Svijet sporta u šoku: Legenda umrla nekoliko sati nakon 'uspješne operacije'

Bivši trener nogometaša Barcelone Tito Vilanova preminuo je u petak poslijepodne u dobi od 45 godina, objavila je njegova obitelj.

25.4.2014.
18:45
VOYO logo

Vilanova se više od dvije godine borio s tumorom parotidne žlijezde. U srpnju prošle godine je zbog komplikacija zdravstvenog stanja napustio klupu Barcelone na kojoj ga je naslijedio Gerardo Martino.

Sljedećih se nekoliko mjeseci malo znalo o Vilanovinom stanju, a u četvrtak se u španjolske medije probila informacija da je primljen u bolnicu Quiron zbog želučanih komplikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvečer mu se stanje značajno pogoršalo tako da je podvrgnut hitnoj operaciji. Iako su prve informacije govorile da je zahvat bio uspješan i da je Vilanovino stanje stabilno, u petak poslijepodne je bivši trener katalonskog diva izgubio borbu za život.

//www.youtube.com/embed/pir9c2uJfuI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vilanova je od 2008. do 2012. bio pomoćnik Pepu Guardioli u jednom od najuspješnijih razdoblja za klub s Camp Noua.

Nakon odlaska Guardiole uprava Barcelone je odlučila pružiti priliku Vilanovi koji je u prošloj sezoni, iako je nekoliko tjedana proveo na liječenju, odveo momčad do 22. naslova španjolskog prvaka. Igračku je karijeru Vilanova počeo u Barceloninoj nogometnoj akademiji, a kasnije je, između ostaloga, bio član Celte, Mallorce i Elchea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike