Umro velikan sporta i nogometni otac Luke Modrića

U KBC Dubrava u Zagrebu u četvrtak ujutro je u 77. godini života preminuo Tomislav Bašić istaknuti sportaš, društveni i politički djelatnik te aktualni zamjenik načelnika Općine Vir.

20.2.2014.
17:39
VOYO logo

Tomislav Bašić je rođen 1937. godine na otoku Viru. Već od rane mladosti počeo se baviti sportom, a s dvanaest godina započeo je nogometnu karijeru u NK Arbanasi. Od šesnaeste godine igrao je u NK Zadru, za koji nastupa sve do 1958. godine. Tada odlazi u Hajduk, da bi nakon godinu dana prešao u NK Šibenik, koji je u to vrijeme bio drugoligaš.

Nakon Šibenika nastupa za zagrabačku Lokomotivu i kratko za Sisačku Segestu, a 1967. godine prelazi u američki nogometni klub Saint Louis, gdje igra s tada najpoznatijim jugoslavenskim igračima Šekularcem, Kostićem i Markovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao licencirani trener FIFA-e, od 1968. godine Tomislav postaje trener prve momčadi Zadra, gdje je trenirao sve uzraste u proteklih tridesetak godina i vodio školu nogometa. Današnje ga generacije najviše pamte kao nogometnog oca Luke Modrića, ali i drugih slavnih hrvatskih igrača.

Njegovu školu prošli su vrsni igrači kao što su Saša Bjelanović, Dado Pršo, Marjan Buljat, Giovanni Rosso, i mnogi ostali. Poznat je bio i kao vrsni boćar te je bio predsjednik Boćarskog kluba Vir. Aktivno je bio uključen u društveni, kulturni i politički život cijele zadarske regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Bašić bit će pokopan na mjesnom groblju u Viru u nedjelju 23.veljače 2014. u 15:00 sati. Oproštajne karmine održati će se isti dan u restoranu 'Kotarina' u Viru u 17:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo