ČAČIĆ IZNENADA OSTAO BEZ JOŠ JEDNOG IGRAČA: / 'Ovo je najjača skupina, nikad nismo imali teži put na Svjetsko prvenstvo'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
9.6.2017.
20:02
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska u nedjelju (20.45 sati) u Reykjaviku igra protiv Islanda u sklopu šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Velikom popisu ozlijeđenih reprezentativaca priključio se i prvi vratar Danijel Subašić koji ima problema s Ahilovom tetivom, a u petak popodne i Marko Lešković koji je dobio udarac u kvadriceps.

Image
ISLANĐANI PRIJETE VATRENIMA: /

'Igrat ćemo snažno. Borit ćemo se onako kako se bori za svoju zemlju'

Image
ISLANĐANI PRIJETE VATRENIMA: /

'Igrat ćemo snažno. Borit ćemo se onako kako se bori za svoju zemlju'

'Nemamo pravo na uzmak'

"U svakoj nam je utakmici netko nedostajao i uvijek smo pronašli rješenje unutar kadra, stoga ne treba apostrofirati ozljede. Ozlijeđenima želimo brz oporavak, ali imamo dovoljno igrača za odgovor na sve zadatke. Ne dvojim da ćemo ući u utakmicu u dobrom raspoloženju, a oko sastava imam još neka razmišljanja. O početnoj jedanaestorici odlučit ću nakon preostalih treninga", rekao je izbornik Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Hrvatska je na čelu skupine I s tri boda više od Islanda od kojeg je u studenom u Maksimiru bila bolja s 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema lakog protivnika, ne može se nikoga lako dobiti. Ovo je najteža skupina kvalifikacija, a Hrvatska nikada nije imala teži put na Svjetsko prvenstvo. Međutim, Hrvatska nema pravo na uzmak i mora u svakoj utakmici tražiti bodove kako bismo ispunili svoju želju i završili prvi u skupini. Island je bio dojmljiv na EP-u, izbacio je Englesku, u našoj je skupini izgubio samo od nas te ima kontinuitet dobrih igara", dodao je Čačić.

'Nadam se da neće biti kiše'

Brojni su hrvatski reprezentativci imali dugu i napornu sezonu, ali izbornik ne smatra da će umor biti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo sve što treba za dobru utakmicu protiv motiviranih domaćina i ja sam optimist. Temperatura će biti oko deset stupnjeva i moći ćemo se prilagoditi. Nadam se samo da neće biti kiše. Sezona je bila naporna za mnoge naše igrače, no mnogi su također došli kao osvajači raznih trofeja i to nam može biti samo dodatni plus. Siguran sam da žele okruniti sezonu dobrom utakmicom na Islandu", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo