UKRAJINA DRHTI NAKON NESHVATLJIVOG GAFA: / Prijeti im oduzimanje bodova - hoće li na vrh skupine doći potpuni autsajderi?

Image
Foto: AFP

Reprezentaciji Ukrajine prijeti teška kazna zbog neshvatljive pogreške prilikom registriranja igrača

26.3.2019.
14:25
AFP
VOYO logo

Reprezentacija Ukrajine sinoć je teškom mukom osvojila sva tri boda na gostovanju kod Luksemburga. Ukrajincima je pobjedu donio auto-gol Gersona Rodriguesa u 93. minuti, a samim time i prvo mjesto na tablici s četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ukrajinska Tribuna piše kako bi njihova reprezentacija zbog neočekivanog previda mogla biti kažnjena oduzimanjem svih bodova koje su do sada osvojili. Naime, Ukrajina je u reprezentaciju pozvala naturaliziranog Brazilca Juniora Moraesa. Igrač u Ukrajini živi već četiri godine i osam mjeseci, ali Fifina pravila navode kako je uvjet za dobivanjem prava nastupa za drugu reprezentaciju period života od barem pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moraes je dobio ukrajinsko državljanstvo prije prvog okupljanja reprezentacije, ali bi nedostatak dovoljnog životnog "staža" u zemlji mogao biti koban. Ako Fifa Ukrajini oduzme bodove, Portugal će skočiti na drugo mjesto s četiri boda, a vodeća momčad skupine B bit će – Luksemburg s šest bodova iz prve dvije utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo