriksen, Braithwaite; Sisto, Jorgensen, Cornelius

FRANCUSKA: Mandanda; Kimpembe, Varane, Sidibe, Hernandez; Kante, Nzonzi, Lemar; Giroud, Dembele, Griezmann

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SOČI

PERU - AUSTRALIJA 2-0

PERU: Gallese; Santamaria, Trauco, Ramos, Advincula; Cueva, Tapia, Yotun; Guerrero, Carrillo, Flores

AUSTRALIJA: Ryan; Milligan, Behich, Risdon, Sainsbury; Mooy, Jedinak, Rogic; Leckie, Juric, Kruse

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sve je jasno u skupini C. Hrvatska će u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva, pod pretpostavkom da Vatreni zajedno s Argentinom ne dožive potope u utakmicama protiv Islanda, odnosno Nigerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO OD 20.00: ZLATKO DALIĆ U POSLJEDNJI TRENUTAK BIO PRISILJEN NAPRAVITI IZMJENU: Islanđani se ovom nisu nadali

U dvobojima zadnjeg kola C skupine Svjetskog prvenstva u Moskvi su Francuska i Danska odigrali 0-0, dok su u Sočiju Peruanci svladali Australiju s 2-0. Iz ove skupine su dalje prošli Francuska i Danska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su protiv Danaca odmarali šestoricu standardnih igrača, a u najgoroj utakmici dosadašnjeg tijeka SP-a - i prvoj koja je završila bez golova - bilo je teško izdvojiti ijednu izrazitu priliku. Remi je zadovoljio obje momčadi - Francuska je osvojila skupinu, a Danska je ušla u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sočiju je Australcima trebala pobjeda da ostanu u igri za osminu finala, no slavio je Peru i to po prvi puta na svjetskim prvenstvima nakon 40 godina. Peru je poveo sjajnim golom iz voleja Andrea Carrilla u 18. minuti, a bio je to njihov prvi gol na svjetskim prvenstvima nakon čak 32 godine. U 50. minuti na 2-0 povećao je Paolo Guerrero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska će u osmini finala igrati s drugoplasiranom momčadi D skupine, a Danska s prvoplasiranom, navjerojatnije Hrvatskom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVE SU UTAKMICE:

Kraj u Moskvi: Hrvatska će u osmini finala, najvjerojatnije, igrati protiv Danske. Kad kažemo najvjerojatnije, mislimo na to da je teško za očekivati da Nigerija nakanta Argentinu, a Island uvjerljivo porazi Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' - Evo Francuza u prilici, gužva je bila u kaznenom prostoru Danske.

88' - Malo je do kraja, uzbudljivije je u Sočiju nego u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Fekir tuče izvan šesnaesterca, brani to Schmeichel. Na drugoj utakmici koja se paralelno igra u Sočiju Peru je pogodio stativu. Osam je minuta do kraja 90 minuta.

78' - Ulazi Mbappe umjesto Dembelea, svježa snaga u napadu. Mbappe je srušio Peruance, hoće li srušiti sad žilave i čvrste Dance?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Trinaest jer minuta do isteka 90., tempo utakmice je pao, Tricolori napadaju, ali sve je to jalovo.

70' - KAKVA ŠANSA ZA FRANCUSKU! Nabil Fekir ostao je nemarkiran na rubu šesnaesterca nakon centaršuta i imao je otvorenu putanju prema golu. Tukao je blizu lijeve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Danci uglavnom prijete po toj lijevoj strani.

59' - ŠANSA ZA DANSKU: Eriksen je tukao s nekih 20 metara, blizu je to bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - GOOOL u Sočiju: Paolo Guerrero je pucao unutar šesnaesterca, lopta je pogodila nekoga, promijenila smjer i ušla pored nemoćnog golmana. Rezultat je 2-0 za Peru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Uglavnom se igra na sredini travnjaka. Čvrsta utakmica u Moskvi.

47' - Danska je aktivnije otvorila drugi dio, dinamičnije izgledaju linije, igrači su agilniji.

46' - POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

45' - GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA: Nismo puno toga vidjeli od kvalitetnog nogometa u Moskvi, Tricolori su aktivniji, Danska je čvršća u bloku. Puno življe je zato u Sočiju gdje Peru vodi, a Australija promašuje šansu za šansom.

44' - Giroud je iz odlične situacije tukao s nekih 7 metara nakon dodavanja, što je bio produkt ubačaja u peterac. Ali, pomoćni sudac podiže zastavicu.

39' - Evo udarca Griezmanna, nevidljivog do ove 39. minute, ali ništa od ičeg u ovoj situaciji. Lako je to Kasper Schmeichel skinuo, i dalje je 0-0 na ovoj utakmici.

33' - Tricolori se također sad bude! Ousmane Dembele vodio je loptu, sam sebi iskreirao priliku i opalio s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla lijevo od gola. Vrlo dobar pokušaj. Danci igraju vrlo disciplinirano.

29' - EVO DANACA: Kad misliš da su zaspali, evo njih u napadu. Mandanda je morao reagirati ispred sjajnog Eriksena i spasio je situaciju. Danci su imali sjajnu šansu, no rezervni golman Francuske kvalitetno je reagirao ovdje.

28' - Idemo do Sočija, i tamo je uzbudljivo. Tom Rogic uzeo je loptu i cik-cak prošao kroz obranu, prevarivši suparničke igrače.. Na kraju je pucao nisko po sredini gola, ali mu je šut savršeno obranio Pedro Gallese. Lopta je izvan igre. Australci zasad opasniji protiv Perua u svakom pogledu. Gol kao da ih je razbudio.

25' - Francuzi su za sad bolji, preuzeli su dominaciju u posjedu i lagano slažu akcije s boka na bok, igraju od noge do noge. Pri jednoj takvoj lopta je u ruku pogodila braniča Danske, suci nisu reagirali, još jedna sumnjiva situacija u njihovom šesnaestercu koju suci puštaju. Imamo već dvije sumnjive situacije, a tek je 25. minuta utakmice.

18' - GOOOL: Andre Carrillo je zabio za 1-0 Perua. Asisitrao mu je Guerrero, Carrillo je iz voleja sjajno pogodio za vodstvo južnoameričke reprezentacije. Sada Australija otpada iz svih kombinacija za prolazak.

GOLČINA PERUA KOJU MORATE VIDJETI: Andre Carrillo zabio je pogodak o kojem će se pričati

15' - Na utakmici Perua i Australije za sad nema golova. U 10. minuti Mile Jedinak dobio je žuti karton zbog prekršaja.

15' - Korner za Francusku. Varane je bio najviši u skoku na nekih 7 metara od gola.

10' - Utakmica je vrlo tvrda, za sad niti jedna momčad nije kreirala niti jednu ozbiljniju šansu.

4' - Danska je ozbiljno krenila u utakmicu. Braithwaite, reprezentativac Danske, je pao u šesnaestercu Francuske, sam se sapleo i francuski braniči ga uopće nisu dirali. Nema ništa od ove situacije, sudac Ricci je dobro reagirao i pustio igru.

1' - POČELA JE UTAKMICA: Pratimo rasplet skupine C s kojom se Hrvatska križa u osmini finala. Naša glavna utakmica je Danska - Francuska, no javljat ćemo i s utakmice Perua i Argentine.

Danas se završava natjecanje u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a finalne utakmice odigrat će Danska protiv Francuske i Peru protiv Australije.

Francuzi su osigurali prolaz, a za mjesto koje uz njih vodi u osminu finala borit će se Danci i Australci. Ukoliko Australci pobijede Peru, odgovarat će im gotovo svaka pobjeda Francuske nad Danskom, osim par iznimaka kada će odlučivati Fair Play. S druge strane, Dancima je dovoljan i remi, s pobjedom bi bili prvi u skupini, dok će i sa porazom proći dalje ukoliko Australija ne pobijedi Peru.

Utakmice pratite uživo od 16 sati na Net.hr-u.

Image
Image

Denmark - France Rezultati uživo

Australia - Peru Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore


0' - Stigle su i početne postave!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo