SLAVNOM TENISAČU STIGLO OZBILJNO UPOZORENJE: / 'Nisam vjerovao da je tako igrao, mogao bi imati katastrofalne posljedice'

Image
Foto: AFP

Britanac se podvrgnuo jako opasnoj operaciji

25.10.2019.
14:55
AFP
VOYO logo

Ako ne prestane igrati, 32-godišnji škotski tenisač Andy Murray mogao bi imati ozbiljnih posljedica po zdravlje, a čak nije isključeno i da bi mogao smrtno stradati, piše engleski The Express.

To je u razgovoru za Express poručio švicarski liječnik i poznati kirurg Hannes Rudiger koji je rekao da Murray ne bi trebao igrati nakon operacije kuka u kojoj su mu 2018. godine glave butne kosti i kuka zamijenjene metalnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki povratak na teren

Iako su mnogi očekivali da će prekinuti karijeru, Murray se vratio nakon operacije kuka i oduševljava svoje navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogao vjerovati da ovako igra nakon operacije. S umjetnim kukom to je gotovo nemoguće, ali on jako puno riskira", izjavio je Rudiger.

Trovanje kobaltom

"Nakon te operacije dvije metalne površine trljaju jedna o drugu, a ako se osoba bavi velikom aktivnošću to može biti jako opasno. Događa se abrazija i onda kobalt dospijeva u tijelo i truje ga", prokomentirao je švicarski liječnik i ustvrdio kako je riječ o metodi koja nije prihvaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Švicarskoj smo radili tu operaciju prije deset godina i tada je bilo groznih posljedica. To je jako opasna metoda i nikome je ne bih preporučio", zaključio je liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo