UGLEDNI LIST POKLONIO SE 'TETI IVI': / Ona je pravi pravcati anđeo čuvar Vatrenih i velika inspiracija svima

Ugledni engleski list list 'The Times' objavio veliku priču o menadžerici hrvatske reprezentacije Ivi Olivari

9.10.2018.
14:15
Igor Kralj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ugledni engleski list list "The Times" je uoči utakmice protiv Hrvatske u petak na Rujevici u 2. kolu Lige nacija (20.45) objavio veliku priču o menadžerici hrvatske reprezentacije Ivi Olivari. Novinarka Timesa Rebecca Myers proglasila ju je velikom inspiracijom. Iva je vrlo skromna kad je u pitanju njezin značaj za igrače, ali je svi neizmjerno poštuju u reprezentaciji.

Bivši golman reprezentacije Danijel Subašić ju je prozvao njihovim anđelom čuvarom. Uvijek im je dostupna za savjet, bilo da je riječ o kavi ili telefonskom razgovoru kad igračima treba malo pažnje. Također, tu je i kad treba namjestiti TV u sobi, za bilo kakvu intervenciju. Ona im je mama, tata, teta, "sve po potrebi", reći će sama Iva...

U RUSIJI IM JE BILA MAMA, SESTRA, PRIJATELJICA: Jedina žena na klupi

Spomenuta novinarka tekst o Ivi Olivari započela je riječima:

'U suknji i bosonoga trči po travnjaku'

"Postoji fotografija Ive Olivari snimljena na SP-u u Rusiji, koja ju je uhvatila u elementu. Na njoj plavokosa Iva kao članica stručnog stožera hrvatske reprezentacije u suknji i bosonoga trči po travnjaku nakon utakmice i čestita igračima koji su upravo pobijedili Englesku 2-1".

Iva je jedna od samo nekoliko žena koje sjede na klupi muške nogometne reprezentacije. Poraz od Hrvatske u polufinalu je ružna uspomena za momčad Garetha Southgatea, a velika doza ohrabrenja za Hrvatsku koja dočekuje Englesku u utakmici Lige nacija ovog petka, piše "The Times".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rebecca Myers porazgovarala je s Ivom Olivari koja joj je kazala sljedeće:

'Pete sam skinula kako bih mogla otrčati do njih'

"'Nisam mogla trčati jer sam imala pete pa sam ih skinula kako bih mogla otrčati do njih. Željela sam im biti što bliže i što je brže moguće u tom trenutku. Kad shvatite da ste vi, zemlja od nekoliko milijuna ljudi, u finalu Svjetskog prvenstva, što je nešto što nismo ni sanjali, emocije vas jednostavno ponesu. Takvo što nitko od nas nije usudio ni pomisliti. Onda vas emocije preplave'', kaže Olivari.

U HNS-u radi od 1992. godine

The Times u svojem pisanju o Ivi Olivari, nadalje, ističe kako ona u HNS-u radi od 1992. godine, nakon što je bila predodređena za veliku tenisku zvijezdu i kako je u bivšoj državi bila juniorska teniska prvakinja, da bi sve prekinula ozljeda gležnja.

Godine 2014., Iva je imenovana team-menadžericom A vrste, a prvi put se na velikom natjecanju na klupi Vatrenih našla 2016. godine na Euru u Francuskoj, kad ju je tadašnji izbornik Ante Čačić upitao "da li je spremna za taj posao?" Iva mu je odgovorila "da zašto ne, idemo probati" i ostalo je - povijest!

Nadalje, Iva je Englezima priznala i sljedeće:

'Sjedenje na klupi reprezentacije nudi sasvim drugu perspektivu'

"Sjedenje na klupi reprezentacije tijekom utakmica vam nudi sasvim drugu perspektivu. Nađete se odjednom u drukčijem okruženju. Osjećate pritisak koji vam nije stran, itekako vam je poznat od ranije, ali vam daje i emocije koje ranije niste iskusili. Tenzije u tim situacijama znaju biti ekstremne", kaže Iva Olivari koja je danas institucija u hrvatskoj reprezentaciji, a neki igrači je zovu ''teta Iva''. No, ona to ne želi...

''Kad novi igrač dođe u reprezentaciju, ona je za njega neki novi svijet. Budući da sam puno starija od svih njih, na prvom okupljanju me uvijek zovu 'teta Iva'. No na drugom im već kažem da nema potrebe da me tako zovu. Ja sam samo Iva'', objašnjava.


Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali