UNUK JEDNOG OD NAJVEĆIH HEROJA DOMOVINSKOG RATA POTPISAO ZA DINAMO: / 'Ako je zauzeta jedinica, volio bih nositi broj 91'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mislav je, inače, unuk Blage Zadre, junaka Domovinskog rata, zapovjednika obrane Vukovara. Pritom je zanimljiva i simbolika prilikom Mislavova izbora broja na dresu

23.4.2021.
12:32
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Osamnaestogodišnji vratar Mislav Zadro potpisao je na svoj rođendan profesionalni ugovor s Dinamom, objavio je maksimirski klub. Talentirani vratar već je dugo član kluba, a sad je dobio nagradu za svoj naporan trudi rad.

"Ne može biti ljepši poklon za 18. rođendan. Ma, ovo je san svakog dečka koji se bavi nogometom. To je i velika nagrada za to što sam 12 godina u ovom klubu, nagrada nakon svih odricanja. Uvijek sam davao sve od sebe i doista nema ljepše nagrade", rekao je novi Dinamov igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu je, kako je sam podsjetio, došao je sa šest, prije zaigrao nogomet nego krenuo u školu.

"Prvo sam s pet godina branio za Dubravu, a sa šest sam došao u Dinamo. Čak sam nekim danima izostajao iz vrtića jer nisam stigao. Zbog treninga bih – kasnio u vrtić. Tako je sve počelo. Sad paralelno branim u Dinamu i pohađam Sportsku i jezičnu gimnaziju. Ocjene? Prolazim s pet, a nadam se da ću upisati i fakultet", rekao je Zadro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo kao krilo

Zadro je rođen i odrastao u zagrebačkoj Dubravi.

"Tu sam cijeli život i prve sam korake napravio baš u Dubravi. Koji je bio impuls da postanem baš vratar? Počeo sam, zapravo, kao desno krilo. Bili smo na turniru i izgubili s visokom razlikom pa naš vratar nije došao na sljedeću utakmicu. Tada sam se ponudio da ja stanem pred gol. Obranio sam pet, šest zicera i rekoh „ovo je za mene, to je to!“. Tako sam ostao vratar i ubrzo nakon toga došao u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno brani u momčadi maksimirskih juniora, a na spomen vratarskih uzora nema posebnog "favorita“.

"Puno je danas vrhunskih vratara, ali gledam što više biti svoj, ići svojim putem. Od svakog nastojim uzeti ponešto. Evo, kad bih nekoga morao izdvojiti onda bih rekao Neuer, Ter Stegen, Ederson, Oblak i, dakako, naš Livaković."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav je, inače, unuk Blage Zadre, junaka Domovinskog rata, zapovjednika obrane Vukovara. Pritom je zanimljiva i simbolika prilikom Mislavova izbora broja na dresu.

"Ako je zauzeta jedinica, onda bih želio nositi broj 91", zaključio je mladi vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo