UTAKMICA ZA PAMĆENJE: / Sturridge zabio u posljednjim sekundama dvoboja i izbio Velšanima drugi krug iz ruku

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

U prvoj utakmici današnjeg programa na Europskom prvenstvu u Lensu odigrali su otočki rivali Engleska i Wales.

16.6.2016.
16:55
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

ENGLESKA - WALES 2:1

ENGLESKA: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Dier, Rooney - Lallana, Alli, Sterling - Kane

WALES: Hennessey - Gunter, Chester, Williams, Taylor, Davies - Ledley, Ramsey, Allen - Robson-Kanu, Bale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0-1 Bale (42), 1-1 Vardy (56), 2-1 Sturridge (90+2)

Dugo će se još pričati o ovoj utakmici. O Danielu Sturridgeu, Jamieju Vardyju, Garethu Baleu, Marcusu Rashfordu... O bodovima koje su Velšani imali u svojim rukama. O drugom krugu koji je Walesu bio nadomak ruke. Potvrda nije došla, ne protiv Gordi Albiona čija se upornost isplatila. Naime, Engleska je dominirala u ovom dvoboju. Wales se uglavnom branio i igrao na genijalnost Garetha Balea i Ramseya. Međutim, to nije bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale zabio svoj drugi gol na turniru

Da, uistinu će se još dugo pričati o ovoj utakmici. O bitki za Britaniju. Zahvaljujući svom najboljem igraču Garethu Baleu, reprezentacija Walesa u 42. minuti došla je do vodstva u 42. minuti, kad je napadač Real Madrida, iz slobodnog udarca s više od 30 metara udaljenosti od engleskih vrata, uspio svladati Joea Harta koji je, ruku na srce, mogao i bolje reagirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardy učinkovitiji od Kanea

Engleski izbornik je na početku drugog poluvremena u igru ubacio Jamieja Vardyja i Daniela Sturridgea, a u svlačionici ostavio Harryja Kanea i Raheema Sterlinga, što mu se isplatilo u 56. minuti, kad je najbolji strijelac engleskog prvaka Leicester Cityja postigao izjednačujući pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi pogodak jednog igrača Leicestera u povijesti na jednom velikom reprezentativnom natjecanju. Vardy je zabio pogodak nakon samo 9 minuta igre na prvenstvu. Samo za usporedbu, napadač Tottenhama Harry Kane na Euru je do sad odigrao ukupno 180 minuta, a nije postigao niti gol. Izbornik Engleske Roy Hodgson bi se trebao zapitati neke stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rashford za povijest

U 70. minuti u igru je ušao i mladi Marcus Rashford umjesto Lallane. Zanimljivo, ali Marcus Rashford je postao najmlađi engleski debitant na Eurima. Srušio je rekord Waynea Rooneya koji je pri svom debiju bio samo četiri dana stariji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale je u drugom poluvremenu bio totalno nevidljiv. O tome kako je igrao najbolje svjedoči podatak o samo tri dodavanja u drugom poluvremenu. Walesu se na kraju itekako odbila ta obrambena igra i autobus ispred svoga gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sturridge junak Gordi Albiona

Sve do druge minute sudačke nadoknade Englezi nisu uspjeli realizirati svoju nadmoć u posjedu lopte i udarcima, no tada je iz neposredne blizine Sturridge uspio provući loptu pokraj braniča Walesa i vratara Hennesseyja za pobjedu 2-1, čime je engleska reprezentacija zasjela na vrh ljestvice skupine B uoči posljednjeg kola. Utakmicu pred 35.000 gledatelja na stadionu Bollaert-Delelis u Lensu sudio je Felix Brych iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B - 2. kolo

Engleska - Wales 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka - Rusija 2-1

Ljestvica 1. Engleska 2 1 1 0 3-2 4 2. Wales 2 1 0 1 3-3 3 3. Slovačka 2 1 0 1 3-3 3 4. Rusija 2 0 1 1 2-3 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo