SMJENE U RIJECI: / "Ovo je nedopustivo, za neke ovdje možda više nema mjesta"

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić

Nogometaši Rijeke prošle su sezone bili pravi hit, posebno u Europskoj ligi gdje ih je mali korak dijelio od plasmana u nokaut-fazu natjecanja. Ove je sezone, međutim, sve krenulo u krivo.

27.7.2015.
10:42
PIXSELL, Nel Pavletić
VOYO logo

Momčad Matjaža Keka ispala je već u 2. pretkolu Europske lige od škotskog Aberdeena, a u domaćem prvenstvu ni nakon tri kola ne zna za pobjedu. Da stvar bude gora za Riječane, u posljednje su dvije ligaške utakmice postigli po tri gola, ali im je to bilo dovoljno samo za neodlučene ishode. U nedjelju su u Kranjčevićevoj dvaput vodili protiv Zagreba, ali na kraju su uzeli samo bod (3:3). Nije ni čudno da trener Kek polako gubi živce.

"Nekorektno prema navijačima"

"Ne znam koliko mi golova moramo zabiti da pobijedimo u nekoj utakmici. Neki su pojedinci bili neodgovorni i igrali bez ikakvog reda, dok se kod drugih vidjela velika želja. Dobro da smo na kraju spasili i taj jedan bod. Pokušavamo sve, mijenjali smo vratare i stopere, ali gotovo svaki šut suparnika uđe u gol. Mislimo da smo velika europska momčad, a primamo golove na ovakav način. Nedopustivo", pričao je ljutiti Kek na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je dosad branio svoje igrače, slovenski stručnjak više to nema namjere raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nekorektno i prema navijačima koji nas svugdje prate u velikom broju. U teškoj smo situaciji iz koje se možemo izvući samo korektnim odnosom prema radu. Igrači su za to ionako dobro plaćeni. Katastrofalno smo startali u sezonu, to je sada jasno. Moramo analizirati neke stvari, vidjeti ima li za neke od ovih igrača i dalje mjesta u Rijeci. Previše golova primamo, lako je otkriti na koga mislim", dodao je Kek.

Kako doznaje HRT, u ponedjeljak je došlo do promjena u stručnom stožeru Rijeke. Siniša Ćaleta, Matjaž Florijančić i Renato Pilipović više nisu Kekovi pomoćnici, a njihova bi mjesta trebala biti popunjena sljedećih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo