Hajdukov skriveni dijamant / Ugledni portal za skautiranje mladih igrača oduševljen hajdukovcem: 'On je talent svjetske klase'

Image

Fizički je dominantan što i ne treba čuditi s obzirom na to da je već sad visok 193 centimetra, a ono što imponira je da je relativno brz i tehnički potkovan za igrača takve stature. Poput brata Maria preferira pas igru i vrlo se dobro pozicionira na terenu

24.6.2022.
21:49
VOYO logo

Hajdukova Akademija posljednjih godina napreduje velikim koracima. Juniori splitske momčadi dominiraju domaćim terenima već treću uzastopnu sezonu, a prošle godine su se u dobrom svjetlu predstavili i na europskoj sceni.

Paralelno s rezultatskim usponom promovirali su u kadar prve momčadi u svega godinu i pol Stipu Biuka i Marina Ljubičića koje na oku drže brojni europski klubovi, a ne treba zaboraviti ni mladog reprezentativca SAD-a Rokasa Pukštasa koji je sve češće u Dambrauskasovom kadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Već je na posudbi /

Njemački je velikan otkupio Vuškovića: Hajduku unosan iznos za mladog stopera

Image
Već je na posudbi /

Njemački je velikan otkupio Vuškovića: Hajduku unosan iznos za mladog stopera

Da tu produkciji obećavajućih talenata koji izlaze iz Hajdukove škole nije kraj sugerira i nedavna objava na specijaliziranom portalu za praćenje mladih talenata iz cijelog svijeta Football Talent Scout iza kojeg stoji poljsko-belgijski nogometni fanatik Jacek Kulig.

Skriveni biser Hajdukove Akademije

FTS je na svome Twitter profilu kojeg prati više od 200 tisuća ljudi u srijedu objavio analizu igračkog potencijala Luke Vuškovića, 15-godišnjeg stopera koji je ove sezone uredno nastupao u momčadi kadeta s dvije godine starijim protivnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulig je biranim riječima pisao o Vuškoviću istaknuvši njegovu svestranost, dodavačke sposobnosti te atleticizam kao faktore koji ga izdižu iznad konkurencije. Također, istaknuo je i činjenicu da Vušković usprkos činjenici da igra na poziciji centralnog braniča zabija iznimno puno pogodaka te da je jedan od boljih strijelaca svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka se smatra jednim od najboljih obrambenih igrača te generacije u Europi. Predodređen je da krene stopama talentiranih i već renomiranih centralnih braniča iz Hrvatske poput Joška Gvardiola, Josipa Šutala i Josipa Stanišića. Talent svjetske klase", piše u konačnoj ocjeni uz koju je dodana i brojčana ocjena 10/10.

Nepresušna dinastija Vušković

Luka Vušković je brat također talentiranog mladog reprezentativca Marija Vuškovića koji je od prošle sezone vrlo uspješno zamijenio Hajdukov dres onim njemačkog HSV-a. Ne treba zaboraviti da su braća Vušković dio sad već renomirane hajdučke dinastije s obzirom na to da su im za Bile igrali djed Mario i otac Daniel, koji je sada trener u Hajdukovoj Akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vratimo se mi na glavnog protagonistu ove priče, najmlađeg Vuškovića koji sudeći prema ovom izvješću, ali i dosadašnjim predstavama zasigurno zaslužuje pozornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoper budućnosti

Luka Vušković se ove sezone nametnuo u kategoriji kadeta iako je po godinama još uvijek pionir, a postoje naznake da bi već sljedeće sezone mogao nastupiti i za juniore što sugerira da je riječ o izvan serijskom talentu koji odskače unutar svoje dobne skupine.

Fizički je dominantan što i ne treba čuditi s obzirom na to da je već sad visok 193 centimetra, a ono što imponira je da je relativno brz i tehnički potkovan za igrača takve stature. Poput brata Maria preferira pas igru i vrlo se dobro pozicionira na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, prerano je govoriti o karijeri kakvu bi mogao napraviti, jer još je dosta stepenica koje Luka Vušković treba prijeći do afirmacije u seniorskom nogometu, ali svakako Hajdukovoj školi nogometa treba imponirati činjenica da je ovaj mladić prepoznat i na međunarodnoj razini.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo