NOVI SKANDAL /

Uoči OI uhvaćeni kako špijuniraju dronom: Braniteljice zlata vodit će pomoćni trener

Image
Foto: profimedia

Uspostavilo se da su dronom upravljale osobe iz stručnog stožera kanadske reprezentacije

24.7.2024.
16:57
profimedia
VOYO logo

Ženske nogometne reprezentacije Kanade i Novog Zelanda u četvrtak će odigrati prvu utakmicu u sklopu Olimpijskih igara u Parizu, međutim prije nego li se uopće dogodio taj susret zabilježen je novi skandal.

Image
DIJELI PRAVDU U PARIZU /

Ivan Bebek u VAR sobi na nogometnom turniru Olimpijskih igara

Image
DIJELI PRAVDU U PARIZU /

Ivan Bebek u VAR sobi na nogometnom turniru Olimpijskih igara

Naime, Novozelanđanke su protekli petak i u ponedjeljak trenirale u Saint-Etienneu, a usred treninga je primijećeno da iznad igrališta leti dron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspostavilo se da su dronom upravljale osobe iz stručnog stožera kanadske reprezentacije koje su tako špijunirale protivnika, a reprezentacija Novog Zelanda prijavila je slučaj Međunarodnom olimpijskom odboru.

"Članovi našeg tima odmah su incident prijavili policiji. Pritvorena je osoba koja je upravljala dronom, a identificirana je kao članica pomoćnog osoblja ženske kanadske reprezentacije. Kanađani su se ispričali i rekli da istražuju incident. Olimpijski odbor Novog Zelanda i novozelandski nogomet predani su promicanju poštenja tijekom Olimpijskih igara. Šokirani smo i razočarani ovim incidentom koji se dogodio samo nekoliko dana prije no što će ove dvije reprezentacije međusobno igrati na Olimpijskim igrama", objavio je Olimpijski odbor Novog Zelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadski se olimpijski odbor ispričao za spomenuti incident te s natjecanja izbacio pomoćnu trenericu Jasmine Mander i analitičara Josepha Lombardija.

Izbornica Bev Priestman samostalno se povukla s OI smatrajući da je to jedina ispravna odluka.

"U konačnici sam ja odgovorna za ponašanje. Sukladno tome, odlučila sam se dobrovoljno povući. U duhu odgovornosti činim to imajući na umu interese obiju ekipa i kako bih osigurala da svi osjećaju kako se podržava sportski duh. U ime cijele ekipe želim se ispričati igračicama i osoblju novozelandskog nogometa i igračicama kanadske reprezentacije. To ne predstavlja vrijednosti za koje se zalažemo", poručila je Priestman.

Kanađanke će u nastavku natjecanja voditi pomoćni trener Andy Spence, a one će pokušati obraniti olimpijsko zlato osvojeno prije četiri godine u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo