OSIJEK U PROBLEMIMA / Bjeličinu ekipu pokosila korona. Odgođen je veliki nedjeljni derbi s Rijekom: 'Virus se probio u svlačionicu osječkih prvotimaca'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Isto tako, upitno je hoće li momčad Nenada Bjelice biti spremna i za 15. kolo kada na Gradski vrt dolazi Istra

29.10.2021.
13:54
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Kao što se i nagađalo, nogometaši Rijeke i Osijeka ipak neće odigrati derbi 14. kola Prve HNL ove nedjelje na Rujevici. U Gradskom vrtu proširila se korona i do sada su zabilježili pet slučajeva zaraze u prvoj momčadi, a time su stvoreni preduvjeti da se utakmica odgodi.

Isto tako, upitno je hoće li momčad Nenada Bjelice biti spremna i za 15. kolo kada na Gradski vrt dolazi Istra. Osijek je već ranije odgodio susret svoje druge momčadi protiv Zaprešića jer je zabilježeno osam pozitivnih slučajeva, a sada je klub izašao s novim priopćenjem u kojem je sve objašnjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sve su objasnili u priopćenju

"Koronavirus se probio u svlačionicu osječkih prvotimaca, na dan 29. listopada pet igrača NK Osijek imalo je pozitivan nalaz na COVID-19 zbog čega je Klub, sukladno Članku 4. Propozicija natjecanja za Prvenstvo Hrvatski Telekom Prve lige za natjecateljsku sezonu 2021/22. zatražio odgodu utakmice 14. kola HT Prve lige protiv HNK Rijeka, što se prema rasporedu trebala odigrati u nedjelju 31. listopada 2021. godine u 17.30 sati na stadionu HNK Rijeka u Rijeci.

NK Osijek dostavio je dana 29.10.2021. g. zahtjev za odgodom utakmice 14. kola HT Prve lige Rijeka – Osijek zbog pojave i za sada potvrđene zaraze COVID-19 u momčadi među pet (5) standardnih igrača za koje je priloženo dostavljena dokumentacija od strane klupskog liječnika s pozitivnim nalazima testova igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donijeta je odluka o odgodi utakmice.

Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođena utakmica odigrati će se u prvom mogućem slobodnom terminu, a na osnovu potreba ugovornog partnera za TV prava HT Prve lige i mogućnostima klubova prema utvrđenom kalendaru natjecanja, donijeta je odluka kao u izreci", stoji u obrazloženju odgode koju je potpisao povjerenik za natjecanje Josip Brezni koji je novi termin utakmice zakazao za 8. prosinca u 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači s pozitivnim nalazom nalaze se u samoizolaciji, a Nogometni klub Osijek usko surađuje s epidemiološkom službom i poduzima potrebne mjere kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici kluba", stoji u priopćenju kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo