CHELSEA - REAL MADRID 2:0: / Senzacionalni Chelsea nokautirao Luku Modrića i društvo - gledat ćemo veliko englesko finale u Istanbulu

Image
Foto: Profimedia

Chelsea je u finalu Lige prvaka, po treći put u povijesti

5.5.2021.
22:53
Profimedia
VOYO logo

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka - London

CHELSEA - REAL MADRID 2:0

Strijelci: 1:0 Werner (28), 2-0 Mount (85)

Na stadionu Stamford Bridge sudio je Orsato iz Italije.

CHELSEA: Mendy - Rüdiger, Thiago Silva, Christensen - Chilwell, Jorginho, Kanté, Azpilicueta (James, 88)- Mount (Ziyech, 89), Werner (Pulišić, 67), Havertz (Giroud, 90).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID: Courtois - Nacho, Ramos, Militao, Mendy (Valverde, 63) - Kroos, Casemiro (Rodrygo, 76), MODRIĆ - Vinicius (Asensio, 63), Benzema, Hazard (Mariano, 88).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea se u srijedu navečer plasirao u finale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom dvoboju u Londonu svladao Real s 2:0. U prvom dvoboju u Madridu bilo je 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timo Werner (28) i Mason Mount (85) bili su strijelci za londonsku momčad, koja će 29. svibnja u Istanbulu igrati sve-englesko finale protiv Manchester Citya. Za Chelsea će to biti treće finale, a imaju zasad samo jedan naslov iz 2012. godine, dok je Real ostao na rekordnih 13 titula.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, a Mateo Kovačić nije bio u sastavu domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

LUKI NIJE BILO DO NIČEG: Odigrao je hrabro, ali jedan detalj otkriva koliko mu je u utakmici bilo teško

Image

LUKI NIJE BILO DO NIČEG: Odigrao je hrabro, ali jedan detalj otkriva koliko mu je u utakmici bilo teško

Chelsea imao pet čistih zicera

Chelsea je potpuno zasluženo prošao Real u polufinalu jer je londonska momčad bila bolja u obje utakmice. U uzvratu u Londonu trener Reala Zidane je stavio nespremne igrače poput Hazarda, Mendya i Ramosa, pa je igra "Kraljevskog kluba" bila ispod razine. Da su strijelci Tuchelove momčadi bile imalo raspoloženi, a u drugom dijelu su imali pet čistih "zicera", Real je mogao gadno stradati na Stamford Bridgeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je počeo vrlo oprezno, u prvih 20-tak minuta tek su se izdvojili dalekometni pokušaji Rudigera i našeg Modrića. U 27. minuti prva velika šansa i to za Real, kada je lopta došla do Benzeme, koji precizno s desetak metara gađa sami kut, no vratar Mendy je to, mada pokriven, čudesno obranio.

Samo minutu kasnije londonski sastav je došao do vodstva, a gol je kreirao Kante koji je oduzeo loptu i pronašao Haavertza. Nijemac se odlučuje lobati vrata Curtoisa, lopta odsjeda na gredi, da bi je u mrežu lako pospremio dobro postavljeni drugi Nijemac Werner. U 24. minuti Modrić nabacuje do Benzeme, a njegov udarac glavom brani Mendy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Havertz dva puta pogodio okvir gola, te još jednom promašio izglednu priliku kad mu je obranio Courtois

Već na samom početku drugog dijela Havertz je po drugi puta na utakmici pogodio gredu, ovaj puta udarcem glavom. U 53. minuti Mount je nakon akcije Wernera izašao sam ispred vratara i u izglednoj prilici pucao daleko iznad gola.

Revija promašaja Chelseaja nastavila se u 59. minuti kada je opet Havertz izašao sam ispred Belgijanca, koji u padu brani njegov šut, a Curtois je gotovo na isti način u 65. minuti obranio veliku šansu Kantea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašaji se ipak nisu osvetili londonskoj momčadi jer je pet minuta prije kraja odlični Pulišić ubacio za Mounta, koji lako pogađa prazna vrata za prolaz Chelseaja u finale.

Ranije su nogometaši Manchester Cityja u uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom terenu u utorak svladali Paris SG s 2:0 te tako potvrdili 2-1 pobjedu iz prvog susreta igranog u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


94' - Gotova je utakmica. Chelsea je u finalu i igrat će protiv Man Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - GOOOOL - Mount je zabio na asistenciju Pulušića, koji od kad je u 68. minuti zamijenio Wernera. Kante je isto oduzeo bitnu loptu. Čini se kako je priča gotova za Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Chelsea napada i dalje, Londončani sve bliže finalu.

66' - Novi promašeni zicer Chelsea, Kante je bio u trku i promašio, obranio mu je Courtois. Peta njihova prava gol šansa. Werner je sve napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Nevjerojatno, Chelsea je opet promašio čisti zicer, teško ih je više pobrojati sve. Havertz je promašio jedan na jedan, Courtois je sjajno obranio bolje rečeno, nije mu bila treća sreća. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Velika šansa za Chelsea, meč lopta možemo slobodno kazati. Mount je ušao u kazneni prostor i s nekih 6 metara tukao preko gola. Chelsea niže sad promašaje, velike, moglo bi im se to odbiti od glavu. Jer, kad ne zabiješ onda u nogometu dobiješ!

52' - Nova šansa za Chelsea, Real se od početka nastavka jako muči sa iznošenjem lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Chelsea dominira u nastavku. Lopta je u nogama Plavaca.

47' - Greda se trese odmah na otvaranju drugog dijela, Havertz je glavom tukao i pogodio prečku, svog drugi okvir gola u ovom dvoboju. Auuuuu, Real je preživio sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena niti u jednoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Orsato je svirao kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Havertz ide sam po desnoj strani, pokušava cimnuti Ramosa ali izbija mu loptu Ramos.

42' - Militao je poslao jednu ambicioznu loptu Viniciusu.

39' - Christensen je požutio, on je drugi igrač sa žutim kartonom u momčadi Chelseaja u ovom dvoboju.

37' - Inače, Tuchel je jučer svoje igrače poslao doma, nisu bili u karanteni, nego ih je poslao kući svojim bližnjima. I taj njegov potez se može promatrati kao pozitivni, iako je bilo onih koji su s dosta upitnika govorili o toj njegovoj odluci.

35' - Real sad ima loptu u svojim nogama. Modrić za Viniciusa, pletu mrežu igrača Reala. Modrić traži Benzemu za novi pokušaj ali opet sjajno skida Mendy, pod samu gredu.

28' - GOOOL - Chelsea zabija za 1:0 i ide u prednost. Gol je zabio Werner glavom, nakon što je Havertz prebacio Courtoisa i pogodio prečku, a ovaj samo spustio glavom. Odlična kombinacija Chelsea rezultirala je golom. Kante je odlično proigrao Havertza koji je pokušao lobati Courtoisa, lopta je odsjela na prečki, a Werner je naletio i zabio u praznu mrežu za veselje igrača Chelseaja. Čekamo odgovor Reala. OVDJE možete pročitati i vidjeti kako je to izgledalo.

26' - Mendy brani, uf što je sad iščupao vratar Chelseaja. Benzema je odlično tukao iz okreta s nekih 16 metara, a ovaj je izveo ne paradu nego bravuru samo takvu.

25' - Evo sad Luke u obrani, igra po čitavom travnjaku, svugdje ga ima.

21' - Luka je zakuhao sad jednom loptom u kazneni prostor za Viniciusa, Rudiger je to jedva stigao za korner. Dobro igra Modrić, dirigira igrom, otvara se i kreira u samoj završnici. Dosta je ofenzivno postavljen. Modrić je sve češće s loptom i u završnici bez nje.

20' - Real ima 71% posjed lopte do 20 minute, Chelsea uglavnom čeka priliku iz polukontri i kontri. I izuzetno su opasni u tome.

18' - Werner zabija, ali iz zaleđa. No, jako lijepo odigrano Chelseaja prema naprijed, brza njihova transformacija.

17' - Modrić je tukao s nekih 17 metara po sredini, ali ravno u ruke Mendija.

14' - Chelsea je pritisnuo, ali gube loptu i brzi je protunapad sad za Real, Hazard okreće Jorginha koji ga ruši i dobiva žuti, prvi na utakmici.

12' - Rudiger je tukao s nekih 18 metara po sredini, boksao je to Courtois. Onda je Mount sjajno odigrao akciju, prošao i donio paniku među Madriđane. Mount je baš pakleni nogometaš. U prvoj utakmici je dominirao veznim redom, uz Kantea.

10' - Modrić s loptom na stranu, osvojio je prostor na nekih 30 metara od gola po sredini, pa je odmah otišao na lijevu stranu travnjaka. Na kraju je Kroos tukao s nekih 20 metara iz kosa, ravno u Mendyja.

7' - Chelsea igra po onom receptu iz prve utakmice, čvrsto i agresivno, napali su od prve sekunde. 315 utakmica ima Chelseaovih 11 u Ligi prvaka, Realovih 11 ima čak 687. To je to iskustvo. Mnogi analitičari, stoga, u ovom dvoboju ipak šansu više daju Realu.

6' - Luka je sad došao na desnu stranu Realovog napada.

5' - Kroos je ubacio, Chelsea izbija loptu daleko od svog kaznenog prostora.

2' - Jedna duga lopta Chelsea prema kaznenom prostoru, Londončani vrlo rastrčani. Militao u zaleđu, malo je bio prebrz. Real ima napad.

1' - Počela je utakmica na Stamford Bridgeu.

19:45 - Stigli su i početni sastavi obiju momčadi. Kao što vidimo, Sergio Ramos vratio se u sastav Reala. Hazard će isto igrati od prve minute, iznenađenje je Hazard koji je dugo bio ozlijeđen.

18:30 - Španjolski Real Madrid i engleska Chelsea sastaju se u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Prva utakmica, odigrana u Madridu, završena je rezultatom 1:1 i uzvrat u Engleskoj će odlučiti putnika u finale. Rezultat iz prvog dvoboja više odgovara nogometašima engleskog kluba, koji bi i s 0:0 prošli u finale, dok Madriđani za prolazak moraju pobijediti ili odigrati neodlučeno s većim brojem golova.

Chelsea u ovaj dvoboj ulazi bez previše problema s izostancima, na žalost jedini koji je definitivno otpao je Mateo Kovačić. Tuchel je prije prvog dvoboja u Madridu najavljivao kako postoje realne šanse da se Kovačić oporavi do ovog susreta u Londonu, ali to se nije dogodilo i propustit će i uzvrat.

"Izazov je zaboraviti rezultat i krenuti s 0:0. Pripremat ćemo se za pobjedu i ništa drugo. Nemamo drugi način za pripremu jer je jedino što znam ohrabriti ekipu da izađe i pobijedi. Ako ćemo biti na svojoj najvišoj razini, onda bez razmišljanja idemo na pobjedu. Klub želi pobjeđivati, igra se za pobjedu i natječe za nju.", kazao je uoči utakmice trener Chelseaja Thomas Tuchel.

Zidane: 'Neću ništa govoriti o Ramosu'

Oglasio se uoči susreta i trener Reala Zinedine Zidane koji u izostanku Varanea ima velike probleme u obrani,

"Pogledali smo sve utakmice Chelseaja, ali to ne vrijedi ništa jer je to biti drukčija utakmica. Morat ćemo odgovoriti na njihove snage i kvalitete. Imamo i mi svoja oružja. Bilo je teško u prvoj utakmici, ali pokušat ćemo se popraviti u novoj utakmici. Pokušat ćemo biti agresivniji u obrani i pokazati im što možemo s loptom", kazao je Zidane, a nije htio otkriti vraća li se Ramos.

"Morat ćete vidjeti sami, neću ništa govoriti. Čim je s nama, to znači da je dobro i to je za nas najvažnije, da imamo kapetana i vođu ekipe uz sebe. Neću riskirati s njim, svi igrači koji su tu su spremni za igru, ovo je polufinale i dat ćemo sve od sebe na terenu"

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo