GAZI SVE PRED SOBOM / Uništavali su ga dok je bio u Hajduku, a sada ga uzdiže čak i Thierry Henry. Tudor je postao apsolutni hit, evo što o njemu kaže slavni Topnik

Image
Foto: Profimedia

Kako su nekada čudni putevi nogometni, jedan dan te razjareni navijači Hajduka razapinju zbog loše igre i rezultata, a drugi dan te hvali Henry i hit si trener u Francuskoj

29.8.2022.
12:01
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Marseillea pod vodstvom Igora Tudora ostvarili su uvjerljivu 3-0 pobjedu na gostovanju u Nici, u nedjeljnom dvoboju 4. kola francuskog prvenstva, što im je privremeno donijelo vodeću poziciju na ljestvici.

Najzaslužniji za pobjedu bio je čileanski napadač Alexis Sanchez koji je postigao svoja prva dva pogotka u dresu Marseillea. Prvi put je mrežu zatresao u 10. minuti za 1-0, a drugi put u 42. minuti za konačnih 3-0. Drugi pogodak za goste postigao je Portugalac Nuno Tavares.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Igor Tudor

'Ovo je bila naša najbolja igra'

"Zadovoljan sam. Čestitam svojim igračima. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Protiv protivnika ove razine nikad nije lako", izjavio je Tudor, čija momčad nije mogla imati podršku s tribina jer je navijačima Marseilla bilo zabranjeno putovati u Nicu. "Ova pobjeda je za navijače. Kao trener im uvijek želim udovoljiti", rekao je Tudor koji je ovoga ljeta došao u slavni francuski klub iz Verone s kojom je prošle sezone odradio sjajan posao.

"Naša pobjeda je važna, ali ona vrijedi samo taj dan, jer već za tri dana igramo protiv Clermonta. Odigrali smo tek četiri utakmice u ovoj sezoni, ali ovo je bila naša najbolja igra, pogotovo u odnosu na kvalitetu protivnika", naglasio je Tudor, koji je dosta žestoko započeo sezonu u Marseille i čiji pristup nije naišao na odobravanje nekih igrača, poput Dimitrija Payeta s kojim je ušao u konflikt. No, u ovoj utakmici mu je čak i igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener uvijek priprema utakmicu, daje preporuke, ali na kraju igrači odlučuju utakmicu. Sretan sam što imam talentirane igrače. Alexis Sanchez pokazao je klasu, zato smo ga i doveli. Sretni smo što ga imamo, no on nije jedini. Payet? Bio je jako dobar. Pripremili smo plan igre da ih pritisnemo visoko. Mogli smo zabiti još dva gola, bili smo u jako agresivni u napadu", zaključio je Tudor.

Image
Foto: Profimedia

Nahvalio ga Henry

Spomenimo kako je Tudora posebno nahvalio legendarni Thierry Henry. Uoči utakmice prisjetio se Tudora s kojim je dijelio svlačionicu u Juventusu i otkrio je zašto bi on mogao biti pun pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije uvijek lako s novom generacijom trenera, posebno onima jakog karaktera poput Tudora. Družili smo se u Juventusu, poznajem ga i mislim da su igrači dobili trenera koji se neće bojati napraviti ono što misli. Ako mora nekome nešto reći, reći će to", kazao je legendarni Topnik i zatim nastavio...

"Ako igrači nisu spremni čuti što im ima za reći, mogu sjesti na klupu ili na tribine. Njegova je metoda dobro funkcionirala u Veroni. Danas, bez uvrede Veroni, nije isti kontekst, nema istih igrača. Marseille je drugačiji. Međutim, Tudor je i i dalje trener s jasnim idejama", završio je Henry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I eto, kako su nekada čudni putevi nogometni, jedan dan te razjareni navijači Hajduka razapinju zbog loše igre i rezultata, a drugi dan te hvali Henry i hit si trener u Francuskoj...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo