USKORO ODLUKA: / `Kosovo zaslužuje biti u Uefi i Fifi`

Image
Foto: AFP/GENT SHKULLAKU

Zajednička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i Europske nogometne federacije (UEFA) boravi na Kosovu u inspekciji uoči donošenja odluke o članstvu Kosova u te organizacije.

13.4.2016.
19:35
AFP/GENT SHKULLAKU
VOYO logo

Iz Fife su nedavno poručili kako Nogometni savez Kosova može postati dio te organizacije jedino ukoliko se prethodno učlani u Uefu. O tome će se odlučivati na Kongresu Uefe u Budimpešti 3. svibnja. Ukoliko tog datuma Kosovo postane član krovne nogometne organizacije 'Starog kontinenta', onda će se o članstvu u Fifi glasovati na Kongresu u Mexico Cityju 13. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kosovo zaslužuje članstvo u tim organizacijama. Ispunjavamo sve uvjete, imamo talente u čitavom svijetu koji jedva čekaju braniti boje Kosova," kazao je kosovski predsjednik Hashim Thaci nakon što je primio predstavnike Fife i Uefe.

Postoje naznake

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri je dodao kako ima naznake da će Kosovo biti primljeno u Uefu. "Izvršni odbor Uefe više ne inzistira da član federacije može postati zemlja koja je članica UN-a. Na kongresu će se glasovati i nama je potrebna obična većina. Od 54 glasa potrebno je 28," rekao je Vokrri.

FIFA je u siječnju 2014. dozvolila Kosovu igranje prijateljskih utakmica, ali uz nekoliko ograničenja. Prva takva utakmica odigrana je 5. ožujka iste godine sa Haitijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo