UGLEDNI STRUČNJAK IDENTIFICIRAO NAJVEĆU OPASNOST ZA HRVATSKU: / 'On je najbolji igrač Furije i španjolske lige!'

Image
Foto: AFP

Hrvatska i Španjolska danas igraju utakmicu koja bi mogla odlučiti pobjednika skupine u Ligi nacija

15.11.2018.
11:55
AFP
VOYO logo

Sid Lowe, britanski novinar koji je jedan od vodećih stručnjaka za španjolski nogomet, napisao je opsežnu kolumnu za ESPN uoči susreta Furije i Vatrenih. Hrvatska danas ugošćuje Španjolsku na Maksimiru – reprezentaciju koja ju je osramotila u Elcheu i nanjela najteži poraz u povijesti (0:6).

Međutim, ta pobjeda je ostvarena bez igrača za kojeg Lowe smatra da je danas ne samo najbolji bek nego i igrač Furije – Jordija Albe. Barcelonin lijevi bek nije pozvan niti jednom otkako je Luis Enrique preuzeo klupu reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probajte se sjetiti igrača koji je imao veći utjecaj ove sezone. Lionel Messi? U redu, ali bio je ozlijeđen mjesec dana – a vratio se u porazu. Luis Suarez? U prošlih mjesec dana je bio sjajan, ali prije toga? Čitava momčad Madrida je u potpunosti van forme. Možda netko iz Celte, Seville ili Espanyola. Iago Aspas, Pablo Sarabio, Borja, možda...", piše Lowe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali nitko nije dobar kao Alba. U Španjolskoj, također. On je svakako najbolji lijevi bek Furije, ali proširimo to na čitavu momčad. Za koliko igrača Španjolske možete – na temelju kvalitete i forme – reći da su u nekoliko najboljih na svijetu na svojim pozicijama? Alba. Busquets, možda Saul Niguez?", zaključio je engleski novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alba je za utakmicu protiv Hrvatske konačno dobio pozivnicu od Enriquea, a ukoliko Vatreni žele izvući pozitivan rezultat, bit će ključno kvalitetno zatvoriti beka Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo