LUKA MODRIĆ VRATIO SE U MADRIDSKOM DERBIJU: / Fantastični Slovenac iščupao bod za Atletico, Real prvi na ljestvici

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski kapetan vratio se nakon ozljede i dobio je tek nešto više od 20 minuta u ovoj utakmici. Real se ovim remijem popeo na prvo mjesto La Lige.

28.9.2019.
22:45
Profimedia
VOYO logo

7. kolo španjolskog prvenstva

Stadion Wanda Metropolitano, Madrid, 21:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid - Real Madrid 0:0

ATLETICO MADRID: Oblak, Gimenez, Savić, Renan Lodi, Trippier, Saul, Thomas, Vitolo, Koke, Joao Felix, Diego Costa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID: Courtois, Ramos, Varane, Nacho, Carvajal, Casemiro, Kroos, Benzema, Bale, Hazard.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski derbi madridskih rivala Atletica i Reala završio je bez pogodaka. Bila je to borbena utakmica u kojoj su se momčadi borile za svaki centimetar prostora. Real je bio nešto bolji, ali kad god bi stigli do prilike, tu je bio sjajni Jan Oblak koji je večeras jednostavno odlučio da neće primiti gol.

Zinedine Zidane nije htio riskirati s Lukom Modrićem u prvom sastavu pa je umjesto njega zaigrao mladi Valverde. Hrvatski kapetan vratio se nakon ozljede i dobio je tek nešto više od 20 minuta u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NIKO KOVAČ NA VRHU BUNDESLIGE: /

Bayern izašao kao pobjednik iz golijade, Borussia opet kiksala

Image
NIKO KOVAČ NA VRHU BUNDESLIGE: /

Bayern izašao kao pobjednik iz golijade, Borussia opet kiksala

Derbi dvaju madridskih divova nije bio lepršav od samog starta. Gledali smo tvrd i borben nogomet kakav ćete vidjeti u svakoj utakmici Atletico Madrida. Navijači na Metropolitanu također su bili neprijateljski raspoloženi, pogotovo prema svom bivšem golmanu Coutoisu kojem su pripremili posebnu salvu zvižduka na početku utakmice.

Image
Foto: Profimedia

KROOS, KOKE AND VALVERDE DURING MACTH ATLETICO DE MADRID VERSUS REAL MADRID AT WANDA METROPOLITANO STADIUM. SATURDAY, 28 SEPTEMBER 2019

Cordon Press, Image: 474010567, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Cordon Press, JOAQUIN CORCHERO ARCOS

Oblak zaključao vrata i progutao ključeve

Real je usprkos brojnim izostancima bio bolja momčad na terenu. Kraljevski klub uzeo je većinu posjeda i stvorio više prilika u prvom dijelu. Najbliže je pogotku bio njemački internacionalac Toni Kroos koji je u 41. minuti plasirao loptu u Oblakov lijevi kut, no slovenski vratar ju je jednostavno iščupao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku na utakmici imao je Gareth Bale koji je sjajnu povratnu loptu Nacha s 15-ak metara poslao nebu pod oblake pa Oblak nije s njom ni imao posla.

Luka Modrić ušao je u igru u 69. minuti i odigrao u svom stilu vrlo kvalitetno. Vidjelo se da je odmoran i oporavljen, njegova dodavanja bila su po običaju lucidna, a imao je i jednu priliku u 71. minuti, no njegov udarac bio je neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju pravu Realovu priliku imao je Karim Benzema koji je pucao glavom, ali Oblak je bio na visini zadatka i nekako u padu izvukao tu loptu iz gola.

Nakon ovog remija Real se popeo na prvo mjesto La Lige s bodom više od Granade i Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotovo je! Atletico Madrid - Real Madrid 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još tri minute.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Ulazi u igru Luka Jović umjesto Benzeme.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Opet Oblak spašava Atletico. Benzema je pucao glavom, a Slovenac je opet iščupao tu loptu iz gola. U međuvremenu je Eden Hazard izašao iz igre, a ušao James Rodriguez.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Modrić u prvoj pravoj akciji. Pucao je pored gola.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Evo nam i Luke Modrića u igri. Ušao je umjesto Valverdea.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Thomas Lemar ulazi u igru kod Atletica, a van je izašao Lodi.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Fantastična lopta Nacha za Balea koji je s 15-ak metara pucao odmah, ali nije dobro legao na loptu i ona je odletjela preko gola. Stvarno predivna šansa je ovo bila za Realovce.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Odlična šansa za Correu odmah na početku. Diego Costa ga je pronašao odličnom loptom, ali njegov udarac glavom otišao je preko gola.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Metropolitanu. Ušao je Correa za Atletico, a igru je napustio Vitolo.


HT Poluvrijeme u Madridu je gotovo. Nismo vidjeli golove, Igra se vrlo čvrsto s malo pravih prilika. Real nešto bolji u prvom dijelu, ali još uvijek nedovoljno da bi zaslužio prednost.


41' Na drugoj strani Toni Kroos također puca iz daljine. Njegov udarac išao je u okvir gola, ali Oblak je tu loptu izvukao iz lijevog kuta svog gola.


39' Još jednom Felix prijeti, ali opet je neprecizan. Pucao je s 20-ak metara silovito pored gola.


30' Thomas Partey poslao je fantastičnu loptu u sredinu, išla je lopta paralelno s gol-linijom i prošla kroz peterac, ali nitko ju nije mogao gurnuti u mrežu. Malo su živnuli navijači nakon ove akcije Atletica jer je dosad uglavnom Real imao inicijativu.


22' Nacho je pokupio Trippiera i dobio za taj start žuti karton, prvi na utakmici.


17' Real je preuzeo većinu posjeda lopte na ovoj utakmici. U akciji je sad bio Nacho koji je pronašao Balea u sredini, ali Velšanin je tukao glavom preko vrata Jana Oblaka.


10' Evo i Reala. Gareth Bale izborio se za malo prostora, ali predaleko je bio od gola da bi taj udarac bio opasan.


7' Prva velika prilika za Joaoa Felixa. Dobio je loptu u prostor, pretrčao pola terena u sprintu, ali udarac nije bio najbolji i otišla je lopta pred vrata.


1' Počela je utakmica na Wanda Matropolitanu. Atmosfera je naelektrizirana, sjajan nogometni ambijent dostojan ovakvog derbija. No ne za Courtoisa kojeg su navijači Atletica izviždali odmah na startu utakmice.


Sve su oči ove subote uperene u Madrid. Nije El Clasico, ali nije ni daleko, možda je još i bolje ako pogledamo tablicu. Atletico Madrid i Real Madrid u borbi su za primat u španjolskom prvenstvu i spektakl je zajamčen.

Real Madrid pobjedom u prošlom kolu popeo se na vrh ljestvice, ali gradski rivali su im za petama, samo jedan bod udaljeni i pobjeda na domaćem stadionu digla bi ih na vrh La Lige.

Zinedine Zidane je Luku Modrića uvrstio na popis za današnju utakmicu, što ne znači da će nakon ozljede odmah uletjeti u prvi sastav, pogotovo protiv krvoločnih Simeoneovih komandosa, ali nije isključeno da će dobiti nekakvu minutažu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo