UPOZORILI SMO DA BI DINAMO MOGAO NAPRAVITI OVO: / Otpustili su ponajboljeg braniča, a pogledajte dobro koga sada dovode

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prema napisima belgijskih i portugalskih medija Dinamo se interesira za usluge Brazilca Ygora Nogueire iz Gil Vicentea i Josue Saa iz Anderlechta

1.6.2020.
21:21
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prije manje od tjedan dana Dinamo je odlučio da neće produžiti ugovor ponajboljem braniču u eri Nenada Bjelice, Francuzu Kevinu Teophile-Catherineu jer je ovaj navodno tjednima odugovlačio s pregovorima i stalno mijenjao mišljenje.

Iako su situaciju s Catherieom vjerojatno mogli riješiti još prošle godine ili možda i nisu, nećemo u to ulaziti, ipak su pregovore otegnuli skroz do proljeća i to još u, zbog korona-krize, financijski nepovoljnom razdoblju. Dakle, imali su ga namjeru zadržati, ali na kraju je očito zapelo na onom najvažnijem segmentu visini plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.11.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 4. kolo, GNK Dinamo - FK Sahtar Donjeck. Kevin Theophile Catherine Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Stiže pojačanje

E sada, također prije tjedan dana pisali smo o tome kako je u cijeloj ovoj situaciji Dinamo ispao pomalo licemjeran jer godinama je tražio iskusnog, prekaljenog i kvalitetnog stopera poput Catherinea, a onda ga je olako pustio. Pretpostavili smo tada da će Dinamo, isto tako, uskoro krenuti u lov na novo pojačanje u obrani i to otprilike po istom modelu kao i ranije. Dakle, da će tražiti stranca iz "lige pet" ili neke jakosne lige blizu onih pet najjačih.

Image
JE LI MOGUĆE DA SU ISPALI TOLIKI LICEMJERI? /

Mislite da je otkaz Bjelici bila jedina loša odluka Dinama. E pa varate se

Image
JE LI MOGUĆE DA SU ISPALI TOLIKI LICEMJERI? /

Mislite da je otkaz Bjelici bila jedina loša odluka Dinama. E pa varate se

Pogađate već što se sada događa? Da, prema napisima belgijskih i portugalskih medija Dinamo se interesira za usluge Brazilca Ygora Nogueire iz Gil Vicentea i Josue Saa iz Anderlechta, koji je trenutno na posudbni u španjolskom drugoligašu Huesci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia

Tko je Josue?

Josue Sa je 27-godišnji Portugalac koji je do sada igrao za Vitoriju Guimaraes, Chaves, Kasimpasu i Anderlecht, a najveća tržišna vrijednost mu je bila 2.5 milijuna eura, dok danas vrijedi manje od milijun eura. Anderlechtu, kojeg je Dinamo pretprošle sezone razbio u Europa ligi, nije bio dovoljno dobar pa su ga poslali u Huescu za koju je skupio 22 nastupa i među boljim je igračima četvrtoplasirane ekipe španjolske druge lige.

Sa ima nekog iskustva igranja u Ligi prvaka, što je Dinamu valjda najvažnije, ali ono je vrlo skromno. Odigrao je samo 93 minute u tri meča, no valjda je to "modrima" dovoljna stavka u rezimeu da bi se za njega zainteresirali. Joseu istječe ugovor sljedeće godine, a Anderlecht mu vjerojatno neće produžiti suradnju pa je izgledno da ovoga ljeta ode, a vjerojatno će sve ovisiti o visini primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia

Tko je Nogueira?

Kada je u pitanju Nogueria, pregovori s njim, navodno, puno bolje idu, a on je pak imao nešto skromniju karijeru od Portugalca. Nogueira ima 25 godina, a u dosadašnjoj karijeri odigrao je svega 67 utakmica i gotovo cijelu karijeru proveo je na posudbama.

Na samom početku profesionalne karijere transferiran je u Gent iz brazilskog Fluminensea, ali tamo se nije snašao i ubrzo je vraćen u isti klub, koji ga je onda Figueirenseu i CRB-u, klubovima brazilske druge lige. Na koncu su ga prodali 2019. godine u Gil Vicente, trenutno desetoplasiranu ekipu portugalske prve lige, za pola milijuna eura i za njih je odigrao 21 utakmicu i to u punoj minutaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia

Ima li smisla?

Usudit ćemo se reći ovako, uz dužno poštovanje Portugalcu i Brazilcu, obojica nisu niti približni kalibar Teophilea, posebice ako se Francuzu uzmu u obzir posljednje dvije sezone pod Nenadom Bjelicom, u kojima se dokazao kao vrhunsko pojačanje. Catherine možda ima 30 godina, ali je u fantastičnoj fizičkoj formi, imao je sjajnu sinergiju s ostalim igračima Dinama i unosio je baš onaj dašak iskustva, mirnoće i pouzdanosti koji je nedostajao "modroj" obrani i na kojoj su godinama inzistirali. Kratko i jasno, afirmirao se i postao jedan od važnijih igrača, što mnogi "prekaljeni" stranci i zvučna nogometna imena prije nisu uspjeli.

Ne kažemo da Josue i Nogueira neće biti dobri, ne bavimo se prorokovanjem, ali valja naglasiti još jednom da je Dinamo olako pustio provjereno dobrog i iskusnog stopera i da sada, navodno, na njegovo upražnjeno mjesto dovode stranca, ali sa znatno upitnijom kvalitetom i s puno manje odlika na kojima su do sada inzisitirali. Možda će biti nešto jeftiniji kada je u pitanju plaća, ali opet možda nekada treba izvagati je li bolje dati kvalitetnom igraču veća primanja ili riskirati s nekim novim...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo