KAKO SU IGRALI / Okršaj Vatrenih završio bez pobjednika. Utakmica Atalante i Leipziga bila je fantastična, ali Hrvati se nisu proslavili

Image

Joško Gvardiol je za RB Leipzig igrao do 73. minute, dok je Mario Pašalić u gostujućem sastavu proveo 61 minutu

7.4.2022.
21:31
VOYO logo

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige RB Leipzig i Atalanta su odigrali 1-1, kod domaćina je nastupio Joško Gvardiol, a za momčad iz Bergama Mario Pašalić.

Gosti su poveli u 17. minuti golom Luisa Muriela, a izjednačio je Davidea Zappacosta pogodivši u 58. minuti vlastitu mrežu. Joško Gvardiol je za RB Leipzig igrao do 73. minute, dok je Mario Pašalić u gostujućem sastavu proveo 61 minutu. Međutim, Vatreni se nisu baš proslavili, Joško je za svoj doprinos dobio tek 6.7 ocjenu prema SofaScoreu, što je druga najgora ocjena u redovima Leipziga, dok je Pašalić dobio skromnih 6.6 za svoju igru u dresu Atalante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret je 14. travnja u Bergamu.

Image

Sjajna utakmica

Bila je to odlična utakmica s dva gola, promašenim kaznenim udarcem, a još tri puta su igrači gađali okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 17. minuti golom Luisa Muriela na asistenciju Davidea Zappacoste. Domaćin je mogao izjednačiti u 24. minuti, Andre Silva je pucao, no pogodio je lijevu stativu. Okvir gola pogodio je i Mario Pašalić u 44. minuti.

Muriel je opasno zaprijetio i u 53. minuti, ali je Peter Gulacsi odlično obranio. Pet minuta kasnije njemački sastav je dobio sjajnu priliku za izjednačenje. Merih Demirel je napravio prekršaj u kaznenom prostoru, a sudac Michael Oliver pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andre Silva je izveo kazneni udarac, no Juan Musso je sjajno obranio. Međutim, u nastavku akcije je Leipzig ipak izjednačio, a autogol je zabio Davide Zappacosta koji je pokušao izbiti loptu nakon ubačaja iz kornera, no pogodio je vlastitu mrežu.

Leipzig je mogao okrenuti rezultat u 82. minuti, ali je Dominik Szoboszlai nakon dobrog centaršuta u šesnaesterac, pogodio prečku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras su na rasporedu još tri utakmice, a sastaju se Eintracht Frankfurt - Barcelona, West Ham - Lyon, te Braga - Rangers.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo