ATALANTA - PSG 1:2: / Parižani nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi izborili polufinale LP; Pašalić zamalo junak Atalante

Image
Foto: Profimedia

PSG s golovima u 90. i 93. minuti izborio polufinale playoffa Lige prvaka

12.8.2020.
22:57
Profimedia
VOYO logo

Final Eight Lige prvaka u Lisabonu

ATALANTA - PSG 1:2

Atalanta: Sportiello - Djimsiti, Caldara, Toloi - Gosens, Freuler, De Roon, Hateboer - Gomez, Pašalić - Zapata

PSG: Navas - Bernat, Kimpembe, Thiago Silva, Kehrer - Gueye, Marquinhos, Herrera - Neymar, Icardi, Sarabia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Mario Pašalić (27), 1:1 Marquinhos (90), 1:2 Maxim Choupo-Moting (93)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta - Paris Saint - Germain Rezultati uživo

Nogometaši Paris Saint-Germaina postali su prvim polufinalistima na završnom turniru Lige prvaka u Lisabonu, gdje su na stadionu Benfice u srijedu svladali talijansku Atalantu sa 2:1 (0:1) preokretom u posljednjim minutama utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
OBJAŠNJENJE KOJE SVI ŽELE ČUTI: /

Neymar otkrio zašto se PSG toliko mučio s Atalantom, talijanski trener priznao zašto su izgubili

Image
OBJAŠNJENJE KOJE SVI ŽELE ČUTI: /

Neymar otkrio zašto se PSG toliko mučio s Atalantom, talijanski trener priznao zašto su izgubili

Image
Image

Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (R) and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrate after Paris Saint-Germain's Cameroon forward Eric Maxim Choupo-Moting scored a goal during the UEFA Champions League quarter-final football match between Atalanta and Paris Saint-Germain at the Luz Stadium in Lisbon on August 12, 2020.,Image: 551980315, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalić zabio u 27. za 1:0 Atalante

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić je postigao vodeći pogodak za Atalantu u 27. minuti, kad je preciznim udarcem lijevom nogom s 13-ak metara pogodio suprotni gornji kut vrata pariške momčadi. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo...

Inače, to mu je bio 12. gol ove sezone, čime mu je 2019/20 najefikasnija u karijeri koja traje sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su imali rezultat koji ih je vodio u polufinale, a onda

Sve do 90. minute Talijani su imali rezultat koji ih je vodio u polufinale, a onda su Parižani u tri minute postigli dva pogotka i došli do velikog preokreta. U 90. minuti je izjednačio Marquinhos na asistenciju Neymara, a u trećoj minuti sučevog dodatka Choupo-Moting je postigao pogodak vrijedan plasmana u polufinale Lige prvaka.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Paris Saint-Germain's Brazilian defender Marquinhos (R) celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League quarter-final football match between Atalanta and Paris Saint-Germain at the Luz Stadium in Lisbon on August 12, 2020.,Image: 551978905, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

PSG će mjesto u finalu pokušati izboriti 18. kolovoza, ponovno na stadionu Benfice, a polufinalni suparnik će im biti bolji iz četvrtfinalnog sraza njemačkog RB Leipziga i španjolskog Atletico Madrida, koji je na rasporedu u četvrtak, s početkom u 21 sat, na stadionu Jose Alvalade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Atalanta's team players react during the UEFA Champions League quarter-final football match between Atalanta and Paris Saint-Germain at the Luz Stadium in Lisbon on August 12, 2020.,Image: 551980317, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati i parovi četvrtfinala 1: Atalanta - PSG 1-2 (Pašalić 27 / Marquinhos 90, Choupo-Moting 90+3) 2: RB Leipzig - Atletico Madrid (13. kolovoza, 21.00, stadion Jose Alvalade) 3: Barcelona - Bayern (14. kolovoza, 21.00, stadion Benfice) 4: Lyon - Manchester City (15. kolovoza, 21.00, stadion Jose Alvalade)

Parovi polufinala 1: Pobjednik ČF2 - PSG (18. kolovoza, 21.00, stadion Benfice) 2: Pobjednik ČF4 - Pobjednik ČF3 (19. kolovoza, 21.00, stadion Jose Alvalade)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE: Pobjednik PF1 - Pobjednik PF2 (23. kolovoza, 21.00, stadion Benfice


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

97' - GOTOVA JE UTAKMICA

93' - GOOOL: Maxim Choupo-Moting je zabio bez problema iz blizine i rezultat je 1:2. Asistent je bio Kylian Mbappe. Nevjerojatno, ljudi, nevjerojatno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' - Igrat će se još 5 minuta.

90'- GOOOOL - PSG je zabio za 1:1. Sjajan je pas poslao Neymar, tako da je Marquinhos samo poslao loptu u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Remo Freuler iz Atalante se ozlijedio, ali čini se da će moći nastaviti utakmicu. Isteklo je 90. minuta. Čekamo da pomoćni sudac podigne koliko će se još igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Julian Draxler je okušao sreću šutem s velike udaljenosti nakon što je primio dobar pas, ali loše je to izveden udarac.

82' - Izmjena igrača. Robin Gosensće izaći, a zamijenit će ga Timothy Castagne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Neće pa neće za PSG. Thiago Silva je prvi dotrčao na odbijanac poslije kornera i opalio iz daljine. Bio je to dobar pokušaj, ali neprecizan.

80'- Grčevito napada PSG, sad je Mbappe tukao po podu u lijevu stranu gola Sportielloa, ali uhvatio je to s dvije ruke odlični vratar Atalante. Čuva, spašava, drži iznad vode Božicu Sportiello.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - NEVJEROJATNO! Neymar je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati u desnu stranu gola, ali opet je promašio, kao i u prvom dijelu. Marco Sportiello se bacio i obranio mu šut.

74' - Mbappe je sad bio u prilici. Krasno je primio loptu u šesnaestercu i pucao po golu. Lopta je išla u donji lijevi kut, ali se golman bacio i obranio mu šut.

70' - Igra je zaustavljena jer se Keylor Navasse ozlijedio i liječnička služba će morati ući u teren i pružiti mu pomoć.

70' - Izmjena: Mario Pašalić izlazi ući će Luis Muriel. Odlična utakmica Marija Pašalića, zabio je gol, imao je niz dobrih poteza, pamtimo i onu šansu glavom u prvom dijelu.

67' - Žuti karton za grubi start je dobio Rafael Toloi u dresu Atalante. Anthony Taylor je donio odluku bez oklijevanja.

60' - Serija zamjena. Sarabrija je vani Mbappe ulazi, kod Atalante Malinovski je ušao, Papu je vani, a Palomino je ušao umjesto Djimsitija.

59' - Hateboer je sada šutirao i fijuknulo je to pored gola. Ne da Atalanta disati Parižanima. S druge strane Neymar se i dalje najviše trudi, ali kao da igra sam.

58' - Žuti karton za Herreru, gube strpljenje malo igrači, igra se grublje i agresivnije u nastavku. Vjerojatno igrači PSG-a polako gube snagu.

55' - Zaredali su se sada kartoni. Prvo De Roon, a nakon njega još i Zapata i Bernat.

50' - De Roon je dobio žuti. Srušio je igrača PSG-a na nekih 20 metara, vukao ga za dres.

47' - Pokušala je Atalanta udarcem s nekih 17 metara, ali u korner je otišla lopta, odbila se na putu do gola nekom od noge. Tuchel negoduje zbog takvog raspleta.

46' - I odmah na početku prijeti PSG. Idrissa Gueye je centrirao, ali je Atalantina obrana izbila loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Vraćaju se igrači i suci na teren. Uskoro počinje drugo poluvrijeme.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Odlična utakmica u Lisabonu, dinamična na obje strane u kojoj se PSG-u vratilo to što nije zabio dva zicera. Pašalić je iz poluvoleja šokirao arapske šeike koji su uložili milijune. Tuchel je na štakama odšepao u svlačionicu. Ljut i zabrinut. Ne ide PSG-u po planovima.

45' - Neymar je centrirao iz slobodnjaka, ali čisti to obrana Atalante.

45' - Mattia Caldara je vukao protivnika za dres, te je Anthony Taylor svirao faul.

44' - Thilo Kehrer je lijepo centrirao s boka u šesnaesterac, ali nije pogodio nikoga od suigrača i napad je za Atalantu.

41' - Što se sad događa, akcija za akcijom. Neymar je mogao sad izjednačiti.

37' - PSG će izvesti slobodni udarac.

37' - Anthony Taylor je pokazao žuti karton za grubi faul koji je napravio Berat Djimsiti iz Atalante.

37' - Neymar je dobro opalio iz slobodnog udarca. Šut je išao pod prečku, ali je Marco Sportiello to lijepo obranio.

31' - Alejandro Gomez je dobro centrirao loptu u šesnaesterac, pokušavajući pronaći nekoga od suigrača, ali je obrana nadskočila napadače i izbila loptu. Gomez je prvo ime Atalante u ovim trenucima, uz strijelca Pašalića.

30' - Alejandro Gomez je skoro pobjegao obrani, ali je jedan od braniča to očistio i spasio svoju momčad.

27' - Odmah su se bacili na glavu Parižani. Neymar je u naletu. Ništa. Napad je za Atalantu. Tukap je Brazilac s ruba šesnaesterca.

26' - GOOOL: Kakav gol Marija Pašalića. Majstorija, pogodio je lijevom fantastično s nekih 13 metara. Senzacionalan volej je opalio Mario. Pucao je unutar šesnaesterca i pogodio lijeve rašlje. OVDJE pogledajte njegovu golčinu i kako je akcija izgledala.

22' - Evo nam i Marija Pašalića. Vatreni je skočio najviše na centaršut iz slobodnog udarca i pucao glavom po golu, ali ništa. Pucao je iz teške pozicije, tako da je golman to mirno obranio.

19' - Neymar, ali nije našao nikog od suigrača naprijed. Lopta je otišla izvan terena i u napad će Atalanta.

14' - Berat Djimsiti je dobro reagirao i spremno dočekao centaršut iz slobodnjaka. Skočio je visoko i pucao glavom, ali je lopta otišla lijevo od gola PSG-a koji ima napad.

11' - Atalanta se okuražila i preuzima sve više i više inicijativu. Navas spašava PSG opet, drugi put u prvih 11. minuta. Hateboer se našao na rubu peterca i pucao glavom od poda, a Navas prekrasnom paradom spasio svoju mrežu.

10' - Remo Freuler je nespretno startao na protivnika, te je sudac Anthony Taylor svirao faul.

8' - Hans Hateboer je napravio faul u napadu.

6' - Duvan Zapata je napravio solo prodor, ali nije ušao u šansu jer mu je protivnički igrač oduzeo loptu. Predugo je čekao...

4' - Alejandro Gomez je poslao centaršut u šesnaesterac. Na njegovu nesreću, obrana je to lako presjekla i otklonila opasnost.

3' - AJOOOJ - Opet promašaj. Što su sad promašili Francuzi. Mrtvac, kako bi se ono reklo. Imao je PSG čistu priliku, izašli su na golmana, ali lopta odlazi pored gola. Drugi promašaj zicera u prvih 4 minute. Prvo je Gomez bio u sjajnoj situaciji nakon proigravanja Zapate, ali nije najbolje šutirao, a 30-ak sekundi kasnije Neymar je izbio sam nakon Icardijeve pomoći pred Atalantinog golmana i opalio loše. Odnosno, gotovo s bijele točke uspio je promašiti gol za 3 metra. OVDJE pogledajte promašaj Neymara.

3' - Alejandro Gomez je primio pas u šesnaestercu, ali nije pucao dovoljno jako i Keylor Navas je to lagano obranio. Što su sad promašili Francuzi.

2' - PSG je odmah pritisnuo, igraju od noge do noge. Dosta im je visoko postavljena obrana, skoro pa do protivničke polovice. No, to je samo sad dok pristišću. Visokim presingom žele iznenaditi Gasperinijeve izabranike. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će izdržati.

1' - Remo Freuler je bio pregresivan pa je napravio faul u napadu. Lopta je za PSG, Francuzi imaju napad.

1' - Počela je utakmica u Lisabonu. Anthony Taylor će danas biti glavni arbitar.

20.45 - S gotovo pet mjeseci zakašnjenja Liga prvaka došla je do četvrtfinalne faze elitnog natjecanja. Ali ne bilo kakve, najneobičnije u povijesti jer UEFA je svih osam klubova dovela u Lisabon gdje će u nokaut-sistemu odlučivati o pobjedniku. Evo malo i statističkih podataka uoči dvoboja. Atalanta je u 47 susreta u ovoj sezoni postigla 115 golova, dok je PSG u 46 dvobojs postigao 131 gol.


Utakmicom Atalante i PSG-a večeras u "balonu" u Lisabonu započinje završni turnir osmorice najboljih u Ligi prvaka. Gian Piero Gasperini, trener Atalante, ponudio je novu verziju igre kojom je oduševio Italiju i Europu.

Ofenzivnu, spektakularnu i nadasve efikasnu, i to praktično s “no name” igračima, bez ijedne zvijezde. Thomas Tuchel je, pak, 16 godina mlađi od talijanskog kolege i njegov PSG, iako skup i glamurozan, ni približno ne nudi takav nogomet...

Ofenzivni Gasperinijev nogomet

Gasperini je sa svojom Atalantom svijetu demonstrirao ofenzivan pristup kakav dugo nije viđen u modernom nogometu, onaj kakav navijači vole vidjeti, što ga doduše zna koštati u jačim utakmicama gdje suparnici imaju sposobnost kazniti takvu otvorenost, kao što je to bio slučaj jesenas u Maksimiru na otvaranju Lige prvaka, kad su potopljeni od "modrog broda" 4:0. Paris SG je upravo takav protivnik koji zna kazniti otvorenost bolje i jače nego Dinamo. Kako je to talijanski trenerski lisac kazao:

"Atalanta nikad ne gubi. Ili pobjeđujemo ili učimo. Tu smo kako bi nešto naučili, ali isto tako i pokušali pobijediti", reći će Gasperini i dodati:

"Cijela italija navija za nas? To nas čini ponosnima, i još više nas nabrijava. Mi smo sada poput nacionalne reprezentacije i nadamo se da ćemo predstaviti naciju u najboljem svijetlu. Povijest nam govori da smo uvijek bolje igrali u drugoj utakmici. Sad igramo protiv momčadi protiv koje nikad prije nismo i nemamo parametre po kojima se možemo ravnati".

Bogati šeici promijenili lice i naličje PSG-a

Otkako su milijarde šeika iz Katra promijenile status i ambicije kluba, PSG dominira u Francuskoj gdje nema konkurenciju. No, u Ligi prvaka prvi puta od 2016. godine ušli su tek u četvrtfinale! Trener Tuchel, kojeg ne vole igrači a ni novinari, više nije ni u milosti šefova. Šeici žele rezultat u elitnom natjecanju, jer su jako puno uložili novaca, a nije im se vratilo.

Dobra vijest za sve ljubitelje PSG-a je ta što će Tuchel moći računati na Kyliana Mbappea, koji se neočekivano brzo oporavio od teže distorzije gležnja i protiv Atalante će biti najmanje na klupi. No, neće biti kartoniranog Di Marie, niti ozlijeđenog Verrattija, kojeg muči list. No, Tuchel se uzda u svoju najveću zvijezdu, Neymara:

Tuchel: 'Apsolutno sam uvjeren da će Neymar odigrati veliku utakmici'

"Apsolutno sam uvjeren da će odigrati veliku utakmici i da će biti ključ pobjede za nas, ima mentalitet i zna odigrati ovakve utakmice", objašnjava Tuchel.

Nema Iličića

Gasperini, s druge strane, neće moći računati na odličnog slovenskog igrača Iličića, čija je odsutnost zbog bolesti i dalje za javnost obavijena velom misterije. No, velika pažnja kluba, trenera, suigrača, predsjednika u svakoj priči o Iličiću govori da su mu jako blizu u njegovoj borbi te da znaju u čemu je problem. Kako bilo, očekuje nas jedan sudar nogometnog romantizma i plesa milijuna, obrisa modernog nogometa koji pleše na krilima bogatstva arapskih šeika.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo