UPOZORENJE I ZA HRVATSKE OPTIMISTE: / Ovako je Daily Mail 2007. procijenio današnji izgled engleske reprezentacije

Image
Foto: Screenshot

Koliko je nezahvalno prognozirati budućnost mladih sportaša, dokazuje primjer tabloida Daily Maila koji je 2007.

5.6.2016.
10:00
Screenshot
VOYO logo

Mnogi stručnjaci su uvjereni da Hrvatska ima zlatnu generaciju u mladićima koji su na lanjskom Svjetskom U-17 prvenstvu igrali u četvrtfinalu. Bilo je puno procjena da će Šemper, Moro, Brekalo i ostali za nekoliko godina nositi seniorsku reprezentaciju, ali da su takve prognoze itekako rizične, svjedoči i primjer iz Engleske.

Samo dvojica igrala za seniore

Nakon završetka gradnje novog Wembleyja 2007. godine Daily Mail se na pragu nacionalne nogometne euforije malo poigrao i napravio projekciju izgleda engleske reprezentacije 2016. godine. Smatrali su tada u ovom dnevnom listu da Engleska ima vrlo talentiranu generaciju koja bi vrhunac trebala doživjeti upravo na Euru u Francuskoj. No, od njihovih prognoziranih udarnih 11 na predstojećoj kontinentalnoj smotri neće biti - nikoga!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, VINCENZO PINTO

Theo Walcott

Štoviše, od svih navedenih igrača nastupe za seniorsku englesku reprezentaciju su ubilježili samo Theo Walcott i Micah Richards, ali i oni su u ovom trenutku daleko od nacionalne momčadi. Ostali danas uglavnom kruh zarađuju po engleskim niželigašima, a Robbie Threlfall, tadašnji član Liverpoola, danas više ni ne igra nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo